Vietnam

ja

Laos 

Matka-ajat:

10.11 - 19.11.2017

 

Riisipeltojen keskelle kasvanut Vietnamin pääkaupunki Hanoi on mielenkiintoinen sekoitus kiinalaisia traditioita ja ranskalaisilta siirtomaaisänniltä perittyä arkkitehtuuria. Vanhankaupungin katukeittiöt sekä polkupyörärikšojen ja mopojen kansoittamat pikkukujat vuorottelevat leveiden bulevardien ja edustavien hallintopalatsien kanssa. Hanoista koilliseen sijaitseva Halonginlahti tarjoaa matkustajalle hätkähdyttävän luontoelämyksen. Pääsemme kahden päivän ajaksi risteilemään hyvätasoisella laivalla yli kahdentuhannen karstimaasta syntyneen ”sokeritopan” keskelle ja tutustumaan Tonkinin lahden kelluvien kylien maailmaan. Saarten jännittävät muodot ja karstimaahan syntyneet salaperäiset tippukiviluolat herättävät totisesti mielikuvituksen.

Toinen matkakohteemme on Laosin vanha kuninkaallinen pääkaupunki Luang Prabang Mekongjoen varrella. Kullanhohtoisten buddhalaistemppeleiden tunnelma on rauhaisa ja harras. Oranssikaapuiset munkit kokoontuvat aamuisiin almujonoihinsa ja päivän meditaatiotuokioihin. Mekong kuljettaa matkustajan Kaakkois-Aasian vehreän luonnon keskelle tutustumaan jokivarren kyliin ja pyhiin paikkoihin

 

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
(Joka päivä vähintään puolihoito)

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 7.35 Pariisin bkautta (Vietnam Airlines) Hanoihin, Vietnamiin.

Hanoi
2. päivä, perjantai Saavumme Hanoihin klo 6.20. Kaupungin keskustaan saavuttuamme tutustumme Ho Chi Minhin mausoleumiin. Vierailun jälkeen majoitummehyvätasoiseen Hilton Garden Inn -hotelliin (★★★★). Hanoin liikenne on kokemus sinänsä. Kaikessa kaoottisuudessaan se kuitenkin tuntuu toimivan. Kaupungissa sanotaan olevan liki 7 miljoonaa asukasta, 5 miljoonaa mopoa ja 1,5 miljoonaa autoa. Vaurauden myötä mopojen ja autojen määrä kasvaa koko ajan. Hanoi on säilyttänyt alkuperäisen ilmapiirinsä, vaikka uudet raken­nukset valtaavatkin kaupunkia nopeasti. Aamupäivän lepäämme hotellissa ja iltapäivällä tutustumme kaupungin nähtävyyksiin. Vierailemme mm. Kirjallisuuden temppelissä. Vanhan­kaupun­gin ahtailla kaduilla nahkurit, hopeasepät, puu­sepät ym. käsitöiden taitajat ovat hakeutuneet omille alu­eilleen. Polkupyörärikšojen kyydissä pääsemme kapeille, värikkäille kujille, joille ei bussilla mahdu. (A, P)

Hanoi
3. päivä, lauantai Vietnamilainen keittiö on yhdistelmä useista eri maiden keittiöistä. Siihen on vaikuttanut niin kiinalainen, thaimaalainen, indonesialainen kuin intialainenkin keittiö. Myös ranskalainen keittiö on jättänyt vaikutteitaan Vietnamiin. Pohjoisen ruoka on kiinalaisvaikutteista. Keski-Vietnamissa ruoka on runsaasti maustettua ja ateria koostuu useista ruokalajeista. Etelässä vaikutteet tulevat luonnollisesti Thaimaasta, joten tuoreiden yrttien ja kookosmaidon käyttö on yleistä. Tutustumme vietnamilaiseen makumaailmaan Hanoin vilkkailla kaduilla. Maistelemme paikallisia ruokia ja ihastelemme ruokatorin laajaa tarjontaa. Täältä paikalliset ravintolat ja perheenäidit hakevat ruokiinsa tuoreet raaka-aineet. Ruokatorin hajujen ja makujen maailmasta jatkamme vierailulle Hoa Lon-vankilaan. (A, P)

Risteily Halonginlahdella
4.–5. päivä, su–ma Varhain aamulla lähdemme kohti Unescon maailmanperintökohdetta, Halonginlahtea. Se sijaitsee Tonkinin lahdella reilun kolmen tunnin ajomatkan päässä Hanoista itään. Seuraavien kahden vuorokauden ajan nautimme kauniista maisemista, näemme kelluvia kyliä ja erikokoisia saaria, joista suurin osa nousee ylväästi pystysuoraan merestä. Risteilemme Paradise Cruises -yhtiön Paradise Luxury -luokan aluksella, jonka jokaisessa 17 hytissä on kylpyhuone, tallelokero ja ilmastointi. Sisustuksessa on käytetty tummaa puuta, aasialaista taidetta ja hohtavaksi kiillotettua messinkiä, joten laivan yleisilme on yksilöllinen ja rennon tyylikäs. Risteilyn aikana on mahdollisuus osallistua laivan tarjoamaan ohjelmaan, kuten taiji-aamuvoimisteluun ja erilaisiin päiväretkiin. Risteilyllä on täysihoito (juomat eivät sisälly hintaan). (2xA, 2xL, 2xP)

Halonginlahti – Hanoi – Luang Prabang
6. päivä, tiistai Risteily päättyy aamupäivällä. Matkalla Hanoin lentokentälle näemme riisipeltoja, ananasviljelmiä ja paikallista asutusta sekä pidämme lounastauon. Alkuillasta lennämme Luang Prabangiin, Laosin entiseen pääkaupunkiin, jossa majoitumme 3 yöksi keskustan ulkopuolella sijaitsevaan hyvätasoiseen Santi Resort -hotelliin (★★★★). (A, L)

Luang Prabang
7. päivä, keskiviikko Luang Prabangissa voimme aistia vielä jotakin entisen kuningaskunnan kadonneesta loistosta. Tämä Kaakkois-Aasian ehkä parhaiten säilynyt kaupunki on Unescon maailman­perintökohde. Kaupungin katuja reunustavat siirtomaa-aikaiset asuin- ja kaupparakennukset. Teemme kiertoajelun, jonka aikana tutustumme mm. entisessä Kuninkaallisessa palatsissa sijaitsevaan kansallismuseoon sekä kullanhohtoisiin buddhalaisiin temppeleihin ja niiden runsaasti koristeltuihin rukoushalleihin. Päivällisen jälkeen käymme keskustan iltamarkkinoilla, jossa on tarjolla kauniita huiveja ja muita käsitöitä sekä monenlaista muuta ostettavaa. (A, L, P)

Luang Prabang
8. päivä, torstai Aikaisin aamulla on mahdollisuus osallistua buddhalaiseen luostariperinteeseen. Munkit saavat ruokansa lähialueiden asukkailta, jotka kokoontuvat muutaman kadun varteen riisikulhojen ja hedelmien kera. On ainutlaatuinen kokemus nähdä, kuinka oranssikaapuisten munkkien ja noviisien jono etenee ripeästi vielä muuten hiljaisilla kaduilla. Palaamme hotelliin aamiaiselle. Mekongjoki on yksi maailman suurimmista joista. Se saa alkunsa Tiibetistä, josta se kulkee Kiinan, Burman, Thaimaan, Laosin, Kambodžan ja Vietnamin kautta Etelä-Kiinan mereen. Miljoonat joen varren asukkaat saavat elantonsa kalastuksesta ja maanviljelystä. Teemme Mekongjoen upeissa maisemissa veneretken, joka vie meidät Pak Oun luolille. Hämä­rässä luolassa on mystinen tunnelma tuhansien, osittain kullat­tujen, erikokoisten buddhan patsaiden keskellä. Vierailemme retken aikana myös paikallisessa kylässä. Lounaan jälkeen halukkaat voivat jäädä Luang Prabangin keskustaan ja kokeilla vaikka laolaista kokovartalohierontaa. Myös iltapäivän lepohetki viileässä hotellihuoneessa tai uima-altaan äärellä on varmasti houkutteleva vaihtoehto. (A, L)

Luang Prabang – Hanoi
9. päivä, perjantai Tänään on vielä koko päivä vapaata aikaa Luang Prabangissa, jolloin ehtii hyvin tehdä tuliaisostoksia, rentoutua hotellin uima-altaalla tai tehdä norsuratsastusretken kauniissa Nam Khan -joen maisemissa. Lisämaksulliselle retkelle ilmoittaudutaan paikan päällä (lisäretken hinta on osanottajamäärästä riippuen n. 50 USD). Meille on varattu huoneet aina aikaiseen päivälliseen saakka, jonka jälkeen kuljetus lentokentälle. Klo 19.10 lento (Vietnam Airlines) Hanoin ja Pariisin kautta (Finnair) Suomeen. (A, P)

10. päivä, lauantai Saavumme Helsinkiin klo 14.50.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: 3.210 € (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 484 €)


Ennakkomaksu 350 e/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 490 e

Lisämaksu parvekehytistä risteilyllä 50 e/henkilö (edellyttää majoitusta 2 hengen hytissä); parvekehytti on perushyttiä pienempi

Hinta sisältää: 

 1. reittilennot turistiluokassa
 2. lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 3. majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa ja risteilyaluksella
 4. puolihoito (täysihoito 4.–5. ja 7. matkapäivinä)
 5. ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
 6. palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa ja laivalla
 7. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 8. juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 9. suomalainen matkanjohto

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 7.5.2015 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Laosiin tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla vähintään 2 tyhjää sivua. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Malarianestolääkitystä suositellaan.

Osa Halonginlahden-risteilyn ja Luang Prabangin retkistä tehdään epätasaisessa, jopa vaikeassa maastossa. Joillain retkillä on lisäksi paljon portaita. Myös rantautumiset veneestä retkikohteisiin ja nousu takaisin laivaan voivat olla hankalia. Edellytämme osallistujilta hyvää liikuntakykyä ja suosittelemme tukevia, kumipohjaisia jalkineita.

 

Peruutusehdot B:

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 1. viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 2. 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 3. 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 4. 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 5. myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat ja retket
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu