Tansanian suursafari

ja Sansibar

Matka-ajat

17-28.10.2017

7-18.11.2017

 

Arusha – Tarangire – Ngorongoro – Oldupairotko – Serengeti ­– Karatu – Sansibar – Nairobi


Itä-Afrikan ylängöillä elää maailman monimuotoisin nisäkkäiden kirjo. Kuuden päivän safarimme Tansanian upeimmissa kansallispuistoissa vie meidät unohtumattomalle matkalle tutustumaan alueiden luontoon ja eläimiin niiden omassa elinympäristössä. Matka täydentyy rantalomalla Sansibarin maustesaarella.

Serengeti on yksi Afrikan arvostetuimmista kansallispuistoista. Sen avoimet ruohotasangot, jokivarsimetsät ja kalliosaarekkeet ovat monille tuttuja luontodokumenteista. Liikumme näissä jännittävissä maisemissa norsujen, kirahvien, gasellien ja muiden antilooppien sekä Afrikan suurpetojen ympäröiminä. Ngorongoron kraatteri kätkee sisälleen todellisen pienois-Afrikan. Se on myös uhanalaisen pensassarvikuonon viimeisimpiä suojapaikkoja. Kävely Meruvuoren kraatterin varjoissa ja jättimäisten apinanleipäpuiden valtaama Tarangire tarjoavat unohtumattomia elämyksiä. Vietämme yhden yön telttamajoituksessa. Mukavuutta lisäävät matkalle valitsemamme korkeatasoiset safarilodget.

Safaria täydentävät lepopäivät eksoottisella Sansibarin maustesaarella, missä voi aistia vielä häivähdyksen islamilaisesta suahilikulttuurista ja nauttia Intian valtameren aaltojen huuhtomista valkoisista hiekkarannoista.

 

Mitä ovat puistoajot safareilla?

Puistoajot (game drives) ajetaan luonnonsuojelualueiden sisällä.
Puistoajon pituus on tavallisesti 2–3 tuntia.
Serengetissä teemme usein kaksi puistoajoa peräkkäin, jolloin pidämme joko aamiais- tai lounastauon savannilla.

Aikainen puistoajo (AP), n. 6.00–9.00
Aamupuistoajo (AMP), n. 9.30–12.30
Iltapäivän puistoajo (IP), n. 16.00–18.30

Yllä olevat kellonajat ovat viitteellisiä. Pidätämme oikeudet muutoksiin puistoajojen kellonajoissa ja lukumäärissä.

A=aamiainen, RA=retkiaamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen   (Matkalla on täysihoito)

Helsinki – Doha
1. päivä, tiistai
 Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 9.50 Qatariin. Saavumme Dohan lentokentälle klo 17.15 ja majoitumme lentokenttähotelliin. (P)

Doha – Lake Manyara
2. päivä, keskiviikko 
Varhaisen aamiaisen jälkeen klo 8.50 lento (Qatar Airways) Tansaniaan. Saavumme Kilimanjaron lentokentälle klo 14.20. Safariautoilla matka Manyarajärvelle kestää kolmisen tuntia. Majoitumme hyvätasoiseen Lake Manyara Serena Safari Lodgeen (★★★★). (A, P)

Lake Manyara – Ngorongoro
3. päivä, torstai
 Aamulla siirrymme Ngorongoron suojelualueelle (8292 km2), jonka keskuksen muodostaa ainutlaatuinen Ngorongoron kraatteri. Se on syntynyt noin 2–3 miljoonaa vuotta sitten, kun alueen korkein tulivuori romahti kasaan ja sen sisään muodostui valtava kattilamainen alue. Kraatterin pohjan pinta-ala on 304 kmja siellä elää tuhansia villieläimiä norsuista, afrikanpuhveleista ja leijonista lähtien. Ngorongorossa näemme myös melkoisella varmuudella uhanalaisen pensassarvikuonon. Kraatterin reunat nousevat parhaimmillaan yli 2400 metrin korkeuteen. Sen pohja on pääasiassa ruohosavannia ja vuoristometsät peittävät kraatterin etelä- ja kaakkoisrinteitä. Luoteis- ja pohjoisrinteitä taas hallitsevat pensas- ja puusavannit. Teemme päivän puistoajon Ngorongorossa. Illalla majoitumme hyvätasoiseen The Ngorongoro Serena Safari Lodgeen (★★★★), josta avautuu upeat maisemat alas kraatteriin. (A, RL, P)

Ngorongoro – Serengeti
4. päivä, perjantai 
Aamulla lähdemme Ngorongorosta kohti Serengetin kansallispuistoa. Matkalla vierailemme maasaikylässä. Maasait asuttavat laajoja alueita Tansanian pohjoisosissa ja Ngorongoro on yksi heimon keskuspaikoista. Iltapäivällä saavumme Serengetiin, jossa teemme iltapäiväajon (IP). Serengetissä (14 763 km2) on aina elämää. Avoin maasto suosii gepardin saalistustekniikkaa ja gasellit saavat olla jatkuvasti varuillaan. Ruohomerestä nousevat kalliosaarekkeet, kopjet, ovat oivallisia tähystyspaikkoja puiston runsaslukuisille leijonille. Jokivarsien rehevän kasvillisuuden keskellä saattaa havaita vaikka makkarapuussa lepäilevän leopardin. Silmänkantamattomiin jatkuva tasanko täyttyy vuosittain sadoistatuhansista gnuantiloopeista, jotka vaeltavat sinne Kenian Masai Marasta. Serengeti on Unescon maailmanperintökohde. Majoitumme 2 yöksi puiston keskuksen läheisyydessä sijaitsevaan hyvätasoiseen Serengeti Serena Lodgeen (★★★★). (A, RL, P)

Serengeti
5. päivä, lauantai 
Teemme Serengetissä puistoajoja. Päivällisen nautimme lodgessa, aamiaisen ja lounaan joko savannilla tai lodgessa riippuen siitä, montako puistoajoa päivän aikana teemme. (A/RA, L/RL, P)

Serengeti – Oldupairotko – Lake Manyara
6. päivä, sunnuntai
 Aamiaisen jälkeen lähdemme takaisin Ngorongoroon ja jatkamme kohti Lake Manyaraa. Matkalla puiston portille voimme vielä hämmästellä Serengetin tasankojen laajuutta ja luonnon monipuolisuutta. Tutustumme Oldupairotkoon, jossa sijaitsee maailmankuulu fossiilien löytöpaikka. Louis ja Mary Leakey tekivät täällä kaivauksia vuosikymmenien ajan. Paikan kuuluisin fossiili on vuonna 1959 löytynyt noin 1,75 miljoonaa vuotta vanha rotevaetelänapinan (Australopithecus boisei) kallo. Oldupain sympaattisessa museossa pysähdymme hetkeksi varhaisten esi-isiemme maailmaan. Museon kuvien ja fossiilien avulla saamme käsityksen myös savanneilla aikoinaan eläneestä uskomattomasta makrofaunasta. Majoitumme jo tuttuun Lake Manyara Serena Safari Lodgeen. (A, RL, P)

Lake Manyara – Tarangire
7. päivä, maanantai Aamulla siirrymme noin tunnin ajomatkan päähän, Tarangiren kansal­lispuistoon. Tarangiren (2616 km2) kaunista maisemaa hallitsevat valtavat apinanleipäpuut. Antilooppien, seeprojen ja kirahvien lisäksi puistossa on runsaasti norsuja. Vaikka Tarangire ei tarjoa aivan Serengetin ja Ngorongoron veroista eläinrunsautta, se on yksi Afrikan kauneimmista alueista. Puiston eteläosia hallitsevat suuret suoalueet, kun taas pohjoisosaa peittävät puu- ja pensassavannit. Jo matkalla majapaikkaamme pääsemme tutustumaan alueen eläimistöön. Kansallispuiston läpi virtaavassa Tarangirejoessa on vettä ympäri vuoden. Majoitumme puiston pohjoispäähän aivan joen törmälle Tarangire Safari Lodgeen (★★★). Yövymme keskitason safariteltoissa, joissa on sähkö, suihku ja wc. Oman teltan terassilta voimme tarkkailla joelle tulevia villieläimiä. (A, RL, P)

Tarangire – Arusha – Sansibar
8. päivä, tiistai 
Varhain aamulla lähdemme vielä puistoajolle (AP), jonka jälkeen palaamme lodgeen aamiaiselle. Sen jälkeen ajamme Arushaan, syömme lounaan ja lennämme Sansibarille. Afrikan rannikon salaperäinen Sansibar tunnetaan maailmalla maustesaarena. Arabit purjehtivat ja kävivät kauppaa Itä-Afrikan rannikolla jo 700–800-luvuilla. Heidän jäljilleen syntyi vahva suahilikulttuuri, jonka loiston ajoista nähdään jälkiä Sansibarin hyvin säilyneessä, Unescon suojelemassa vanhassakaupungissa, Stone Townissa. Tänään Sansibar on kiehtova sekoitus afrikkalaista nykypäivää, vanhaa suahilikulttuuria, islaminuskoa, mausteita ja kauniita hiekkarantoja. Teemme kaupunkikierroksen Stone Townin kapeilla kujilla, ennen kuin ajamme saaren itärannikolle ja majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason Bluebay Beach Resort & Spa -rantahotelliin (★★★★★). (A, L, P)

Sansibar
9.–10. päivä, ke–to
 Nautimme auringosta ja merestä saaren valkoisilla hiekkarannoilla. Hotellista voi varata lisämaksullisia sukellus-, snorklaus- ja veneretkiä sekä hyvinvointipalveluita. (2xA, 2xL, 2xP)

11. päivä, perjantai Aamupäivällä on vielä omaa aikaa. Lounaan jälkeen kuljetus Sansibarin lentokentälle, josta lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Helsinkiin lähtee klo 17.20. (A, L)

12. päivä, lauantai Saavumme Helsinkiin klo 7.15

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: alk. 4.290 € (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 412 €)


Ennakkomaksu 450 €/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
loka-ja marraskuussa 470 €

Hinta sisältää: 

 1. reittilennot turistiluokassa
 2. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 3. lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 4. majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, lodgeissa ja teltassa
 5. täysihoito (osa ruokailuista retkiaamiaisia tai -lounaita)
 6. ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit sekä puistojen sisäänpääsymaksut
 7. puistomaksut (yhteensä 305 USD)
 8. palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa ja lodgeissa
 9. juomarahat paikallisoppaille ja safariautonkuljettajille
 10. suomalainen matkanjohto

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 7.5.2015 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Suosittelemme malarianestolääkitystä ja keltakuumerokotusta. Tansaniaan tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Safarille matkatavarat tulee pakata pehmeisiin matkakasseihin. Tansanian sisäisillä lennoilla lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustukaa Afrikan-matkojen erityisehtoihin.

 

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 1. viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 2. 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 3. 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 4. 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 5. myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat ja retket
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu