Kiehtova Kenia 

Matka-ajat

29.12.2017-6.1.2018        9 päivää

 

Nairobi – Lake Nakuru – Masai Mara – Lake Naivasha – Nairobi

Itä-Afrikan hautavajoaman, Great Rift Valleyn, pohjalle on vuosimiljoonien aikana syntynyt järviä, joiden ympärille on kehittynyt monimuotoinen kasvillisuus ja eläimistö. Järvet houkuttelevat puoleensa lintuja ja monia Kenian suuria nisäkkäitä kuten sarvikuonoja, leijonia ja jopa leopardeja. Jokainen järvi on erilainen. Nakurun soodajärven ympärillä on laajoja kuumepuumetsiä. Makeavetisen, kalaisan Naivashajärven rantoja reunustavat papyruskaislat tarjoavat suotuisan ympäristön ainutlaatuiselle lintulajistolle. Hautavajoaman järvet kuuluvat kiistatta maapallomme kiinnostavimpiin luontokohteisiin. Kenian tunnetuin luonnonsuojelualue on kuitenkin Masai Mara, jonka eläimistö ja luonto ovat tehneet moneen kävijään lähtemättömän vaikutuksen. Osan safarimme upeista luontoelämyksistä tarjoaa puiston vahva kissaeläinkanta.

 

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen
(Safarilla on täysihoito)

Helsinki – Nairobi
1. päivä, lauantai 
14.10 lähtevällä matkalla lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 6.30 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Nairobiin, jonna saavumme klo 20.10. 29.12 lähtevällä matkalla lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 6.50 Frankfurtin kautta(Lufthansa) Nairobiin, jonna saavumme 21.15.
 Majoitumme keskitason The Panafric -hotelliin (★★★★).

Nairobi – Lake Nakuru
2. päivä, sunnuntai 
Heti aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti Nakurujärveä. Matkamme kulkee Itä-Afrikan hautavajoaman itäreunalla. Pysähdymme näköalapaikalle, josta avautuvat upeat maisemat alas hautavajoamaan. Mannerlaattojen liike ja jännitteet maankuoressa ovat synnyttäneet tämän valtavan laaksomaisen muodostuman, joka alkaa Turkin eteläosista ja jatkuu aina Mosambikiin Sambesijoen suulle. Pituutta sillä on yli 7000 km ja leveyttä parhaimmillaan 120 km. Itä-Afrikassa se jakautuu kahteen haaraan, läntiseen ja itäiseen. Vasta näköalapaikalla ymmärtää hautavajoaman valtavat mittasuhteet. Lounasaikaan saavumme Lake Nakurun kansallispuistoon, jossa majoitumme 2 yöksi hyvätasoiseen Lion Hill Game Lodgeen (★★★★). Iltapäivällä teemme ensimmäisen puistoajon. (A, L, P)

Lake Nakuru
3. päivä, maanantai 
Aamulla lähdemme puistoajolle. Lake Nakurun kansallispuisto on Kenian ensimmäinen sarvikuonojen suojelualue, ja täällä onkin mahdollista nähdä sekä pensas- että isosarvikuonoja. Puistoon on tuotu myös upeita rotschildinkirahveja. Nakurujärven rannoilla on monipuolinen linnusto, johon kuuluu mm. flamingoja, pelikaaneja, merimetsoja, kahlaajia ja haikaroita. Puistossa on myös monimuotoinen kasvillisuus, josta hyvänä esimerkkinä ovat mm. kuumepuumetsät. Lounaalle palaamme lodgeen. Pienen lepohetken jälkeen lähdemme vielä toiselle puistoajolle. (A, L, P)

Lake Nakuru – Masai Mara
4. päivä, tiistai 
Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan (n. 5 t) kohti Masai Maraa. Ohitamme sammuneet Longonot- ja Suswa-tulivuoret, ennen kuin nousemme ylös hautavajoaman pohjalta. Ajamme läpi maasaiden asuttamien alueiden. Reittimme kulkee Loita-tasangon halki, kunnes lopulta saavumme suojelualueen portille, josta on enää lyhyt matka majapaikkaamme. Majoitumme 3 yöksi hyvätasoisiin safaritelttoihin Mara Sarova Game Campiin (★★★★). Teltoissa on omat suihkut ja wc. Iltapäivällä teemme puistoajon. Auringon laskiessa kohti horisonttia voimme ihailla eläimistöä ja maisemia hieman pehmeämmässä valossa. Masai Maran ilta päättyy usein upeaan auringonlaskuun. (A, L, P)

Masai Mara
5.–6. päivä, ke–to 
Masai Mara on yksi Afrikan kauneimmista suojelualueista. Sen kumpuileva savannimaisema on täynnä elämää. Kirahvit, norsut, puhvelit ja lukuisat antilooppilajit nauttivat Maran vehreydestä. Suuret Mara- ja Sandjoet sivuhaaroineen takaavat veden saannin ympäri vuoden. Lännessä maisemaa hallitsee valtava Sirianjyrkänne (1985 m), idässä nousevat Ngamakukkulat (2080 m). Etelässä avautuvat Serengetin laajat tasangot. Afrikan suurpedoilla on Maran ruohosavannilla riittävästi ruokaa ympäri vuoden. Teemme useita puistoajoja sekä toisena päivänä koko päivän puistoajon, jolloin syömme retkilounaan savannilla. (2xA, 1xRL, 1xL, 2xP)

Masai Mara – Lake Naivasha
7. päivä, perjantai 
Jätämme hyvästit Masai Maralle ja palaamme hautavajoamalle, Naivashajärvelle. Se on hautavajoaman toiseksi suurin järvi. Poikkeuksena muista hautavajoaman järvistä sen vesi on suhteellisen kirkasta. Selitys lienee maanalaisissa laskujoissa, sillä useimmilla hautavajoaman järvistä ei ole laskujokia lainkaan. Lounaan nautimme keskitasoisessa Lake Naivasha Sopa Resort -hotellissa (★★★★), jossa myös yövymme. Iltapäivällä teemme veneretken Naivashajärvellä. (A, L, P)

Lake Naivasha – Nairobi
8. päivä, lauantai 
Palaamme takaisin Nairobiin, jonne saavumme jo hyvissä ajoin ennen puoltapäivää. Käymme tutustumassa The David Sheldrick Wildlife Trust -säätiön toimintaan. Säätiön hoitoon toimitetaan orvoiksi jääneitä norsujen ja sarvikuonojen poikasia. Poikaset saavat hyvää hoitoa vuosien ajan, kunnes ne ovat kasvaneet ja kehittyneet riittävästi, jotta ne voidaan palauttaa takaisin luontoon (lisätietoa: 
www.sheldrickwildlifetrust.org). Käymme myös Karen Blixenin museossa ja nautimme myöhäisen lounaan. Meille on varattu muutamia huoneita suihkua ja vaatteiden vaihtoa varten ennen kuljetusta lentokentälle. 14.10. alkavalla matkalla lentomme (Lufthansa) lähtee klo 22.25 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Helsinkiin.29.12 alkavalla matkalla lentomme (Lufthansa) lähtee klo 23.10 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Helsinkiin. 

9. päivä, sunnuntai 14.10 lähtevällä matkalla saavumme Helsinkiin klo 13.10. 29.12 lähtevällä matkalla saavumme Helsinkiin klo 13.00.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: 14-22.10 2.990 E, 29.12-6.1.2018 3.480 E (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 340 €, 29.12.2017 matkalla 428 €)


Ennakkomaksu 350 €/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 430 €, 29.12.2017 lähdöllä 620 €.

 

Hinta sisältää: 

 1. reittilennot turistiluokassa
 2. lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 3. majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa ja lodgeissa
 4. täysihoito (osa lounaista retkilounaita), 8. matkapäivänä puolihoito
 5. ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit
 6. puistomaksut (yhteensä 350 USD)
 7. palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa ja lodgeissa
 8. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 9. juomarahat paikallisoppaille ja safariautonkuljettajille
 10. suomalainen matkanjohto

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 7.5.2015 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Keltakuumerokotusta jamalarianestolääkitystä suositellaan.Keniaan tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Matkalla on huonokuntoisia, kuoppaisia ja kivisiä tieosuuksia. Safarille matkatavarat tulee pakata pehmeisiin matkakasseihin. Kovat matkalaukut voi jättää safarin ajaksi Nairobiin. Tutustukaa Afrikan-matkojen erityisehtoihin.

 

Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 1. viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 2. 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 3. 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 4. 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 5. myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat ja retket
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu