Madagaskarin kiertomatka

Matka-ajat:

10-24.10.2017

 

Antananarivo – Andasiben kansallispuisto – Antsirabe – Ranomafanan kansallispuisto – Isalon kansallispuisto – Toliara – Ifaty – Antananarivo

Madagaskar, maailman neljänneksi suurin saari, on ollut eristyksissä Afrikan mantereesta noin 50 miljoonaa vuotta. Eristyneisyys on mahdollistanut erilaisten kasvi- ja eläinlajien ainutlaatuisen kehityksen. Sen ansiosta Madagaskar on todellinen luontoparatiisi, johon pääsemme tutustumaan laajalla kiertomatkallamme. Nisäkkäistä tunnetuimpia ovat puoliapinoihin lukeutuvat makit. Niitä on saarella noin 50 eri lajia. Andasiben kansallispuiston vuoristosademetsässä yritämme löytääkin erikoisesta ääntelystään tunnetun indrimakin. Kasvimaailmassa lähes 10 000 lajista yli 80 prosenttia on kotoperäisiä. Ihailemme kuvankauniita maisemia bussimatkalla saaren halki, tutustumme viehättäviin pikkukyliin ja kaupunkeihin ja näemme maanviljelijöitä arkisissa askareissaan. Ifatyssa rentoudumme Intian valtameren valkoisilla hiekkarannoilla. Vaikka saari itse on ollut eristyksissä jo miljoonia vuosia, sen asukkaat toki eivät. Madagaskarilaiset ovatkin kaunis sekoitus afrikkalaisuutta ja aasialaisuutta. Väkeä on tullut Afrikan mantereen ohella myös Arabian niemimaalta ja Malakan salmen alueelta.

 

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen
(Matkalla on täysihoito)

1. päivä, keskiviikko Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 19.20 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Antananarivoon.


2. päivä, torstai    Antananarivo

1. Saavumme Madagaskarin pääkaupunkiin Antananarivoon klo 14.15. Majoitumme keskitason Tamboho-hotelliin (★★★). (P)


3. päivä, perjantai    Antananarivo – Andasiben kansallispuisto

1. Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla (n. 170 km, n. 4 t) Andasibeen. Matkan aikana voimme nauttia kauniista vuoristomaisemista, joita sävyttävät riisipellot ja perinteiset maalaistalot. Vierailemme myös liskotarhassa. Perillä majoitumme 2 yöksi keskitason hotelliin. Iltapäivällä ja illansuussa käymme luontokävelyillä. Pimeän tullessa myös pienikokoiset makit tulevat esiin. Kuljemme mahdollisimman äänettömästi taskulamppujen valossa, tarkkailemme puustoa ja etsimme pieniä kiiltäviä silmäpareja. (A, L, P)


4. päivä, lauantai    Andasiben kansallispuisto

1. Andasibe–Mantadian kansallispuiston kokonaispinta-ala on 154 km2 ja se koostuu kahdesta alueesta. Näistä Analamazaotran suojelualue (paikallisella kielellä Andasibe) on tunnetumpi ja vanhempi. Mantadia taas on vasta hiljattain liitetty Andasiben suojelualueeseen. Puisto on saaren itäosassa, joka on kosteaa sademetsäaluetta lähes koko saaren pituudelta, ja sijaitsee 800–1260 metrin korkeudessa. Maasto on vaihteleva ja luonto moni­muo­toi­nen. Aloitamme päivän luontokävelyllä. Tavoitteemme on kuulla ja nähdä lajinsa suurin edustaja, erikoisesta kummitteluääntelystään tunnettu mustavalkoinen indri, joka on aktiivisimmillaan juuri aamuvarhaisella. Iltapäivällä lähdemme toiselle luontokävelylle. (A, L, P)


5. päivä, sunnuntai    Andasiben kansallispuisto – Antsirabe

1. Aamulla aloitamme antoisan, useamman päivän kestävän bussimatkamme läpi saaren keskiosien aina lounaisrannikolle saakka. Ensimmäisenä päivänä ajamme Antsirabeen (n. 350 km, koko päivä). Matkalla voimme pysähtyä ihailemaan tienvarren kauppiaiden kauniita ja mielikuvituksellisia käsitöitä. Antsiraben kaupunkikuvaan kuuluvat oleellisesti siellä täällä vilisevät paikalliset ”pousse-pousse” -rikšat. Kaupunki tunnetaan maan johtavana jalokivikaupan keskuksena ja alueella on myös monipuolista teollisuutta. Majoitumme keskitason Plumeria-hotelliin (★★★). (A, L, P)


6. päivä, maanantai    Antsirabe – Ranomafanan kansallispuisto

1. Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa keskusylängöllä (n. 300 km, koko päivä), joka kattaa lähes kolme neljäsosaa koko maan pinta-alasta. Tie kulkee läpi vuoristoisten eukalyptus- ja mäntymetsien. Pysähdymme pienessä Ambositran kaupungissa, jonka käsityömyymälät pursuavat toinen toistaan kauniimpia puuesineitä. Kaupungin ympäristössä asuvan zafimaniry-heimon jäsenet ovat taitavia puunkäsittelijöitä. Näemme pengerrettyjä riisipeltoja, vuoristomaisemia ja viehättäviä pikkukyliä, ennen kuin illansuussa saavumme Ranomafanan kansallispuistoon ja majoitumme 2 yöksi vaatimattomaan Setam Lodgeen (★★★). (A, L, P)


7. päivä, tiistai    Ranomafanan kansallispuisto

1. Ranomafanan puiston suojissa elää 12 makilajia, joita ovat mm. kultabokombali, villaindri ja leveäkuonobokombali. Kansallispuisto on perustettu 1986 ja on osa Unescon maailmanperintöön kuuluvaa Atsinananan sademetsäaluetta. Puisto ympäröivine kylineen on esimerkki onnistuneesta suojelutyöstä. Aiemmin puiston alueella asuneet ihmiset on asutettu läheisiin kyliin ja heille on annettu koulutusta maanviljelyssä, hunajan tuotannossa sekä kestävän kehityksen mukaisessa metsänhoidossa. Koulutuksen ansiosta asukkaiden elinolot ovat parantuneet ja näin heidätkin on saatu mukaan puiston suojelutyöhön. Puistossa vierailevat matkailijat tuovat myös lisätuloja kylien asukkaille. Teemme päivän aikana kaksi 2–4 tunnin luontokävelyä puiston eri alueilla. Makien ja omaperäisten kameleonttien lisäksi tarkkailemme kasvillisuutta, lintuja ja hyönteisiä. (A, L, P)


8. päivä, keskiviikko    Ranomafanan kansallispuisto – Fianarantsoa – Isalon kansallispuisto  

1. Varhain aamulla jatkamme matkaamme kohti etelää Isalon kansallispuistoon (n. 350 km, koko päivä). Matkalla näemme viehättävän Fianarantsoan kaupungin, joka on merkittävä opiskelukaupunki sekä aktiivisen lähetystyön seurauksena myös katolisuuden keskus. Fianarantsoan jälkeen pysähdymme Ambalavaossa pieneen työpajaan, jossa näemme paperinvalmistusta, sekä vierailemme viinitilalla. Iltapäivällä vuoristomaisemat muuttuvat vihreiksi tasangoiksi, joita rikkovat luonnon muovaamat kivimuodostelmat. Myöhään illalla majoitumme 2 yöksi Isalon kansallispuiston lähellä sijaitsevaan hyvätasoiseen Jardin du Roy -hotelliin (★★★★). (A, RL, P)


9. päivä, torstai    Isalon kansallispuisto

1. Isalon kansallispuisto on perustettu 1962 ja sen kokonaispinta-ala on 815 km2. Puiston luonnolle ovat ominaisia kuivat ruohotasanteet, hiekkakiviharjanteet ja kanjonit, joita vesi ja tuuli ovat muovanneet vuosituhansien ajan. Kanjonien pohjalla virtaa pieniä puroja, ja siksi alueella kasvaa myös kosteutta vaativia kasveja, kuten palmuja ja saniaisia. Mielenkiintoisten kasvien lisäksi saatamme nähdä täällä joitakin makeja, kuten lakkisifakan, ruskomakin ja rengashäntämakin. Aamiaisen jälkeen lähdemme puolen päivän luontokävelylle puistoon. Kävelemme pienelle vesiputoukselle, jonka yhteydessä on luonnon muovaama allas. Siihen voi halutessaan pulahtaa uimaan. Iltapäivällä palaamme hotelliin. Lounaan jälkeen voi nauttia olostaan hotellin uima-altaalla. (A, L, P)


10. päivä, perjantai    Isalon kansallispuisto – Toliara – Ifaty

1. Tänään ajamme lounaisrannikolle Toliaran (Tuléar) satamakaupunkiin (n. 230 km, n. 6 t). Ajomatkamme kulkee läpi safiireilla vaurastuneiden jalokivikylien. Iltapäivisin varakkaat ostajat saapuvat vaatimattomiin kojuihinsa rahanippuineen ja vartijoineen hieromaan kauppaa jalokivenkaivajien päivän saaliista. Teemme Toliaran kaupungissa lyhyen kiertoajelun. Myöhemmin jatkamme reilun tunnin matkan Ifatyyn, jossa majoitumme 2 yöksi viihtyisään Le Paradisier -rantahotelliin (★★★). (A, L, P)


11. päivä, lauantai    Ifaty

1. Tänään nautimme auringosta ja rentoudumme mukavassa rantahotellissamme. Teemme myös kävelyretken piikkipuumetsään. Didiereaceae-sukuun kuuluvat endeemiset, kaktuksia muistuttavat pylväsmäiset (2–20 m korkeat) kasvit ovat tyypillisiä eteläisen Madagaskarin kuivalla rannikkovyö­hyk­keellä. (A, L, P)


12. päivä, sunnuntai     Ifaty – Antananarivo

1. Kuljetus Toliaran lentokentälle, josta lento Antananarivoon. Majoitumme 2 yöksi jo tuttuun Tamboho-hotelliin. (A, L, P)


13. päivä, maanantai    Antananarivo

1. Antananarivo on rakennettu kahdelletoista kukkulalle. Kaupunki on viehättävä kapeine katuineen. Teemme kiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Ambohimangan palatsin ja kuninkaallisen kukkulan. (A, L, P)

14. päivä, tiistai 

1. Puolenpäivän aikaan kuljetus lentokentälle, josta klo 16.30 lento (Turkish Airlines) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin. (A, L)

15. päivä, keskiviikko 

1. Saavumme Helsinkiin klo 12.20.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: alk. 4.620 € (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 393 e)


Ennakkomaksu on 450 €/hlö. Loppuerä matkan hinnasta erääntyy maksettavaksi 70 vrk ennen matkan alkua. Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan yleisistä valmismatkaehdoista poikkeavia peruutusehtoja.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 810 €

Hinta sisältää:

 1. reittilennot turistiluokassa
 2. lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 3. majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa ja lodgeissa
 4. täysihoito Madagaskarilla (osa aterioista retkiaterioita)
 5. ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit sekä puistojen sisäänpääsymaksut
 6. palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa ja lodgeissa
 7. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 8. juomarahat paikallisoppaille ja autonkuljettajille
 9. suomalainen matkanjohto

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 7.5.2015 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Matkan aikana tehdään useita luontokävelyjä maastossa, joten matkustajilta edellytetään normaalia kuntoa ja hyvää liikuntakykyä. Malarianestolääkitystä suositellaan. Madagaskariin tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Matkatavarat tulee kiertomatkan ajaksi pakata pehmeisiin matkakasseihin ja niiden painorajoitus on 15 kg. Kovat matkalaukut jätetään säilöön Antananarivoon. Tutustukaa Afrikan-matkojen erityisehtoihin.

 

Peruutusajankohta         Peruutuskulut

 1. Viim. 91 vrk ennen matkaa     toimistokulut 100 e
 2. 90–63 vrk ennen matkaa        450 e
 3. 62–32 vrk ennen matkaa        1.300 e
 4. 31–15 vrk ennen matkaa        2.700 e
 5. Alle 15 vrk ennen matkaa       koko matkan hinta

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat ja retket
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu