Kenian safari ja Mombasa

Matka-ajat:

3-14.11.2017    12 päivää

 

Nairobi – Amboseli – Länsi-Tsavo – Itä-Tsavo – Mombasa

Lumihuippuisen Kilimanjaron juurelle levittäytyvä Amboselin kansallispuisto on parhaita paikkoja, mikäli haluaa nähdä lähes kaikki itäisen Afrikan suuret eläimet. Puuttomalla savannilla vaeltavat norsujen, seeprojen, afrikanpuhveleiden, kirahvien ja erilaisten antilooppien laumat. Iltapäivän kuumuudessa leijonat ja gepardit loikoilevat varjossa. Virtahevot viihtyvät läheisten suoalueiden rehevissä kosteikoissa. Kansallispuistoon kuuluvat myös ihmiset: puna-asuiset pitkänhuiskeat maasait laiduntavat karjaansa alueella. Amboseli sopii erinomaisesti ensimmäisen safarimatkan kohteeksi Afrikassa.

Amboselin tasangolta matkamme jatkuu jeepeillä kohti Tsavojen kansallispuistoa. Matkan varrella maisemat vaihtelevat jännittävästi: pyöreiden majojen muodostamia kraaleja pikku peltotilkkuineen, maaperän vulkaanisuudesta kertovia tuhkakeiloja ja laavakenttiä, apinanleipäpuita. Tsavot ovat erityisen tunnettuja norsuistaan ja leijonistaan. Kansallispuisto on suuri, yli 20 000 km2. Tutustumme kahden päivän ajan sekä sen länsi- että itäpuoleen. Itä-Tsavossa asumme Satao Campin hyvätasoisissa ja mukavuuksin varustetuissa telttamajoissa.

Matkamme alkaa Kenian pääkaupungista Nairobista, jonka useimmat muistavat kirjailija Karen Blixenistä ja hänen elämästään kertovasta elokuvasta Minun Afrikkani. Safarimme taas päättyy Intian valtameren rannalle, jossa saamme nauttia kuumankostean Mombasan upeista hiekkarannoista ja rentouttavasta rantaelämästä. Safarin ja rantaloman yhdistelmä sopii hyvin myös lapsimatkustajille.

 

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen
(Safarilla on täysihoito)

Helsinki – Nairobi
1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 13.20 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Nairobiin.

Nairobi
2. päivä, lauantai Saavumme klo 4.15 Nairobiin. Majoitumme ensimmäisen luokan Nairobi Serena -hotelliin (★★★★★). Puolenpäivän aikaan lähdemme kaupunkikierrokselle, jonka aikana käymme mm. Karen Blixenin museossa. Nautimme myöhäisen lounaan kuuluisassa Carnivore-ravintolassa. (L)

Nairobi – Amboseli
3. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen lähdemme maastoautoilla kohti Kilimanjaron juurella sijaitsevaa Amboselin kansallispuistoa. Matkan varrella teiden varsia reunustavat vihannes- ja hedelmäkojut, joissa lähialueen asukkaat myyvät tuotteitaan ohikulkijoille. Jo ennen Amboselia saavumme maasaiden asuinalueille. Perinteisesti kirkkaisiin väreihin pukeutuvat maasait karjalaumoineen ja asumuksineen ovat mieleenpainuva näky keskellä muuten karua luontoa. Ajamme läpi kansallispuiston hyvätasoiseen Amboseli Serena Safari Lodgeen (★★★★), johon majoitumme 2 yöksi.
(A, L, P)

Amboseli
4. päivä, maanantai Lähdemme puistoajolle auringonnousun aikaan, jolloin petoeläimetkin ovat vielä liikkeellä. Norsut, seeprat, puhvelit, antiloopit ja kirahvit ovat upea näky lumihuippuisen Kilimanjaron piirtyessä taustalle. Amboselin vehreät suoalueet saavat vetensä Kilimanjaron jäätiköiden sulamisvesistä. Nämä vihreät keitaat ovat pehmeä vastakohta tummanpuhuville laavakentille, jotka kertovat uinuvan Kilimanjaron menneistä tulivuorenpurkauksista. Auringon lämmön myötä näemme pölypyörteiden nostavan Amboselin tomua ilmaan kapeina nauhoina. Puiston vähäiset puut sinnittelevät norsuja ja kuivuutta vastaan. Palaamme majapaikkaamme aamiaiselle. Aamupäivällä vierailemme maasaikylässä. Lounaan nautimme lodgessa ja myöhemmin iltapäivällä lähdemme jälleen puistoajolle. Illalla auringon viimeiset säteet pukevat Amboselin maiseman punertavan eri sävyihin. Norsujen tummat hahmot piirtyvät iltataivasta vasten niiden siirtyessä pitkinä jonoina yöpymispaikoilleen. Tämän unenomaisen hetken voi kokea vain Amboselissa, Afrikan sydämessä. (A, L, P)

Amboseli – Länsi-Tsavo
5.–6. päivä, ti–ke Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa kohti Tsavon kansallispuistoa. Vaihtelevat maisemat ja villieläinten tarkkailu pitävät meidät valppaina. Maasaialueet jäävät taaksemme ja edessämme avautuu rosoinen Chyuluvuoristo. Saavumme taitaheimon asuinalueille kuuluisan Tsavon kansallispuiston länsiosiin. Täällä sijaitsee hyvätasoinen majapaikkamme Kilaguni Serena Safari Lodge (★★★★), johon majoitumme 2 yöksi. Teemme alueella useita puistoajoja sekä lyhyen kävelyretken Mzimalähteellä. Länsi-Tsavon upeat maisemat ja maastonmuodot kertovat alueen tuliperäisestä historiasta. Tsavon kansallispuisto koostuu kahdesta osasta, Länsi- ja Itä-Tsavosta. Yhdessä ne muodostavat yhden maailman suurimmista kansallispuistoista, pinta-alaltaan yli 20 000 km2. Leijonat, hyeenat, leopardit, puhvelit ja monet antilooppilajit kuuluvat puiston faunaan. Erityisen kuuluisa Tsavo on leijonistaan ja norsuistaan. Lintulajeja on yli 400 pikkuriikkisestä afrikankääpiöhaukasta aina maailman painavimpaan lentävään lintuun kuningastrappiin saakka. (2xA, 2xL, 2xP)

Länsi-Tsavo – Itä-Tsavo
7. päivä, torstai Aamulla lähdemme kohti Itä-Tsavoa. Vuoristomaisema tasoittuu ja suuret apinanleipäpuut yleistyvät maisemassa. Iltapäivällä saavumme Satao Campiin (★★★★), joka sijaitsee kauniilla paikalla keskellä villiä luontoa. Majoitumme 2 yöksi hyvätasoisiin telttamajoihin, joissa kaikissa on sängyt, wc ja suihku. Lounaan jälkeen teemme vielä muutaman tunnin puistoajon, jonka jälkeen palaamme telttaleiriimme. Nautimme illallisen viihtyisässä ravintolassa. Illalla voi nauttia tunnelmasta leirinuotiolla ja käydä läpi päivän kokemuksia. Safaripäivät Tsavossa ja majoitus Satao Campin telttamajoissa ovat varmasti mieleenpainuvia Afrikan-matkakokemuksia.
(A, L, P)

Itä-Tsavo
8. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen pakkaamme retkilounaan mukaan ja lähdemme puistoajolle. Käymme mm. Lugardsin putouksilla. Alueella on ainutlaatuinen graniittikallioperä, johon Galanajoki on aikojen saatossa uurtanut reittinsä. Palaamme iltapäivällä majapaikkaamme, jossa meillä on aikaa rentoutua ennen päivällistä. Mikäli yötaivas on kirkas, näemme lukemattomien tähtien tuikkivan taivaalla – ja ehkä myös muutaman tähdenlennon. (A, RL, P)

Itä-Tsavo – Mombasa
9. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Mombasaa. Matka kulkee läpi matalan pensassavannin, joka 1800-luvun puoliväliin saakka vaikeutti valkoisten tunkeutumista syvemmälle Kenian sisäosiin. Lähempänä rannikkoa kasvillisuus muuttuu rehevämmäksi ja Intian valtameren kosteus alkaa tuntua iholla. Lounasaikaan saavumme Mombasaan ja majoitumme 2 yöksi hyvätasoiseen Serena Beach Resort & Spa -rantahotelliin (★★★★★).
(A, L, P)

Mombasan pohjoisrannikko
10. päivä, sunnuntai Intian valtameren lämpimät aallot huuhtelevat edessämme avautuvaa hiekkarantaa. Aamupäivällä teemme lyhyen kaupunkikierroksen Mombasassa. Iltapäivällä on hyvin aikaa rentoutua ja nauttia auringon lämmöstä. Hotellin vesiurheilukeskus tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia ajanviettoon. (A, P)

Mombasan pohjoisrannikko
11. päivä, maanantai Tänään on vielä koko päivä aikaa nauttia Mombasan hiekkarannoista tai vaikka hotellin kylpylän monipuolisista ja hyvätasoisista hoidoista (maksullisia). Puolen yön jälkeen kuljetus lentokentälle, josta lentomme (Turkish Airlines) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin lähtee klo 4.30. (A, P)

12. päivä, tiistai Saavumme Helsinkiin klo 17.10.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: 3.720 € (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 316 €)


Ennakkomaksu 350 €/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 560 €

Hinta sisältää: 

 1. reittilennot turistiluokassa
 2. lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 3. majoitus kahden hengen huoneissa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa ja lodgeissa
 4. täysihoito safarilla
 5. ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit
 6. puistomaksut (yhteensä 380 USD)
 7. palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa ja lodgeissa
 8. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 9. juomarahat paikallisoppaille ja safariautonkuljettajille
 10. suomalainen matkanjohto

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 3.5.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Keltakuumerokotusta ja malarianestolääkitystä suositellaan. Keniaan tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Matkalla on huonokuntoisia, kuoppaisia ja kivisiä tieosuuksia. Safarille matkatavarat tulee pakata pehmeisiin matkakasseihin. Kovat matkalaukut voi jättää Nairobiin, mistä ne kuljetetaan safarin aikana Mombasaan. Lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan Kenian sisäisillä lennoilla hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustukaa Afrikan-matkojen erityisehtoihin.

 

Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 1. viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 2. 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 3. 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 4. 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta

myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat ja retket
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 1 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

 

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu