Buenos Aires 

Matka-ajat

25.10-1.11.2016,    8 päivää

22-29.11.2016,    8 päivää

 

TANGOTAHTEJA JA GAUCHOROMANTIIKKAA

Jos kaupungit herättävät tunteita, niin Argentiinan pääkaupunki Buenos Aires herättää vähintäänkin suuria tunteita. Tangoparin taivutus bandoneonin haikean sävelkulun myötä kostuttaa silmänurkan helposti. Korttelin parrilla-ravintolasta tulvahtava tirisevän pihvin tuoksu saa veden kielelle. Grilliherkkujen kyytipojaksi on valittavana pitkä lista laatu­viinejä. Laajan aroalueen eli pampan karjapaimenromantiikka kukoistaa erityisesti maa­seudulla, jossa tutustumme maalaiskartanoon ja perinteisiin elintapoihin. Paikallisten karja­paimenten eli gauchojen periargentiinalaisuuteen kiteytyy jollain tavalla mielikuva yksi­näisestä auringonlaskun ratsastajasta. Kaiken tämän lisäksi Buenos Aires tarjoaa myös modernin suur­kaupun­gin sykettä ja erinomaisia ostoksia edullisesti.

 

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

1. päivä, tiistai Lähtö Helsingistä (KLM) klo 14.00 Amsterdamin kautta (KLM) Buenos Airesiin.

Buenos Aires
2. päivä, keskiviikko Saavumme klo 7.00 Argentiinan pääkaupun­kiin Buenos Airesiin, jossa majoitumme 5 yöksi ensimmäisen luokan Emperador-hotelliin (★★★★★). Noin 14 tunnin lennon jälkeen lepohetki on tarpeen, minkä vuoksi saamme hotellihuoneet käyt­tööm­me jo heti aamusta. Iltapäivällä lähdemme kaupunki­kierrokselle, jonka aikana selvitämme keskustan ja lähialueiden sijainnit sekä kaupungin tärkeimmät maamerkit. Näemme Palermon hienostoalueen pikkuputiikkeineen ja sen vastakohtana San Telmon sekä La Bocan kaupunginosat, jotka elävät eräänlaista uusrenessanssikautta tangoklubeineen ja värikkäine työläiskortteleineen. Ydinkeskustan halkaisee maailman levein katu, 9 de Julio, jonka vallankumousaukiolla lähes 70-metrinen obeliski kohoaa korkeuksiin Buenos Airesin ikonina. Paikannamme myös parhaat ostoskadut ostoksia ajatellen. Päivällisen syömme paikalliseen tapaan. (P)

San Antonio de Areco
3. päivä, torstai Teemme kokopäiväretken parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan siirtomaatyyliseen San Antonio de Arecon pikkukaupunkiin, jonka historia ulottuu lähes 300 vuoden taakse. Maanviljelykseen ja karjankasvatukseen hyvin soveltuvan aroalueen, pampan perinteinen gaucho- eli karjapaimenkulttuuri on säilynyt täällä nykypäiviin asti. Tutustumme kävellen kaupungin vanhaan keskustaan, jossa saamme käsityksen pampan gauchojen omintakeisesta elämäntyylistä. Mukulakivikatujen varsilta löytyy useita hopeaseppien putiikkeja ja tyypillisiä pikkubaareja, joita kutsutaan nimellä ”pulperia”. San Antonio de Arecon suussasulavat suklaamakeiset tuovat helpotusta makeannälkään. Käymme myös maalaiskartanossa, jossa meille tarjoillaan lounaaksi paikalliseen tapaan grillattuja herkkuja. (A, L)

Colonia del Sacramento, Uruguay (lisämaksullinen retki)
4. päivä, perjantai Halukkaat voivat lähteä lisämaksulliselle retkelle Uruguayhin Rio de la Plata -joen pohjoisrannalla sijaitsevaan Colonia del Sacramentoon, jonne pikalaiva vie meidät tunnissa. Portugalilaiset perustivat Colonian 1600-luvun lopulla, jolloin kilpailu siirtomaista espanjalaisten kanssa oli kiivaimmillaan. Tutustumme kävellen kaupungin siirtomaatyyliseen vanhaan keskustaan, joka on ollut usein historiallisten elokuvien kulissina. Colonia on myös Unescon maailmanperintökohde. Buenos Airesiin palaamme illansuussa. Retken hinta 380 e (sisältää lounaan). Retken toteutuminen edellyttää vähintään 10 osanottajaa. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varatessanne. Vaihtoehtoisesti voi viettää vapaa-aikaa Buenos Airesissa vaikka tuliaisostoksilla. Hintataso on edullinen ja esimerkiksi erilaiset nahkatuotteet ovat hyvin suosittuja. (A)

Tigre
5. päivä, lauantai Lähdemme bussilla vajaan 30 kilometrin päähän Tigren pittoreskiin pikkukaupunkiin, jossa teemme kanavaristeilyn vesibussilla. Täällä Paranájoen monihaaraisessa suistossa maisema on täysin toisenlainen kuin metropolin ydinkeskustassa. Kapeiden kanavien ja pikkusaarien muodostamassa labyrintissä on kymmeniä kaupunkilaisten kesäasuntoja ja rento tunnelma. Palaamme Buenos Airesiin iltapäivällä. (A)

San Telmon markkinat ja tangotunnelmaa
6. päivä, sunnuntai San Telmon kaupunginosan perinteiset sunnuntaimarkkinat Plaza Dorregolla avautuvat aamukymme­neltä. Tarjolla on monenlaista antiikkia – aitoa ja väärää, kirpputoritavaraa, katutaiteilijoita, leipää ja sirkushuveja. Hyvällä onnella markkinoilta saattaa tehdä mielenkiintoisia löytöjä. Aukion tunnelma on joka tapauksessa ainutlaatuinen ja vie vierailijan ajassa viime vuosisadan alkupuolelle. Myöhemmin tunnelma tiivistyy, kun varaudumme illanviettoon opettelemalla argentiinalaisen tangon peruskuvioita parin tunnin opetussessiolla. Tämä toimii johdantona illan huipentumaan, joka koittaa kun käymme katsomassa ammattitanssijoiden ja -muusikoiden tähdittämää esitystä El Viejo Almacen -tangoklubilla. (A, P)

7. päivä, maanantai Puolenpäivän aikoihin luovutamme hotellihuoneet, minkä jälkeen kuljetus lentokentälle. Paluulentomme (KLM) lähtee klo 16.00 Amsterdamin kautta (KLM) kohti Helsinkiä. (A)

8. päivä, tiistai Saavumme Helsinkiin klo 17.25.

Olemme maininneet hotellin paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

 

Matkan hinta: 2.490 € (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 498 €)


Ennakkomaksu 350 €/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 590 €

Lisäretki: Colonia 380 € (minimi 10 osallistujaa)

Hinta sisältää: 

 1. reittilennot turistiluokassa
 2. lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 3. majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa
 4. ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
 5. palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotellissa
 6. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 7. juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 8. suomalainen matkanjohto

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 7.5.2015 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Passin tulee olla voimassa vielä 3 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme syntymäaikanne sekä matkalla käytettävän passin numeron ja voimassaoloajan jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Tutustukaa Etelä-Amerikan-matkojen erityisehtoihin.

 

Peruutusehdot B:

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 1. viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkil
 2. 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 3. 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 4. 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 5. myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat ja retket
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu