Kiehtova

 

Pohjois-Intia
 

Matka-aika:

17-28.11.2017

 

KULTTUURIA, HISTORIAA JA SUURIA TARINOITA

Delhi – Lucknow – Sarnath– Varanasi – Khajuraho – Orchha – Agra

Intiaa luonnehditaan runsaudensarveksi ja vastakohtien maaksi. Köyhyys ja rikkaus, elämä ja kuolema, ikivanha ja moderni – kulttuurin monimuotoisuus hätkähdyttää ja ihastuttaa.

Hinduille koko Intia on täynnä pyhiä paikkoja, mutta aivan erityinen onni on saada puhdistautua Gangesin vedessä Varanasissa. Lähellä sijaitseva Sarnath muistuttaa buddhalaisuuden intialaisista juurista.

Mogulikauden loistoa voimme ihailla Delhissä ja Agrassa, ja sen hienostunutta hiipumista Lucknow’ssa. Agran Taj Mahal -mausoleumi ja Punainen linnoitus sekä Khajurahon kauniit temppelit hätkähdyttävine veistoksineen kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon ainutlaatuisina historiallisena muistomerkkeinä.

Delhi maan pääkaupunkina edustaa myös uudenaikaista Intiaa ja siellä on näyttävästi esillä myös brittivallan historiaa.

 

A=aamiainen, RA=retkiaamiainen, L=lounas, P=päivällinen
(Matkalla on puolihoito)

1. päivä, lauantai

 1. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 20.20 suoralla lennolla Delhiin.

2. päivä, sunnuntai    Delhi

 1. Saavumme Delhiin klo 6.35 ja majoitumme heti aamulla hyvään ensimmäisen luokan Le Meridien -hotelliin (★★★★★). Delhin alue on toiminut useiden eri hallitsijoiden pääkaupunkina. Keskeisen sijaintinsa ansiosta se on ollut merkittävä kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka. Nykyään kaupunki muodostuu kahdesta eri osasta. Vanhan Delhin basaarialueiden sokkeloinen katulabyrintti valtavan Jama Masjidin moskeijan ympärillä huokuu värikylläistä elämää. Ilmeeltään varsin erilainen Uusi Delhi leveine ajoväylineen ja laajoine puutarhamaisine kaupunginosineen täydentää kaupungin moni-ilmeisyyttä. Parlamenttitalo sekä presidentin virka-asunto Rashrapati Bhavan ovat osa vaikuttavaa kokonaisuutta, joka suunniteltiin ja rakennettiin 1900-luvun alkupuolella, jolloin britit siirsivät Intian siirtomaahallinnon Kalkutasta Delhiin. Tutustumme Delhiin kiertoajeluilla, joista ensimmäisen teemme tänään iltapäivällä ja toisen 10. matkapäivänä. (A, P)

3. päivä, maanantai    Delhi – Lucknow

 1. Lähdemme junalla aikaisin aamulla kohti Lucknow’ta. Kaupunki oli vuodesta 1775 Oudhin kuningaskunnan keskus. Lucknow’n rakennukset kertovat Oudhia hallinneiden nawabien ajasta. Siihen liitetään moninaiset hovijuonittelut sekä tuhlailevaisuus. Hautamausoleumit, palatsit ja muistoportit on rakennettu koristeelliseen ja hienostuneeseen tyyliin, johon myös länsimainen arkkitehtuuri on jättänyt leimansa. Perillä majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Vivanta by Taj -hotelliin (★★★★★). Ennen päivällistä tutustumme kävellen kaupungin vilkkaaseen basaarialueeseen sekä vierailemme Sepoy-kapinasta kertovassa museossa. Perehdymme myös paikalliseen taidokkaaseen koruompeluun. (RA, P)

4. päivä, tiistai    Lucknow

 1. Gomatijoen rannoille kasvanut Lucknow tarjoaa paljon nähtävää. Tutustumme kaupungin perustajan Asaf-Ud-Daulan rakennuttamaan vaikuttavaan Bara Imambaran hautakompleksiin, johon kuuluu jättiläismäinen mausoleumi, moskeija ja komeita porttirakennuksia. Näemme keltaisesta hiekkakivestä vuonna 1423 rakennetun Jama Masjid -moskeijan, Intian korkeimmaksi mainitun liki 70 metrin korkeuteen kohoavan kellotornin sekä Husainabad Imambaran mausoleumialueen. La Martinieren poikakoulu on yksi Lucknow’n persoonallisimmista rakennuksista, joka yhdistelee iloisesti useita arkkitehtonisia tyylisuuntia. Päivällisen nautimme lucknowlaisen nawabiperheen luona. (A, P)

5. päivä, keskiviikko    Lucknow – Sarnath – Varanasi

 1. Lähdemme bussillaVaranasiin. Ennen kuin saavumme Varanasiin, tutustumme Sarnathiin, yhteen buddhalaisuuden neljästä pyhimmästä paikasta. Tässä Peurapuistossa Buddhan kerrotaan pitäneen ensimmäisen merkittävän puheensa. Alue on edelleen tärkeä kaakkoisaasialaisten buddhalaisten pyhiinvaelluskohde. Varanasissa majoitumme hyvään keskitason Radisson-hotelliin (★★★★★). Varanasia, joka tunnetaan myös nimillä Benares ja Kashi, pidetään Intian pyhimpänä kaupunkina. Sinne saapuu vuosittain miljoonia pyhiinvaeltajia puhdistautumaan Gangesvirran vedessä. Useilla on mukanaan kuolleiden omaistensa tuhkat, jotka he sirottelevat virtaan. Monet tulevat kaupunkiin myös odottamaan omaa kuolemaansa. Illansuussa ajamme polkupyörärikšan kyydissä ghat-laituriportaille ja nousemme veneeseen. Illan pimetessä saamme seurata Gangesin aarti-seremoniaa. (A, P)

6. päivä, torstai    Varanasi – Khajuraho

 1. Aamuhämärissä kuljemme kapeita kujia pitkin Gangesjoelle. Ihmiset valmistautuvat jo uuteen työntäyteiseen päivään. Laskeudumme kiviportaita joelle ensimmäisten auringonsäteiden kajossa ja seuraamme veneistä hindujen puhdistautumisriittejä pyhässä Gangesissa. Pyhiinvaeltajat kylpevät ja tuovat uhrilahjansa nousevalle auringolle. Ghat-laituriportaikot levittäytyvät kolmen kilometrin matkalle, ja jotkut niistä toimivat myös ruumiiden polttopaikkoina. Keskipäivällä lennämme Varanasista Khajurahoon, jonka nimi juontuu taatelipalmua tarkoittavasta sanasta khajura. Majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Radisson Jazz -hotelliin (★★★★★). (A, P)

7. päivä, perjantai    Khajuraho

 1. Tänään tutustumme Khajurahon kuuluisiin temppeleihin, joiden rauhan ja rakkauden veistokset ovat kunnianosoitus elämälle itselleen. Tuhat vuotta sitten rakennetut temppelit kuuluvat Intian merkittävimpiin nähtävyyksiin ja ovat osa Unescon maailmanperintöä. Chandella-hallitsijasuku rakennutti vaaleasta hiekkakivestä veistetyt ja loisteliaan runsaasti koristellut pyhäköt pääkaupunkinsa koristukseksi ja Vishnu- ja Siva-jumalien kunniaksi. Alun perin 85 temppelistä on nykyään jäljellä enää 22. Khajurahossa arkkitehtuuri ja kuvanveisto kietoutuvat toisiinsa. Temppeleiden kiveen hakatussa maailmassa esiintyvät niin jumalat ja jumalattaret, tanssijat ja akrobaatit, muusikot, sotilaat ja metsästäjät, kuin eroottinen rakkauskin sen monissa, hätkähdyttävissäkin muodoissa. Iltapäiväteen nautimme paikallisen perheen luona. Khajurahon rauhallisen elämänmenon vastapainoksi näemme illalla värikkään ja mukaansa­tempaavan kansantanssiesityksen. (A, P)

8. päivä, lauantai    Khajuraho – Orchha – Agra

 1. Matkamme jatkuu bussilla Orchhaan. Bundela-suvun hallitsijat nimesivät Betwajoen rannalle rakennuttamansa kaupungin Orchhaksi, ”kätketyksi”. Tänään, viisisataa vuotta myöhemmin, nimi sopii kaupungille edelleen hyvin. Hiljaisen pikkukaupungin rauhassa on mukava kulkea ihmettelemässä muinaisten palatsien ja temppeleiden kauneutta ja taivasta vasten piirtyvien tornien ja kupoleiden runsautta. Myöhään iltapäivällä jatkamme läheiselle Jhansin rautatieasemalle, josta matkaamme junalla pari tuntia Agraan. Agrassa majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Courtyard by Marriott -hotelliin (★★★★). (A, L)

9. päivä, sunnuntai    Agra

 1. Agra on historiallisesti Pohjois-Intian merkittävimpiä kaupunkeja, olihan se aikanaan mogulihallitsijoiden pääkaupunki. Aamu-usvan hälvennyttyä joelta ajamme uutta päiväänsä aloittelevien esikaupunkialueiden halki maailman kauneimpana pidetyn mausoleumin portille. Taj Mahalin valkoisen marmorin hohde on yhtä mykistävä kuin on mausoleumin koskettava tarina. Mogulihallitsija Shah Jahan pystytti sen rakastettunsa Begum Mumtaz Mahalin viimeiseksi lepopaikaksi. Mausoleumin arkkitehtuuri on pääasiassa islamilaista perua, joskin hinduarkkitehtuurin vaikutus on nähtävissä mm. pyhää lootuskukkaa esittävissä symboleissa. Iltapäivällä vierailemme Punaisessa linnoituksessa, jonka suurmoguli Akbar rakennutti 1570-luvulla linnoituspalatsikseen. Mogulikeisarien rakennuttamien palatsien jo hiljentynyt elämä tarjoaa meille paljon katseltavaa, samoin kuin intialaisen kaupungin elämää pursuava arki muurien ulkopuolella. (A, P)

10. päivä, maanantai    Agra – Delhi

 1. Matkamme jatkuu bussilla Delhiin. Perillä majoitumme jo tuttuun Le Meridien -hotelliin. Jatkamme kaupunkiin tutustumista (ks. 2. matkapäivä). (A, P)

11. päivä, tiistai

 1. Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 10.40–14.50 suoralento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: 2.530 € (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 362 €)


Ennakkomaksu 450 €/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 640 €

Hinta sisältää: 

 1. suorat reittilennot turistiluokassa
 2. lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 3. majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 4. puolihoito
 5. ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
 6. palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 7. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 8. juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 9. suomalainen matkanjohto

 

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 7.5.2015 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua

Matkalla on vähäinen malariariski. Intiaan tarvitaan viisumi. Intian viisumin hankintaa varten pyydämme passin, 5x5 cm värillisen passikuvan sekä todistuksen matkavakuutuksesta toimistoomme noin 3 viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Osassa vierailukohteistamme on paljon portaita.

Peruutusehdot A:

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 1. viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 2. 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 3. 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 4. 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 5. myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

 

 

Star Tours Oy

Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu