Intian

kultainen

kolmio

Matka-ajat:

14-22.10.2017

24.11-2.12.2017

 

Delhi – Jaipur – Ranthamboren kansallispuisto – Fatehpur Sikri – Agra

Intiaa on usein verrattu masalaan, mausteiden sekoitukseen. Samalla tavoin kuin masalaan kätkeytyy useita tuoksuja, värejä ja makuja myös itse Intia pitää sisällään lukemattomia maailmoja. Kymmenet kielet ja kulttuurit, päällekkäiset ja lomittaiset historian kaudet ja uskonnot, vaihtelevat maisemat, herkullinen keittiö, maaseudun kylät härkävankkureineen ja toisaalla miljoonakaupunkien moderni huipputeknologia maustavat matkustajalle Intian ainutlaatuisen masalan.

Intian Kultaisen kolmion kärjet ovat Delhi, Agra ja Jaipur. Näissä kolmessa kaupungissa maan värikäs historia ja loistelias arkkitehtuuri solmiutuvat yhteen.

Agrassa ja Delhin vanhassa kaupungissa ihaillaan islaminuskoisten mogulihallitsijoiden marmoriin veistettyjä palatseja ja mausoleumeja. Kivi puhkeaa kukkaan maailman kauneimmaksi sanotussa rakennuksessa, ikuisen rakkauden muistomerkissä Taj Mahalissa. Uuden Delhin leveät bulevardit ja komeat hallintorakennukset kertovat puolestaan brittivalloittajien mahdista Intiassa.

Jaipur on tuliluontoisten sotureiden, hindu-uskoisten rajputien, ja suunnattomista rikkauksistaan tunnettujen maharadžojen kotiseutua.

Yksi Intian tiikerien suojelualueista on Ranthambore, jossa nautimme luonnonrauhasta ja kauniista maisemista ja – jos meillä on onnea – saatamme nähdä tiikerin.

 

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Matkalla on puolihoito)

1. päivä, perjantai

 1. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 20.20 suoralla lennolla Delhiin.

2. päivä, lauantai    Delhi

 1. Saavumme Delhiin klo 6.35 ja majoitumme heti aamulla ensimmäisen luokan Le Meridien -hotelliin (★★★★★). Delhin alue on toiminut useiden eri hallitsijoiden pääkaupunkina. Keskeisen sijaintinsa ansiosta se on ollut merkittävä kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka. Nykyään kaupunki muodostuu kahdesta eri osasta, joihin tutustumme lauantain ja sunnuntain kiertoajeluillamme. Vanhan Delhin basaarialueiden sokkeloinen katulabyrintti valtavan Jama Masjidin moskeijan ympärillä huokuu värikylläistä elämää. Ilmeeltään varsin erilainen Uusi Delhi leveine ajoväylineen ja laajoine puutarhamaisine kaupunginosineen täydentää kaupungin moni-ilmeisyyttä. Parlamenttitalo sekä presidentin virka-asunto Rashrapati Bhavan ovat osa vaikuttavaa kokonaisuutta, joka suunniteltiin ja rakennettiin 1900-luvun alkupuolella, jolloin britit siirsivät Intian siirtomaahallintonsa Kalkutasta Delhiin. (A, P)

3. päivä, sunnuntai    Delhi – Jaipur

 1. Jatkamme vielä kaupunkiin tutustumista, ennen kuin aloitamme noin 300 kilometrin bussimatkan Jaipuriin. Vuonna 1728 perustetun Jaipurintärkeimmät rakennukset maalattiin vaaleanpunaisiksi prinssi Albertin vuonna 1876 tekemän vierailun kunniaksi. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Marriott-hotelliin (★★★★★). (A, P)

4. päivä, maanantai    Jaipur

 1. Aamulla vierailemme hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsevassa Amberin vuorilinnakkeessa, jonne voimme nousta maharadžojen tapaan norsun selässä. Se on ollut aikoinaan aluetta hallinneen Kachwaha-klaanin pääkaupunki vuosisatojen ajan. Palatsissa näemme sekä julkisia vastaanottotiloja että kauniisti koristeltuja yksityisempiä osia. Nautimme myös muurien harjanteilta avautuvasta upeasta näköalasta. Myöhemmin tutustumme Kaupunkipalatsiin ja sen museoihin. Näemme myös hämmästyttävän Jantar Mantar -observatorion. (A, P)

5. päivä, tiistai    Jaipur – Ranthambore

 1. Tänään jatkamme matkaa bussilla Ranthamboren kansallispuistoon, jonne saavumme iltapäivällä. Majoitumme tunnelmalliseen Ranthambore Regency -hotelliin. (A, P)

6. päivä, keskiviikko    Ranthambore

 1. Ranthamboren kansallispuiston pinta-ala yhdessä sitä ympäröivien suojelualueiden kanssa on 400 km2. Kansallispuiston maisemaa hallitsevat matalat vuoristot, järvet ja jokilaaksot. Kasvillisuus vaihtelee tiheistä metsistä avoimiin ruohostomaihin. Vuodesta 1973 lähtien Ranthambore on ollut bengalintiikerin suojelualue. Harvinaista nilgauantilooppia tavataan alueella vähälukuisena, kun taas sambar- ja aksishirvi ovat hyvin yleisiä. Alueen monipuoliseen eläimistöön kuuluvat näiden lisäksi mm. leopardi, huulikarhu ja juovahyeena. Lintulajeja puistossa on yli kolmesataa. Päivän aikana teemme lava-autoilla kaksi safaria kansallispuistossa. Liikumme silloin kun eläimetkin ovat aktiivisimmillaan eli varhain aamulla sekä myöhään iltapäivällä. Keskipäivän tunnit vietämme viihtyisässä hotellissamme. (A, L, P)

7. päivä, torstai    Ranthambore – Fatehpur Sikri – Agra

 1. Aamulla nousemme junaan, jolla matkaamme pari tuntia Bharatpuriin. Sieltä jatkamme bussilla kohti Agraa. Ennen Agraa viljelysten keskellä kohoavat Fatehpur Sikrin aavekaupungin punaisesta hiekkakivestä rakennetut muurit. Suurmoguli Akbar rakennutti sen pääkaupungikseen. Valtavasta rakennusurakasta huolimatta se toimi hänen valtakuntansa keskuksena vain lyhyen ajan. Teemme kierroksen palatsialueella. Iltapäivällä saavumme Agraan, jossa tutustumme maailman kauneimpaan mausoleumiin. Taj Mahalin valkoisen marmorin hohde on yhtä mykistävä kuin on mausoleumin koskettava tarina. Mogulihallitsija Shah Jahan pystytti mausoleumin rakastettunsa Begum Mumtaz Mahalin viimeiseksi lepopaikaksi. Mausoleumin arkkitehtuuri on pääasiassa islamilaista perua, joskin hinduarkkitehtuurin vaikutus on nähtävissä mm. pyhää lootuskukkaa esittävissä symboleissa. Majoitumme ensimmäisen luokan Courtyard by Marriott -hotelliin (★★★★). (A, P)

8. päivä, perjantai    Agra – Delhi

 1. Vierailemme tänään Agran Punaisessa linnoituksessa, jonka suurmoguli Akbar rakennutti 1570-luvulla linnoitus­palatsikseen. Mogulikeisarien raken­nut­tamien palatsien jo hiljentynyt elämä tarjoaa meille paljon katselta­vaa, samoin kuin intialaisen kaupungin elämää pursuava arki muurien ulkopuolella. Iltapäivällä matkamme jatkuu bussilla Delhiin. Perillä majoitumme jo tuttuun Le Meridien -hotelliin. (A, P)

9. päivä, lauantai

 1. Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 10.40–14.50 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: 1960 € (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 370 €)


Ennakkomaksu 350 €/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 510 € 
 

Hinta sisältää: 
 
 1. suorat reittilennot turistiluokassa
 2. lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 3. majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 4. puolihoito
 5. ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
 6. palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissalento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 7. juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 8. suomalainen matkanjohto

 

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 7.5.2015 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Matkalla on vähäinen malariariski. Intiaan tarvitaan viisumi. Intian viisumin hankintaa varten pyydämme passin ja 5x5 cm värillisen passikuvan toimistoomme noin 3 viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Passin numero tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä tai viimeistään 2kk ennen lähtöpäivää.
Osassa vierailukohteistamme on paljon portaita.


Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 1. viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 2. 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 3. 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 4. 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 5. myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Vastuullinen matkanjärjestäjä OLYMPIA MATKAT

 

Star Tours Oy

Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu