Eteläisen

Amerikan

kierros

Matka-ajat:

12.11.2017 - 26.11.2017

 

SANTIAGO DE CHILE – VALPARAISO JA VIÑA DEL MAR – MENDOZA – BUENOS AIRES – IGUASSUN PUTOUKSET – RIO DE JANEIRO

Kaksiviikkoinen eteläisen Amerikan kierroksemme vie meidät espanjalaisten ja portugalilaisten löytöretkeilijöiden ja heidän jälkeläistensä mutta ennen muuta eurooppalaisten siirtolaisten jalanjäljille. Chileä, Argentiinaa ja Brasiliaa yhdistää kielisukulaisuus: ensin mainituissa puhutaan espanjaa ja Brasiliassa sille läheistä portugalia.

Kapea Chile alkaa Tyyneltämereltä ja päättyy Andeihin. Maan tyylikäs pääkaupunki Santiago de Chile tunnetaan viehättävistä kävelykaduista ja korkeatasoisista ravintoloista. Ja luonnollisesti myös loistavista viineistä, joita löytyy myös Argentiinan ja sen tunnetuimman viinialueen Mendozan puolelta. Täytyy vain ensin ylittää lumihuippuiset Andit.

Buenos Aires tuo mieleen Euroopan suurkaupungit leveine puistokatuineen ja komeine rakennuksineen. Myös monet vastaan tulevat kasvot näyttävät eurooppalaisilta ja ovatkin sitä, kiitos valtavan siirtolaisaallon, joka sata viisikymmentä vuotta sitten asutti laajan maan, loi perustan maanviljelykselle ja nosti Argentiinan maailman vauraimpien maiden joukkoon. Tango ei kuitenkaan syntynyt Buenos Airesin kaupunkipalatseissa vaan köyhissä satamakortteleissa, joista se nopeasti levisi kaikkialle – ja kauas Suomeen saakka.

Iguassun putoukset ja niitä ympäröivä subtrooppinen sademetsä kuuluvat Unescon maailmanperintö­kohtei­siin. Putousten valtavan voiman voi tuntea hyvin suurimman putouksen läheisyydessä sijaitsevalta laiturilta.

Rio de Janeirossa sulautuu kaupungin rentoon tunnelmaan nopeimmin sen kuuluisalla hiekkarannalla, Copacabanalla. Kaupungissa soi samba muulloinkin kuin karnevaalien aikaan ja kaupunkilaiset, cariocat, osaavat todella nauttia elämästä. Rio de Janeiroa pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Guanabaran lahti ja Sokeritoppa, valkoiset rantahiekat ja Corcovadon Kristus-patsas – tässä jokaisen tunnistamat Rion tuntomerkit.

 

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 16.00 Lontoon (TAM) ja São Paulon (TAM) kautta Santiago de Chileen.

Santiago de Chile
2.–3. päivä, ma–ti Saavumme Santiago de Chileen maanantaina klo 11.35. Majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan Plaza El Bosque Ebro -hotelliin (★★★★★). Matkalla hotelliin saamme käsityksen Chilen pääkaupungista, joka sijaitsee pitkän ja kapean maan keskellä taustanaan lumihuippuiset Andit. Tervetulopäivällinen. Santiago tunnetaan kävelykaduistaan ja tasokkaista ravintoloistaan. Tiistain kaupunkikiertoajelulla näemme keskustan tärkeimmät nähtävyydet ja käymme San Cristobal -kukkulalla katsomassa kaupungin silhuettia. Käymme myös vanhassakaupungissa Plaza de Armas -aukiolla ja värikkäässä kauppahallissa. Moderniin Santiagoon tutustumme Providencian kaupunginosassa. Kierroksen päätteeksi vierailemme kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla viinitilalla, jossa syömme myös lounaan. (1xA, 1xL, 1xP)

Valparaiso ja Viña del Mar 
4. päivä, keskiviikko Lähdemme bussilla viinilaaksojen kautta kohti satamakaupunki Valparaisoa, joka levittäytyy useille rantakukkuloille. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Valparaiso oli purjelaivakaudella Chilen tärkein satama. Vanhat, kukkuloiden rinteille rakennetut matkustajahissit yhdistävät vielä nykyisinkin ylhäällä sijaitsevat kaupunginosat satamaan ja alakaupunkiin. Kukkuloiden värikkäiden ja hieman ränsistyneidenkin kortteleiden lomasta on hienot näköalat alakaupunkiin ja satamaan. Käymme myös Pablo Nerudan ”La Sebastiana” -museokodissa. Jatkamme naapurikaupunkiin, luksusasuntojen Viña del Mariin, joka on Chilen suosituimpia lomanviettopaikkoja. Santiagoon palaamme illansuussa. (A, L)

Santiago de Chile – Mendoza (Andien ylitys)
5. päivä, torstai Bussimatka lumihuippuisten Andien yli on yksi matkan kohokohdista. Ajamme serpentiinitietä pitkin kohti Portillon hiihtokeskusta, jossa pidämme tauon Laguna del Inca -järven ja vuortenhuippujen lomassa. Korkein kohta reitillämme on lähes 3200 metriä merenpinnan yläpuolella. Vuorilta laskeudumme Argentiinan tärkeimmälle viinintuotantoalueelle Mendozaan, joka sijaitsee noin 700 metrin korkeudella. Majoitumme keskustaan ensimmäisen luokan Diplomatic-hotelliin (★★★★★). (A, L)

Mendoza – Buenos Aires
6. päivä, perjantai Mendoza on saanut nimensä chileläisen kuvernöörin mukaan, sillä kaupunki kuului Chilelle vuoteen 1561 saakka. Yksi Etelä-Amerikan tunnetuimmista vapaustaistelijoista, José de San Martín, liittyy hyvin läheisesti kaupungin historiaan, mikä näkyy monissa paikannimissä. Tutustumme kaupungin nähtävyyksiin ja paikalliseen viinitilaan puolen päivän kiertoajelulla. Illalla lennämme Buenos Airesiin, jossa majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan Emperador-hotelliin (★★★★★). (A, L)

Buenos Aires
7.–8. päivä, la–su Lauantaina aamiaisen jälkeen teemme puolen päivän kaupunkikierroksen, jonka aikana tutustumme Buenos Airesin historiaan ja nykypäivään. Näemme mm. Plaza de Mayo -aukion, La Bocan satamakorttelit, Palermon hienostokaupunginosan ja Recoletan hautausmaan, jonne mm. Eva Peron on haudattu. Mahtavat rakennukset ja puistot kertovat vauraasta menneisyydestä, kuuluihan Argentiina 1900-luvun alkupuolella maailman rikkaimpiin valtioihin. Tango syntyi Buenos Airesin työväen kortteleissa, minkä vuoksi yläluokka ensin ylenkatsoi sitä. Nykyisin tango on kuitenkin Argentiinan tavaramerkki, jonka tunnetuimpia nimiä ovat mm. Carlos Gardel ja Astor Piazzolla. Päivällisen jälkeen vietämme tunnelmallisen klubi-illan tangon merkeissä.
Sunnuntaina käymme San Telmon kaupunginosan markkinoilla. Tarjolla on monenlaista antiikkia – aitoa ja väärää, kirpputoritavaraa, katutaiteilijoita, leipää ja sirkushuveja. Myöhemmin jatkamme vajaan 30 kilometrin päähän Tigren pittoreskiin pikkukaupunkiin, jossa teemme kanavaristeilyn vesibussilla. Palaamme Buenos Airesiin iltapäivällä. (2xA, 1xL, 1xP)

Buenos Aires – Iguassun putoukset
9.–10. päivä, ma–ti Lennämme maanantaina Iguassun putouksille, joiden vesimassat jylisevät Argentiinan ja Brasilian välisellä rajajoella. Saavuttuamme Puerto Iguazuun käymme katsomassa Argentiinan puoleisia moniosaisia putouksia, joiden lomassa on useita kävelyreittejä. Myöhemmin jatkamme matkaa sillan yli Iguassujoen toiselle puolelle Brasiliaan. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Bourbon Cataratas -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä putouksilta. Kun Argentiinan puolen putoukset koostuvat monista pienemmistä putouksista, niin Brasilian puolella on pääuoman suurin yksittäinen putous Garganta del Diablo eli ns. paholaisen kita. Tiistain kävelykierroksellamme voimme ihmetellä paholaisen kidan voimaa sen läheisyyteen rakennetulta laiturilta. Käymme myös Paranájoella sijaitsevalla Itaipun padolla ja sen opastuskeskuksessa. Itaipun vesivoimalaitos on maailman toiseksi suurin. (2xA, 1xL, 1xP)

Iguassun putoukset – Rio de Janeiro
11. päivä, keskiviikko Lennämme Rio de Janeiroon, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Majoitumme 3 yöksi Copacabanan rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Excelsior-hotelliin (★★★★). (A)

Rio de Janeiro
12.–14. päivä, to–la Sokeritoppa, Guanabaran lahti, vihreät kukkulat ja valkoiset rantahietikot ovat Rion tunnusmerkkejä. Carioca on sitä mieltä, että elämä on nauttimista varten, joten hymy on herkässä. Usein on aikaa pieneen juttutuokioon myös matkailijoiden kanssa. Torstaina käymme Corcovado-vuorella sijaitsevan Kristus-patsaan juurella ihailemassa allamme levittäytyvää maisemaa. Perjantaina nousemme Sokeritopalle, joka on Rion tunnetuimpia nähtävyyksiä. Päivän päätteeksi syömme päivällisen tyypillisessä churrascaria-ravintolassa. Lauantaina meillä on vielä vapaa-aikaa, ennen kuin paluulentomme (TAM) lähtee klo 19.32 São Paulon (TAM) ja Lontoon kautta (Finnair) kohti Helsinkiä. (3xA, 1xP)

15. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 23.00.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: 5.680 € (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 476 €)


Ennakkomaksu 350 e/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1.490 e

Hinta sisältää: 

 1. reittilennot turistiluokassa
 2. lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 3. majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 4. aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 5. ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
 6. palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 7. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 8. juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 9. suomalainen matkanjohto

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 7.5.2015 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

 

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Etelä-Amerikan sisäisiä lentoja varten tarvitsemme syntymäaikanne sekä matkalla käytettävän passin numeron ja voimassaoloajan jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa.

Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustukaa Etelä-Amerikan-matkojen erityisehtoihin.

 

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 1. viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 2. 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 3. 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 4. 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 5. myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat ja retket
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu