Galápagossaarten-risteily

Matka-ajat:

1-10.10.2016,    10 päivää

12-21.11.2016,    10 päivää

 

QUITO – GALÁPAGOSSAARTEN-RISTEILY – GUAYAQUIL

Etelä-Amerikan pienimpiin valtioihin kuuluva Ecuador sijaitsee nimensä mukaisesti päiväntasaajalla. Pääkaupunki Quito sijaitsee Andien maljamaisessa laaksossa kolmen kilometrin korkeudessa. Hyvin säilyneet kirkot ja luostarit tekevät siitä yhden Latinalaisen Amerikan parhaiten säilyneistä siirtomaa-aikaisista kaupungeista. Matkamme päätepiste on Tyynenmeren rannalla sijaitseva trooppisen kuuma ja kostea miljoonakaupunki Guayaquil, Ecuadorin kaupan ja liike-elämän keskus.

Ecuadorin tunnetuin matkakohde, 18 Galápagossaaren ryhmä, sijaitsee Tyynessämeressä lähes tuhat kilometriä mantereesta, johon sillä ei ole koskaan ollut maayhteyttä. Viiden päivän mittaisella risteilyllämme teemme pysähdyksiä ja kävelyretkiä eri saarille. Osa niistä soveltuu myös snorklaamiseen. Useimmat saarista ovat asumattomia. Ainutlaatuinen eläinmaailma on kehittynyt rauhassa omaan suuntaansa ja monilla saarilla tavataan lajeja, joita ei löydy välttämättä edes naapurisaarelta. Tämä kiinnosti myös lähes kaksisataa vuotta sitten luonnontieteilijä Charles Darwinia. Hän julkaisikin kuuluisan teoriansa lajien synnystä pian saarivierailun jälkeen. Näyttävimpiä eläimiä Galápagoksella ovat jättiläiskilpikonnat, merileguaanit, merileijonat ja monet lintulajit, muun muassa sini- ja punajalkasuulat sekä fregattilinnut. Koska saarten eläimillä ei ole ollut luontaisia vihollisia, ne eivät osaa pelätä ihmistäkään – pääsemme siis tarkkailemaan niiden elämää todella läheltä.

 

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
(Matkalla on pääasiallisesti täysihoito)

Helsinki – Quito
1. päivä, lauantai Lähtö Helsingistä (KLM) klo 7.00 Amsterdamin kautta (KLM) Quitoon, jonne saavumme klo 16.15. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan JW Marriott -hotelliin (★★★★★), jossa nautimme kevyttä iltapalaa.

Quito
2. päivä, sunnuntai Lähes kahden miljoonan asukkaan Quito sijaitsee laaksossa miltei päiväntasaajalla Pinchincha-tulivuoren juurella. Päiväntasaajan läheisyydestä huolimatta ilmasto on yleensä miellyttävän keväinen, koska Quiton korkeus merenpinnasta on keskimäärin 2850 m. Kirkkaalla säällä horisontissa voi nähdä useita Andien lumihuippuisia tulivuoren keiloja. Quiton vanhankaupungin historiallinen arvo on tunnustettu myös Unescossa, joka nimesi sen maailman kulttuuriperintökohteeksi vuonna 1978. Tutustumme kaupunkiin aamupäivän kiertoajelulla. Lounaan jälkeen käymme kaupungin ulkopuolella katsomassa päiväntasaajalla sijaitsevaa Mitad del Mundo -monumenttia. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, L, P)

Risteily Galápagossaarilla
3.–7. päivä, ma–pe Maanantaiaamuna kuljetus Quiton lentokentälle, josta lennämme Baltraan Galápagossaarille ja nousemme vuonna 2005 valmistuneeseen ja vuonna 2015 uusittuun hyvätasoiseen m/v Santa Cruz II -laivaan (virallinen luokitus: ensimmäinen luokka). Laiva on Galápagosin luonnonpuiston olosuhteisiin sopivien laivojen uusinta parhaimmistoa. Risteilyllä nautimme täysihoidosta. Galápagossaarilla on muuttuvien merivirtauksien ja tuulien vuoksi kaksi eri kautta, jotka vaikuttavat kasvi- ja eläinkuntaan: lämmin ja kostea kausi tammi-kesäkuussa sekä kuiva ja viileä kausi heinä-joulukuussa. Yleisesti ottaen viileänä kautena merielämä on runsasta ja vastaavasti lämpimänä kautena elämä maalla kukoistaa. Mielenkiintoista nähtävää riittää kuitenkin ympäri vuoden.

Huom! Alla oleva risteilykuvaus on viitteellinen. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maanantai-iltapäivällä laivaan noustuamme meillä on lounas ja tervetulotilaisuus, jossa kerrotaan risteilyn periaatteista, kansallispuiston säännöistä, turvallisuusseikoista ym. käytännön asioista. Myöhemmin rantaudumme Santa Cruz -saaren valkohiekkaiselle Bachas Beach -rannalle, jonka taustalla on suolavesi­laguuni. Monet merilinnut viihtyvät laguunin äärellä. Voimme nähdä myös merileguaaneja ja -kilpikonnia. Meillä on mahdollisuus myös uida ja snorklata.

Tiistaina olemme jo Santiago-nimisellä naapurisaarella, jossa meillä on kaksi kohdetta. Buccaneer Coven tunnusmerkkejä ovat vaikuttavan jyrkät kalliot. Täällä ovat muinoin leiriytyneet niin merirosvot, valaanpyytäjät kuin tutkimusmatkailijatkin. Runsas merilintupopulaatio ja leikkisät merileijonat ovat seuranamme. Puerto Egasin kautta rahdattiin sisämaasta saatavaa suolaa, ennen kuin alue julistettiin osaksi kansallispuistoa. Tämä on yksi niistä harvoista paikoista, jossa on mahdollista nähdä galapagosinhylje.

Keskiviikkona tallustelemme Rábida-saaren (Jervis) punertavalla hietikolla. Hiekan punerrus johtuu vulkaanisen hiekan huomattavan suuresta rautapitoisuudesta. Rantaturismia suosivat täällä monet merileijonat ja merileguaanit. Läheisellä suolavesialtaalla voimme hyvällä onnella nähdä flamingoja ruokailemassa. Saaren rannat soveltuvat erinomaisesti snorklaamiseen. Bartolomé-saarella patikoimme helpohkoa polkua pitkin kukkulalle, josta avautuu hieno näköala. Rannalla sympaattiset galapagosinpingviinit saattavat ihmetellä touhujamme.

Torstain kohteemme, Genovesa-saari, on itse asiassa vanha tulivuoren huippu, jonka kraatterin romahtaneen eteläreunan kautta pääsee suojaiseen luonnonsatamaan. Saaren linnusto on runsas: hauskannäköiset puna- ja sinijalkaiset suulat ovat yleisiä. Meillä on myös mahdollisuus ottaa aurinkoa merileijonien kanssa. Snorklaajat voivat ihastella värikkäitä kalalajeja; vasarahaitkaan eivät ole harvinaisia. Nousemme myös vanhoille laavakentille melko hankalaa, Prinssi Philipin askelmiksi kutsuttua reittiä pitkin. Ylänkö on fregattilintujen, suulien ja galapagosinkeijujen valtakuntaa. Suopöllön havaitseminen sen sijaan on haastavaa, ellei se satu hyökkäämään väijyksistä kohti ohi kiitävää saalislintua.

Perjantaina saavumme San Cristobal -saarelle, jossa sijaitsee saarten pääkaupunki Puerto Baquerizo Moreno. Aamiaisen jälkeen on aika jättää hyvästit laivalle ja siirtyä maihin. Tutustumme vielä opastuskeskukseen, joka kertoo kaiken oleellisen Galápagossaarista.

Lentomme lähtee puolenpäivän jälkeen kohti Ecuadorin suurinta kaupunkia Guayaquilia, jonne saavumme iltapäivällä. Teemme pienen kiertoajelun ja paikannamme kaupungin tärkeimmät maamerkit. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Oro Verde -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (5xA, 4xL, 5xP)

Guayaquil
8. päivä, lauantai Lähdemme aamulla noin tunnin ajomatkan päähän plantaasille, jossa kasvaa pääasiassa kaakao-, mango- ja kovapuulajeja. Näemme, kuinka kaakaopuun hedelmiä käsitellään, ja kierroksen päätteeksi maistamme jalostettua lopputuotetta eli suklaata, josta Ecuador tunnetaan hyvin maailmalla. Syömme plantaasilla lounaan, ennen kuin palaamme kaupunkiin. (A, L, P)

9. päivä, sunnuntai Myöhäisen lounaan jälkeen kuljetus lentokentälle, josta lentomme (KLM) lähtee klo 20.20 Amsterdamin kautta (KLM) kohti Helsinkiä. (A, L)

10. päivä, maanantai Saavumme Helsinkiin klo 23.55.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

 

 

Matkan hinta: 6.180 € (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 698 €)


Ennakkomaksu 600 e/hlö. Loppuerä matkan hinnasta erääntyy 75 vrk ennen matkan alkua.Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan yleisistä valmismatkaehdoista poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.

Huom! Yksin matkustavan edellytetään varaavan yhden hengen huoneen/hytin. Kysy saatavuus/hinta toimistostamme.

Hinta sisältää:

  1. reittilennot turistiluokassa
  2. lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
  3. majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä Horizon-kannella kahden hengen Explorer-luokan hyteissä
  4. 6 päivänä täysihoito, 2 päivänä puolihoito
  5. ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
  6. palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
  7. Galápagosin kansallispuistomaksut yht. 120 USD
  8. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
  9. juomarahat paikallisoppaille, bussinkuljettajille sekä laivan henkilökunnalle ja miehistölle
  10. suomalainen matkanjohto

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 7.5.2015 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Huom! Matkan erikoisluonteen vuoksi ryhmäkoko on rajoitettu 16 matkustajaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Suosittelemme keltakuumerokotusta. Vähäinen malariariski alle 1500 m:n korkeudessa (ei Galápagoksella). Osa Galápagosin-risteilyn kävelyreiteistä on epätasaisessa, jopa vaikeassa maastossa. Myös rantautumiset kumiveneestä retkikohteisiin ja nousu takaisin laivaan voivat olla merenkäynnin vuoksi hankalia. Edellytämme osallistujilta hyvää liikuntakykyä ja suosittelemme tukevia retkijalkineita. Pidätämme oikeuden muuttaa tarvittaessa matka- ja risteilyohjelmaa viranomaisten, Galápagosin kansallispuiston johdon tai risteilyjärjestäjän antamien määräysten ja ohjeiden vuoksi. Risteilyn ja osittain myös maaohjelman toteuttamiseen ja kohteisiin voivat vaikuttaa sääolosuhteet, kausivaihtelut, turvallisuustekijät ym. vastaavat seikat. Alkumatkan aikana Quitossa liikumme korkealla vuoristossa (2850 m), mikä saattaa aiheuttaa ohuen ilmanalan oireita. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksenne kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta. Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustukaa Etelä-Amerikan-matkojen erityisehtoihin.

 

Peruutusajankohta              Peruutuskulut

Viim. 75 vrk ennen matkaa     toimistokulut 100 e
74–60 vrk ennen matkaa        600 e
59–28 vrk ennen matkaa        3.000 e
27–14 vrk ennen matkaa        3.500 e
Alle 14 vrk ennen matkaa       koko matkan hinta

Star Tours Oy
Ritvan Matkat ja retket
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu