JAPANI

PÄHKINÄNKUORESSA 

Matka-ajat:

18.11-26.11.2017

 

KIOTO – (NARA) – TOKIO – GAMAGORI – NAGOYA

Japanin hienostunut aasialainen kulttuuri kiehtoo suomalaisia. Kiinnostus kieltä, keittiötä, teknologiaa ja nykykulttuurin ilmiöitä kohtaan on kasvussa. Suorat lennot tekevät Japanista helpon ja houkuttelevan matkakohteen.

Vanhan pääkaupungin Kioton kapeilla kujilla törmää hämäristä puukortteleista töihinsä pujahteleviin geishoihin. Keväinen kirsikankukkien paljous, sakura, ja syksyn punaiset lehdet houkuttelevat väkeä tuhatvuotisten temppeleiden huolella suunniteltuihin puutarhoihin.

Mahtavien sotapäälliköiden, shoguneiden ja heidän uskollisten samurai-soturiensa vanha linnoituskaupunki mutta samalla myös autoteollisuuden edelläkävijän Toyotan kotiseutu Nagoya todistaa Japanin muutosta sulkeutuneesta saarivaltiosta moderniksi, kaupalliseksi, tekniseksi ja ulospäin suuntautuvaksi valtioksi.

Tämän päivän Japanissa luotijuna kuljettaa perinteisestä majatalosta ryokanista kylpylämatkalta palaavat maailman suurimpiin metropoleihin kuuluvaan Tokioon. Vaikka miljoonakaupungissa pilvenpiirtäjien, autojen ja ihmisten määrä on suurempi kuin muualla maailmassa, näyttäytyy Tokio matkailijalle varsin inhimillisenä eri kaupunginosien ryppäänä. Rautatie- ja metroasemien ympärille syntyneiden taajamien työnjako pelaa: tekniikkaa Akihabarasta, muotia Ginzalta, nuorison viimeisimmät villitykset Harajukusta, yökerhoja Roppongilta ja museoita Uenosta.

Perinteinen ja moderni elävät rinnatusten ja kohtaavat kaiken aikaa. Betonikolossin pihan kätköissä punottu olkiköysi erottaa sammaloituneen kivialtaan, johon bambukouru tuo raikasta vettä. Tässä asuu kami, shintolainen luonnonhenki, jonka kiireinen salaryman voi toiveensa esittääkseen kutsua paikalle vain käsiään taputtamalla.

 

A=aamiainen, P=päivällinen

1. päivä, lauantai 

Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.15 suoralla lennolla Nagoyaan (2.4. lähdöllä klo 17.20 suoralla lennolla Osakaan. Lataa 2.4. lähdön PDF TÄSTÄ).

2. päivä, sunnuntai    Nagoya – Kioto

Aamulla klo 9.40 saavumme Nagoyaan, josta jatkamme bussilla Kiotoon (n. 3 t). (2.4. lähdöllä saavumme klo 8.55 Osakaan, jossa teemme lyhyen kiertoajelun, ennen kuin jatkamme bussilla n. 2 t Kiotoon). Kioton yli tuhatvuotinen historia maan pääkaupunkina alkoi keisari Kammun siirryttyä Narasta silloiseen Heiankyohon (nykyinen Kioto) vuonna 794. Kaupunki rakennettiin Kiinassa kukoistaneen Tang-dynastian pääkaupungin mallin mukaisesti vuorten ympäröimään Kamojoen laaksoon. Kioton historialliset monumentit ovat ansainneet paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Kaupungin lukuisat puusta rakennetut buddha­lais­­­temppelit, shintopyhäköt sekä japanilaisen puutarha-arkkitehtuurin helmet tunnetaan ympäri maailman. Majoitumme 3 yöksi keskitason hotelliin. Tervetuloillallinen. (P)

3. päivä, maanantai    Kioto

Koko päivän kiertoajelun aikana tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Käymme Nijon linnassa, joka alun perin rakennettiin vuonna 1603 shogun Tokugawa Ieyasun kotilinnaksi. Pääsemme seuraamaan kimonoesitystä Nishijinin tekstiilikeskuksessa. Tutustumme jo vuonna 798 rakennettuun, vahvasti Kioton historiaan liittyvään Kiyomizu-buddhalaistemppeliin. Temppeli on rakennettu vuoren rinteelle ja sen arvokasta päähallia kannattelevat sadat puupilarit. Näemme myös Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin, joka rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin sittemmin zenbuddhalaiseksi temppeliksi. Myöhemmin iltapäivällä palaamme hotelliin. Iltahämärissä mainosvalot houkuttelevat tutkimaan Pontochon huvialuetta ja geisha-kortteleita. (A)

4. päivä, tiistai    Kioto (– Nara)

Vapaapäivä. Tänään on myös mahdollisuus lähteä matkanjohtajan kanssa junalla koko päivän omakustanteiselle (n. 30 e) retkelle Kioton lähellä sijaitsevaan vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin Naraan. Vierailemme Todai-jissa eli Suuren Buddhan temppelissä, jonka rakentaminen alkoi keisari Shomun hallintokaudella vuonna 745. Suuren pronssisen buddha-patsaan ympärille rakennettua temppeliä pidetään maailman suurimpana muinaisena puurakennuksena. Todai-jin ympärille levittäytyvä Naran puisto vapaana käyskentelevine kauriineen ja mahtavine tammineen on yksi Naran tunnusmerkeistä. Käymme myös shintolaisessa Kasuga-pyhäkössä, johon johtavaa tietä reunustavat lukuisat, lähes satumaiset sammalpeitteiset kivilyhdyt. Tälle retkelle voi ilmoittautua paikan päällä.
Aika ei käy pitkäksi niillekään, jotka haluavat jäädä päiväksi Kiotoon. Kaupungissa on lukuisten temppeleiden ja pyhäköiden lisäksi mm. useita laadukkaita tavarataloja ja houkuttelevia kauppakujia. Nishikin katetussa kauppahallissa kauppa käy vilkkaasti; tuoreiden elintarvikkeiden lisäksi tarjolla on mm. japanilaisia keittiötarvikkeita erikokoisista veitsistä riisinkeittimiin. (A)

5. päivä, keskiviikko    Kioto – Tokio

Aamiaisen jälkeen lähdemme luotijunalla Tokioon (n. 3 t). Yli 13 miljoonan asukkaan Tokion – Itäisen pääkaupungin– kasvu alkoi vuonna 1603, kun Tokugawa-klaani muutti sotilashallintonsa keskuksen samuraineen silloiseen Edoon, nykyiseen Tokioon. Vuonna 1868 keisari muutti hoveineen Kiotosta Tokioon, josta tuli silloin maan virallinen pääkaupunki. Suoraan juna-asemalta lähdemme puolen päivän kiertoajelulle. Kierroksemme alussa pysähdymme keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Nykyinen keisari Akihito on krysanteemivaltaistuimen 125:s haltija. Käymme Ueno-puistossa sijaitsevassa Kansallismuseossa, jonka gallerioissa on suuret kokoelmat perinteistä japanilaista taidetta. Asakusan kaupunginosassa vierailemme armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppelillä. Temppelin naapurissa on värikäs Nakamisen-kauppakatu, jonka pienet puodit ja kahvilat houkuttelevat tutustumaan alueeseen lähemmin. Myöhään iltapäivällä majoitumme 2 yöksi pilvenpiirtäjistään tunnetussa Shinjukun kaupunginosassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Keio Plaza -hotelliin (★★★★★). (A)

6. päivä, torstai    Tokio

Vapaapäivä. Tokiossa on runsaasti nähtävää ja koettavaa, vanhaa japanilaista kulttuuria ja modernia teknologiaa rinta rinnan. Kävelymatkan päässä hotellistamme on useita hyvinvarustettuja tavarataloja ja metrolla voi mennä ostoksille esim. Akihabaran elektroniikka-alueelle tai ihastuttavalle Kappabashin astiakadulle. Meren päälle rakennet­tuun Odaiban kaupunginosaan pääsee junalla, joka kulkee Sateenkaari-siltaa pitkin. To­kiossa kan­nattaa käydä tavaratalojen ruokaosastoilla: yleensä tarjolla on monenlaisia maistiaisia; samalla voi ihailla vaikkapa kauniita eväslaatikoita (o-bento), todeta merilevän olevan Japanissa varsin suosittua ja huo­mata vihreän teen tuotemerkkejä olevan liki lukematon määrä. (A)

7. päivä, perjantai    Tokio – Gamagori

Aamulla matkustamme luotijunalla Gamagoriin (n. 2 t), jossa majoitumme perinteiseen japanilaiseen ryokan-hotelliin. Alueella on kuumia lähteitä (onsen) sekä niiden yhteyteen rakennettuja majataloja (ry­okan) ja terveyskylpylöitä, jotka saavat mineraalipitoisen kuuman vetensä suoraan maan uumenista. Suo­malaisilla on sauna – japanilaisilla furo. Tutustumme perinteisiin japanilaisiin ruokiin sekä rentoudumme lämpimissä kylpyaltaissa. Tämä on japanilaisuutta parhaimmillaan. (A, P)

8. päivä, lauantai    Gamagori – Nagoya

Aamulla ajamme bussilla Nagoyaan. Tämä Kioton ja Tokion välissä sijaitseva, reilun 2 miljoonan asukkaan kaupunki on viihtyisä kahviloineen ja houkuttelevine ostosmahdolli­suuk­si­neen. Vaikka Nagoya on miljoonakaupunki, sen keskusta on kohtuullisen pieni ja viehättävä. Teemme koko päivän kaupunkikiertoajelun, jonka aikana tutustumme mm. Toyotan teollisuusmuseoon. Museossa on havainnollisesti kuvattu Japanin teollistumisen historiaa sekä tulevaisuudenvisioita. Vierailemme myös japanilaisten sankarin shogun Tokugawan monipuolisessa museossa, jossa on esillä huonekaluja, taide-esineitä, miekkoja, kalligrafiaa, keramiikkaa jne. Käymme myös Nagoyan linnassa. Majoitumme ensimmäisen luokan Nagoya Tokyu -hotelliin (★★★★). (A, P)

9. päivä, sunnuntai 

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 11.55–15.15 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: 3.690 € (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 278 €)


Ennakkomaksu 350 €/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 590 € 

Hintaan sisältyy:

 1. suorat reittilennot turistiluokassa
 2. lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 3. majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 4. aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 5. ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
 6. palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa (osassa hotelleista ei ole kantajapalvelua)
 7. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 8. juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 9. suomalainen matkanjohto

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 7.5.2015 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Passin tulee olla voimassa vielä 2 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Japanissa suuret matkalaukut eivät mahdu junaan, vaan matkalaukuille on erillinen kuljetus. Junassa matkustetaan matkakassin tai repun kanssa. Tokiosta matkalaukut lähetetään suoraan Nagoyaan. Gamagorissa tarvittavat yhden yön varusteet voi pakata esim. lentolaukkuun. Ryokanissa nukutaan lattialle levitettävällä futon-patjalla. Japanissa hotellihuoneet ovat pieniä.

Peruutusehdot A:

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 1. viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 2. 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 3. 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 4. 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 5. myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

 

 

 

 

Star Tours Oy

Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu