Nepalin

kiertomatka 

Matka-aika

26.10-5.11.2017 lisälähtö

 

HISTORIAA, KULTTUURIA JA VAIKUTTAVAA LUONTOA


Kathmandu – Patan – Bhaktapur – Nagarkot – Chitwanin kansallispuisto – Pokhara

Jo niminä Nepal ja Kathmandu herättävät vahvoja mielikuvia Himalajan rinteiden pienistä kylistä maailman korkeimpien lumihuippujen varjossa, kaupunkien lukemattomille hindujumaluuksille omistetuista temppeleistä tai vaellusreittien varsilla pyörivistä tiibetinbuddhalaisista rukousmyllyistä. Kiertomatkallamme tutustumme nepalilaiseen luontoon muun muassa kävellen leppoisaa tahtia pikkukylästä toiseen, mutta kokeilemme matkustamista toki myös maastoautoilla ja veneillä, jopa norsukyydillä. Majoituspaikkojen hieronnat ja muut hyvinvointipalvelut pitävät yllä kuntoa ja virkistävät pienten patikointien jälkeen.

Kathmandun laakso on ikivanhaa pyhiinvaellusseutua ja Tiibetiä ja Intiaa yhdistävän karavaanireitin solmukohta. Kattilamaiseen laaksoon syntyneiden kaupunkien Kathmandun, Patanin ja Bhaktapurin palatsit ja temppelit ovat koristeellisen puuarkkitehtuurin mestariluomuksia. Terai-alanko kulkee kapeana nauhana lumihuippuisten vuorten juurella. Chitwanin kansallispuiston kuumankosteat viidakot ja puuttomat savannit Teraissa ovat hedelmällistä aluetta, jota lukuisat vuoristosta virtaavat joet ruokkivat. Puisto tarjoaa maailman viimeisimpiä piilopaikkoja muun muassa bengalintiikerille, intiansarvikuonolle ja muille uhanalaisille lajeille. Kun tulemme Pokharaan Annapurnan juurelle, ovat vehreät terassiviljelmät muuttuneet jyrkemmiksi rinteiksi. Patikointi Phewajärven maisemien pienissä kylissä tutustuttaa meidät myös Nepalin lukuisiin etnisiin ryhmiin.

 

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on täysihoito)

1. päivä, torstai

 1. Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 18.10 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Kathmanduun.

2. päivä, perjantai    Kathmandu 

 1. Saavumme Kathmanduun klo 11.35. Kathmandun laakson sijainti 1300 metrin korkeudessa ikivanhan Tiibetiä ja Intiaa yhdistävän karavaanireitin varrella on tehnyt siitä todellisen kansatieteellisen aarreaitan. Himalajan kaukaisten vuorilaaksojen asukkaat ovat kauppamatkoillaan tuoneet omat vaikutteensa laakson elämään. Kathmandun vanha keskusta Durbar-aukion ympärillä on täynnä temppeleitä, joiden koristelusta ovat jo vuosisatojen ajan huolehtineet newariheimon käsityöläiset. Monet näistä temppeleistä kärsivät vaurioita huhtikuun 2015 maanjäristyksessä. Kaupunkikierroksella näemme, miten Kathmandu on toipunut maanjäristyksen vaikutuksista ja miten jälleenrakennus on edistynyt. Käymme mm. korkealla kukkulalla sijaitsevassa Swayambhunathin buddhalaisessa stupassa. Kukkulalta avautuvat upeat maisemat yli kaupungin. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Shangri La -hotelliin (★★★★★). (A, L, P)

3. päivä, lauantai    Kathmandu – Patan 

 1. Aamupäivällä tutustumme läheiseen, pyhän Bagmatijoen varrella sijaitsevaan Patanin kaupunkiin. Vaikka osa rakennuksista vaurioitui maanjäristyksessä, palatsiaukio temppeleineen ja kuninkaallisine palatseineen on vaikuttava kokonaisuus. Kathmandussa vierailemme Thamelin basaa­ri­alu­eella, jonka lukuisat pienet kaupat tarjoavat monipuoliset ostosmahdollisuudet. Iltapäivällä on myös omaa aikaa Kathman­dussa. (A, L, P) 

4. päivä, sunnuntai    Kathmandu – Nagarkot – Bhaktapur

 1. Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Kathmandun laakson laidalle. Teemme parin tunnin kävelyretken helppokulkuista polkua pitkin ja ohitamme muutamia kyliä. Ihmisten päivittäisten askareiden seuraa­minen on vaivatonta, sillä nepalilaiset ovat hyvin ystävällisiä ja suhtautuvat matkailijoihin suopeasti. Telkotin kylästä nousemme bussilla Kathmandun laakson reunalla, liki kahden kilometrin korkeudessa sijaitsevaan Nagarkotin vuoristokylään. Kirkkaalla säällä maisema on vertaansa vailla: lännessä Annapurnan massiivi, idässä Himalajan lumihuippuja silmänkantamattomiin. Iltapäivällä vierailemme entisessä pääkaupungissa Bhaktapurissa, joka on säilyttänyt keskiaikaisen ilmeensä. Maan korkein pagodi, viisikerroksinen Nyatapola, sijaitsee täällä. (A, L, P)

5. päivä, maanantai    Kathmandu – Chitwanin kansallispuisto

 1. Tänään lähdemme bussilla kohti Chitwanin kansallispuistoa (5–6 tuntia). Tie seu­railee Tri­su­lijoen kul­kua jyl­hi­en vuor­­ten reunustaessa reit­tiämme. Syömme matkalla lounaan. Laskeudumme hiljalleen alas Terai-alan­gol­le, jonka korkeus merenpinnasta on enää 200 metriä. Maisemat ovat melkoinen kontrasti Himalajan jylhille vuorille. Juuri täällä, aivan Intian rajalla, sijaitsee Chit­wan. Ma­joitumme 2 yöksi viih­tyi­­sään Tigerland Safari Lodgeen. (A, L, P)

6. päivä, tiistai    Chitwanin kansallispuisto

 1. Chitwanin kansallispuisto muodostaa yhdessä idässä sijaitsevan Parsan luonnon­suo­je­lualueen kanssa 1430 km2:n suuruisen ekosysteemin. Suurin osa puistosta jää pohjoisessa virtaavan Raptijoen ja etelässä virtaavan Riujoen väliin. Keskellä nousevat yli 700 metrin korkeuteen Someshwarvuoret. Puiston eläimistöön kuuluvat mm. bengalintiikeri, leopardi, huulikarhu ja intiansarvikuono, joskin niitä näkee hyvin harvoin. Lintulajeja on yli neljäsataa. Lintujen lisäksi täällä näkee usein antilooppi- ja peuralajeja. Liikumme puiston alueella kävellen, maas­toautoilla sekä norsun selässä ratsastaen. Vedenkorkeuden salliessa teemme myös veneretken joella. Ensimmäiselle safarille lähdemme jo auringon noustessa. Pa­laam­me majapaikkaamme aamiaiselle, jonka jälkeen viidakkoretkemme jatkuvat. Keskipäivän taas lepäämme, kunnes ilta­päivällä palaamme viidakkoon. Jännittävän päivän jälkeen nautimme päivällisen majapaikkamme viih­tyisässä ravintolassa. (A, L, P)

7. päivä, keskiviikko    Chitwanin kansallispuisto – Pokhara

 1. Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Pokharaa (5–6 tuntia). Matkalla nautimme lounaan. Saavumme Pok­ha­raan iltapäivällä ja majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Temple Tree Resort & Spa -hotelliin (★★★★). Kuvankauniin Phe­­wa­järven (884 m) rannalla sijaitseva Pokhara on Annapurnalle suun­tautuvien vaellus­mat­kojen keskus. Jär­ven pohjois­puolella kohoava Annapurnavuoristo yltää par­haim­mil­laan yli 8000 metriin. Vuorijonon ken­ties näyttävin huippu on kalanpyrstöksikin kutsuttu Machhapuchhre (6993 m). Ilta­­päivällä teemme ly­hyen veneretken järvellä ja tutustumme mm. värikkääseen basaarialueeseen ja hindulai­seen Bindabasini-temppeliin. (A, L, P)

8. päivä, torstai    Pokhara 

 1. Aamulla suuntaamme bussilla läheiseen Naudandan kylään (1440 m). Aamupäivän aikana käve­lem­me noin 7 kilometriä helppokulkuista polkua pitkin kylästä toiseen. Vehreällä vuorenharjanteella kulkiessamme saam­me hyvän kuvan Annapurnan vuoristosta, alueen etnisistä ryhmistä ja vuoristolaisheimojen elämäntavoista. Saavumme lopuksi Sarangkotiin (1580 m) näköalapaikalle, josta on upeat maisemat alapuolella näkyvään Pokharan laaksoon. Iltapäivällä palaamme Pokharaan, jossa on aikaa nauttia rantakadun kansainvälisestä tunnelmasta. (A, L, P) 

9. päivä, perjantai    Pokhara – Kathmandu

 1. Aamulla lähdemme bussilla takaisin Kathmanduun, jossa ma­joi­tumme ensimmäisen luokan Dwarikas-hotelliin (★★★★★). Iltapäivällä on omaa aikaa Kathmandussa tai mahdollisuus nauttia hotellimme hyvinvointipalveluista. Illalla nautimme nepalilaisen juhlaillallisen. (A, L, P)

10. päivä, lauantai

 1. Aamulla kuljetus lentokentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 12.30 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 23.10. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Matkan hinta: 2.590 € (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 315 €)


Ennakkomaksu 350 €/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 660 € 

Hinta sisältää:

 1. reittilennot turistiluokassa
 2. lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 3. majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa 
 4. täysihoito
 5. ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
 6. palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 7. sisäänpääsymaksut Chitwanin kansallispuistoon
 8. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 9. juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 10. suomalainen matkanjohto

 

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 7.5.2015 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Tämä matka vaatii hyvää liikuntakykyä. Kävelyretkillä ja Chitwanissa pärjää hyvin esim. kävelykengillä tai lenkkitossuilla, mutta suosittelemme voimakkaalla pohjakuviolla varustettuja kenkiä, pikkureppua sekä säältä suojaavaa takkia tai sadeviittaa. Kuljemme helppokulkuisilla poluilla ja halutessaan kävelyretkiltä voi jättäytyä pois. Kathmandussa pärjää päiväsaikaan hyvin kesävaatteissa. Lämpötila voi nousta päivisin reilusti yli 20 asteen. Iltaisin voi olla hieman viileää, joten fleece tai lämmin neule on tarpeen. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Nepalin viisumin hankintaa varten pyydämme passin sekä yhden passikuvan toimistoomme noin 3 viikkoa ennen matkaa. Kävelyreittien kunto tai sääolosuhteet saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Peruutusehdot A:

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 1. viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 2. 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 3. 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 4. 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 5. myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

 

 

Star Tours Oy

Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu