JANGTSE –

JOKIRISTEILY KIINASSA

Matka-ajat:

22 - 31.10.2017

 

Shanghai – Wuhan – Yichang – risteily Jangtsella – Chongqing

Kiinan nopea nousu maailman johtavien valtioiden ja talousmahtien joukkoon näkyy kenties parhaiten Shanghaissa. Futuristisesta Pudongin kaupunginosasta avautuu näköala joen vastarannalla sijaitsevalle Bundin rantakadulle, joka muistuttaa menneestä kulta-ajasta sata vuotta sitten, kun länsivaltioiden keskenään jakamissa kaupunginosissa kauppa kukoisti, satama toi tavaraa ja väkeä ja oopiumi- ja peliluolat täyttivät kaupungin.

Jangtsen suistoalueella sijaitsevasta Shanghaista jatkamme luotijunalla Jangtsen keskivaiheilla sijaitsevaan Wuhaniin, jonne valtamerialukset tuovat ja vievät rahtia pitkienkin matkojen takaa.

Neljän yön risteilymme ylävirtaan alkaa Yichangista, vaikuttavan Kolmen rotkon alueen itäpäästä, jossa sijaitsee myös maailman suurin vesivoimala. Matkalla on helppo ymmärtää, kuinka suuri merkitys Kiinalle Jangtsella on niin taloudellisesti, kulttuurillisesti kuin maantieteellisestikin. Joki virtaa läpi eräiden maan rikkaimpien ja taajimmin asuttujen maakuntien ja se jakaa maan etelä- ja pohjoisosaan. Kolmen rotkon padon rakentamisen historia kuvaa myös Kiinan viime vuosikymmenten monitahoisia tapahtumia ja muutoksia.

Risteilymme päättyy ”sumujen kaupunkiin”, Chongqingiin, joka sijaitsee Jangtsejoen laaksossa ja kukkuloilla. Yli 30 miljoonan asukkaan kaupungin vanha osa ja sen lähellä kohoava pilvenpiirtäjien meri luovat mielenkiintoisen jokien ja vuorten rajaaman kontrastin.

 

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
(Matkalla on täysihoito)

1. päivä, sunnuntai

 1. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.10 suoralla lennolla Shanghaihin.

2. päivä, maanantai  Shanghai 

 1. Klo 7.10 saavumme Shanghaihin. Nousemme huippunopeaan Maglev-junaan, joka vie meidät kentältä kohti kaupunkia. Juna ”leijuu” 8–12 mm:n korkeudella raiteiden yläpuolella voimakkaiden sähkömagneettien avulla. Matkaamme 30 kilometrin matkan vajaassa 10 minuutissa. Ennen lounasta käymme Pudongin kaupunginosassa sijaitsevassa yli 400 metriä korkeassa pilvenpiirtäjässä ihailemassa näköalaa yli Huangpujoen. Lounaan nautittuamme majoitumme hyvään keskitason New Jing Jiang Tower -hotelliin (★★★★★). (L, P)

3. päivä, tiistai     Shanghai – Wuhan

 1. Jatkamme aamupäivällä Shanghain nähtävyyksiin tutustumista. Vierailemme mielenkiintoisessa Jade-buddhan temppelissä, jonka kaksi valkoisesta jadesta tehtyä buddhanpatsasta on tuotu Burmasta 1870-luvulla. Tutustumme myös Shanghain ”vanhaankaupunkiin” ja sen vilkkaisiin kauppakujiin. Lounaan jälkeen luotijuna vie meidät (n. 5,5 t) Wuhaniin. Jangtsen keskijuoksulla sijaitseva Wuhan on tärkeä satamakaupunki ja liikenteen solmukohta. Kaupungissa oli 1860-luvulla ulkomaisten kauppiaiden ja lähetystöjen tukikohta ja menneen siirtomaa-ajan tunnelmia voi vieläkin aistia jokivarren kaduilla. Wuhanissa 70-vuotias Mao Zedong kohautti maailmaa vuonna 1996 uimalla tunnissa 15 kilometriä Jangtsejoen pyörteissä. Nykyään vuotuinen muistotapahtuma tuo joka heinäkuun 16. päivä uimareita ympäri maailmaa mittelemään voimiaan Jangtsen voimakkaita virtauksia vastaan. Majoitumme ensimmäisen luokan Shangri-La-hotelliin (★★★★★). (A, L, P)

4. päivä, keskiviikko    Wuhan – Yichang – risteily Jangtsella alkaa

 1. Käymme aamupäivällä Käärmekukkulalla, jonne rakennetun Keltaisen kurjen paviljongilta voimme havainnoida kaupungin valtavia mittasuhteita sekä Jangtsen yli kahdessa tasossa kulkevaa siltaa. Alempana on rautatiesilta ja ylempänä väylä autoja ja jalankulkijoita varten. Kun silta avattiin liikenteelle 1957, se oli ainoa laatuaan. Nykyään siltoja on kymmeniä – Wuhanissakin useita – ja uusia on suunnitteilla. Nautimme Wuhanissa lounaan ja nousemme jälleen luotijunaan. Runsaat kaksi tuntia myöhemmin olemme Yichangissa, Kolmen rotkon alueen itäpäässä. Päivällisen jälkeen siirrymme risteilyalukseemme, Victoria Cruises -varustamon vuonna 2009 valmistuneeseen Victoria Jennaan. Majoitumme parvekkeellisiin hytteihin laivan ylempiin kerroksiin.
 2. Victoria Cruises on amerikkalainen 5 tähden risteilyvarustamo Jangtsella. Alukseen mahtuu n. 400 matkustajaa. Laivalla on 2 ravintolaa, 3 baaria, kuntosali, kokoustiloja, kirjasto, kauneushoitola ja matkamuistomyymälä. Risteilyllä on täysihoito. (A, L, P)

5. päivä, torstai    Kolmen rotkon pato

 1. Jangtsen keskijuoksun graniittikanjoneita alettiin tutkia suurpadon rakentamista ajatellen jo 1910-luvulla. Joen tuhotulvien ehkäisemiseksi ja kehittyvän teollisuusmaan sähköntuotannon turvaamiseksi patohanke herätettiin uudelleen henkiin 1980-luvulla. Varsinainen rakentaminen käynnistyi lopulta vuonna 1994. Tänään teemme retken valtavalle, maailman suurinta vesivoimalaa varten rakennetulle Kolmen rotkon padolle. Hanke on kaikkien mittapuiden mukaan valtava, yksistään kapea ja pitkä patoallas on yli 600 kilometrin mittainen. (A, L, P)

6.–7. päivä, pe-la    Risteily Jangtsella jatkuu

 1. Lauantaina saavutamme 44 kilometriä pitkän Wu-rotkon alueen, joka on tunnettu vehreiden metsien peittämistä seinämistään ja syvistä laaksoistaan. Monien mieleen jää myös läheinen Qutangrotko karuine seinämineen. Risteilyn aikana päivän voi aloittaa vaikkapa taiji-aamuvoimistelulla. Laivalla järjestetään myös mm. Kolmen rotkon padosta kertova luento. Lisäksi voi osallistua varustamon järjestämille lisämaksullisille retkille. Vierailukohteita ovat mm. Shibaozhain punainen paviljonki sekä n. 170 km Chongqingista alavirtaan sijaitseva Fengdun ”kummituskaupunki”. Retket tilataan ja maksetaan laivalla. (2xA, 2xL, 2xP)

8. päivä, sunnuntai    Chongqing

 1. Saavumme aamulla Chongqingiin, yli 30 miljoonan asukkaan suurkaupunkiin. Matkalla keskustaan näemme mm. kaupungin eri osia yhdistäviä siltoja, sillä Chongqing on rakennettu Jangtse- ja Jialingjokien välisille kukkuloille ja niiden jyrkille rinteille. Vireän ja vauraan kaupungin maisemaa hallitsevat korkeat asuin- ja toimistorakennukset. Vierailukohteemme, 1700-luvulla rakennettu Huguangin kiltatalo, onkin mielenkiintoinen poikkeus yleisilmeeltään modernissa suurkaupungissa. Lounaan jälkeen majoitumme ensimmäisen luokan JW Marriott -hotelliin (★★★★★), joka sijaitsee keskustan ostoskatujen välittömässä läheisyydessä. Jäähyväispäivällisellä maistelemme paikallisen sichuanilaisen keittiön antimia. (A, L, P)

9. päivä, maanantai

 1. Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 9.50–14.05 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Olemme maininneet hotellin paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: 2.721 € (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 338 €)


Ennakkomaksu 350 €/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta/hytistä 790 € 

Huom! Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta/hytistä.

 1. suorat reittilennot turistiluokassa
 2. lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 3. majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, Victoria Jenna -aluksella kahden hengen parvekkeellisissa hyteissä (Bridge Deck)
 4. täysihoito: Shanghaissa, Wuhanissa ja Chongqingissa aamiaisen lisäksi kaksi kiinalaista ateriaa päivittäin sisältäen lasillisen olutta tai virvoitusjuomaa; risteilyllä ateriat 6. kannen Top of Yangtse -ravintolassa sisältäen alkoholittomat juomat sekä päivällisellä lisäksi talon viinin ja oluen
 5. ohjelmassa mainitut kuljetukset (junamatkat ensimmäisessä luokassa) ja retket pääsymaksuineen
 6. palvelupalkkiot ja kantajamaksut
 7. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 8. juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille sekä laivan henkilökunnalle
 9. suomalainen matkanjohto

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 25.11.2015 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Matkalla tarvitaan Kiinan viisumi. Viisumin hankintaa varten pyydämme passinne toimistoomme n. 3 viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Vierailukohteissa on korkeuseroja ja paljon portaita, joten matkustajilta edellytetään hyvää liikuntakykyä. Jangtsen vedenkorkeuden vaihtelut saattavat aiheuttaa muutoksia risteilyn reittiin ja tutustumiskohteisiin. Tutustukaa Kiinan-matkojen erityisehtoihin.

Ennakkomaksu 350 e/hlö.

Peruutusehdot A:

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 1. viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 2. 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 3. 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 4. 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 5. myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Star Tours Oy

Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu