Alustavat matkapäivät keväällä 2018 ovat 30.1 - 20.2.2018
Lähdön hinta ja tarkistettu ohjelma julkaistaan myöhemmin.
Matka on kuitenkin jo nyt alustavasti varattavissa toimistostamme p 0207931040 tai info@startours.fi
Lähetämme ohjelman ja matkan hintatiedot ennakkoon ilmoittautuneille toukokuussa 2017 ja voitte sen jälkeen vahvistaa osallistumisenne.

 

AUSTRALIA,

TASMANIA JA

UUSI-SEELANTI

RISTEILLEN

Matka-aika:

21.11.2017 - 12.12.2017

 

Australiaan, Tasmaniaan ja Uuteen-Seelantiin suuntautuva risteily on kiireetön ja miellyttävä tapa katsella Oseanian mielenkiintoisia kohteita ja upeita maisemia. Celebrity Cruises -varustamon tyylikäs Solstice-alus edustaa risteilylaivojen suunnittelun viimeisintä huippua. Aloitamme risteilyn Australiasta, rennosta ja merellisestä Sydneystä. Kaupunkia pidetään yhtenä maailman kauneimmista. Pilvenpiirtäjien Melbournea puolestaan luonnehditaan ”aussien” kansainvälisimmäksi kaupungiksi. Kolmas pysähdyksemme Australian puolella on Tasmanian pääkaupungissa Hobartissa. Tasmaniassa on upeita vuoristoisia erämaa-alueita ja kolmannes koko saaresta on suojeltu erilaisin toimenpitein. Pääsemme näkemään Australian alkuperäisiä eläimiä, kuten ainoastaan tällä saarella elävän pussipirun.

Australiasta risteilemme Uuden-Seelannin vesille ja ensin Eteläsaaren puolelle. Sen luontoon meitä johdattelevat retket Fiordlandin kansallispuiston jylhiin vuonomaisemiin katselemaan pingviinejä ja hylkeitä ja Otagon niemimaalle tutustumaan albatrosseihin. Ranskalaiset valaanpyytäjät perustivat Akaroan pikkukaupungin ja eurooppalaiset siirtolaiset Dunedinin 1800-luvun puolivälissä.

Ylitettyämme Cookinsalmen saavumme Pohjoissaarelle Uuden-Seelannin pääkaupunkiin Wellingtoniin. Bay of Islandsin alueella näemme mm. jättimäisiä kauripuita, maorien historiasta tutun Waitangin sekä siirtolaismenneisyyttään vaalivan Kerikerin kaupungin. Elinvoimainen maorikulttuuri kukoistaa myös tuliperäisessä Rotoruassa. Pohjoissaaren Bay of Plenty sai osuvan nimensä alueeseen ihastuneelta kapteeni James Cookilta. Risteilymme päätteeksi tutustumme Aucklandiin, Uuden-Seelannin suurimpaan kaupunkiin. Matkarasitusta helpottaaksemme yövymme paluumatkalla Qatarin Dohassa.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii retkistämme ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito  (Risteilyllä on täysihoito)

1. päivä, tiistai 

 1. Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 9.50 Dohan kautta (Qatar Airways) Sydneyyn.

2. päivä, keskiviikko Sydney

 1. Saavumme Sydneyyn klo 17.50. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★).

3. päivä, torstai Sydney

 1. Port Jacksonin luonnonsataman ympärille kasvanut Sydney on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Aamiaisen jälkeen alkavalla kiertoajelulla näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Retken päätteeksi tutustumme tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon, josta on tullut jo koko Australian symboli. Nautimme päivällisen satamaristeilyllä. (A, P)

4. päivä, perjantai Sydney

 1. Vapaapäivä. Tänään voi halutessaan tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Matkanjohtaja auttaa retkikohteiden valinnassa. Tarjolla on esim. retki Blue Mountains -vuoristoon (hinta n. 180 e), vierailu akvaariossa tai vaikka kiipeäminen Harbour Bridge -sillan korkeimmalle tasanteelle. (A)

5. päivä, lauantai Sydney

 1. Siirrymme puoliltapäivin risteilyalukseemme Celebrity Solsticeen, jossa ehdimme vielä nauttia myöhäisen lounaan. Laiva lähtee Sydneyn satamasta klo 18.30 kohti Bassinsalmea ja Melbournea. (TH)

6. päivä, sunnuntai Merellä

 1. Risteilemme Australian rannikkoa pitkin kohti etelää. Meripäivän aikana voimme nauttia upean aluksemme monipuolisesta tarjonnasta. Laivassa on mm. kävelykatu kauppoineen, kylpylä monine hoitopalveluineen, kirjasto, tasokas uima-allasalue ja useita ravintoloita moneen makuun. (TH)

7. päivä, maanantai Melbourne

 1. Saavumme Melbourneen klo 8.00. Kaupunkikuvaa hallitsevat leveät, puiden varjostamat bulevardit, jotka luovat modernien pilvenpiirtäjien lomaan ilmavuutta kaupungin keskustaan. Australian toiseksi suurin metropoli on johtava kulttuuri- ja finanssikaupunki ja se tunnetaan myös mm. formula- ja tenniskisoistaan. Tutustumme kiertoajelulla tähän Australian kansainvälisimpään kaupunkiin. Laivamme jatkaa matkaa klo 18.00. (TH)

8. päivä, tiistai Merellä

 1. Risteilemme mukavissa tunnelmissa kohti Tasmaniaa. (TH)

9. päivä, keskiviikko Hobart

 1. Saavumme Tasmanian pääkaupunkiin klo 8.00. Tasmanian ensimmäiset alkuperäisasukkaat, palawat, tulivat saarelle noin 30 000 vuotta sitten. Tasmania on nimetty kuitenkin hollantilaisen löytöretkeilijän Abel Tasmanin mukaan. Hän vieraili saarella miehistöineen vuonna 1642. Britit puolestaan perustivat ensimmäisen eurooppalaisen rangaistusvankien siirtokunnan muutaman kilometrin päähän Hobartin keskustasta vuonna 1803. Hobart onkin Australian toiseksi vanhin osavaltion pääkaupunki Sydneyn jälkeen. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kokopäiväretkellämme. Vierailemme myös Bonorong-eläinpuistossa, jossa näemme Australian alkuperäisiä eläimiä: kenguruita, koaloja, vompatteja, emuja ja Tasmanian kuuluisia pussipiruja. Laivamme lähtee Hobartista klo 17.00. (TH)

10.–11. päivä, to–pe Merellä

 1. Risteilemme Tasmaniasta kohti Uuden-Seelannin Eteläsaarta. (TH)

12. päivä, lauantai Milford Sound – Doubtful Sound – Dusky Sound (risteillen)

 1. Saavumme aamulla Eteläsaaren Fiordlandin kansallispuiston huikeisiin maisemiin. Eteläisten Alppien keskellä sijaitseva kansallispuisto on osa Te Wahipounamun laajaa luonnonsuojelualuetta. Milford Soundin vuonon maisemia on kuvattu jopa ”maailman kahdeksanneksi ihmeeksi”. Doubtful Soundin vesillä on pingviinejä ja hylkeitä, kun taas Dusky Soundin vuonossa viihtyvät pullonokkadelfiinit. (TH)

13. päivä, sunnuntai Dunedin

 1. Aamulla klo 9.00 saavumme Dunediniin. Ensimmäiset eurooppalaiset saapuivat Dunedinin satamaan, Port Chalmersiin, vuonna 1848. Kaupunki vaurastui ja kasvoi nopeasti, kun lähialueelta muutamaa vuotta myöhemmin löydettiin kultaa. Kaupungissa oli oma raitiovaunuliikenne jo vuonna 1879. Katuja reunustavat kauniit englantilaistyyliset asuintalot ja julkiset rakennukset. Läheisellä Otagon niemimaalla on Uuden-Seelannin ainoa linna kauniine puutarhoineen. Lisäksi niemimaa tunnetaan laajoista albatrossi-, pingviini- ja hyljeyhdyskunnistaan. Tutustumme Dunediniin ja Otagon niemimaan albatrosseihin kokopäiväretkellä, jonka aikana syömme myös lounaan. Laivamme lähtee klo 19.00. (TH)

14. päivä, maanantai Akaroa

 1. Varhain aamulla saavumme viehättävään Akaroaan, ranskalaisten siirtolaisten 1800-luvulla asuttamaan valaanpyyntikylään. Aamupäivällä teemme risteilyn sataman edustalla, missä saatamme nähdä mm. delfiinejä ja hylkeitä. Laivamme jatkaa matkaa klo 18.00. (TH)

15. päivä, tiistai Wellington

 1. Ylitämme Cookinsalmen ja klo 8.00 saavumme Pohjoissaaren eteläosaan, Wellingtoniin. Aamiaisen jälkeen tutustumme kiertoajelulla tähän Uuden-Seelannin vuonna 1865 perustettuun pääkaupunkiin. Nousemme tuuliselle Victoria-vuorelle ihailemaan näkymää yli sataman ja Cookinsalmen. Vierailemme myös Uuden-Seelannin
 2. Te Papa -kansallismuseossa. Syömme retken aikana lounaan. Laivamme lähtee klo 18.00. (TH)

16. päivä, keskiviikko Merellä

 1. Risteilemme leppoisissa tunnelmissa Pohjoissaaren rannikkoa seuraten kohti Bay of Islandsia. (TH)

17. päivä, torstai Bay of Islands

 1. Aamulla varhain saavumme Cape Brettin niemen ympäri alueelle, joka tunnetaan nimellä Bay of Islands. Valkohiekkaiset rannat, sitruslehdot ja jättimäiset kauripuut ovat alueelle tunnusomaisia. Lähdemme kokopäiväretkelle tutustumaan Waitangissa maorien historiaan ja Kerikerissä eurooppalaisten maahanmuuttajien menneisyyteen. Lounaan nautimme paikallisella viinitilalla. Laivamme lähtee kohti Taurangaa klo 18.00. (TH)

18. päivä, perjantai Tauranga/Rotorua

 1. Saavumme klo 8.00 Taurangaan, jonka nimi tarkoittaa maorinkielellä kanoottien suojasatamaa. Kapteeni James Cook purjehti näillä vesillä Endeavour-aluksellaan 1769. Maoreilta saamansa ystävällisen vastaanoton ja runsaiden lahjojen innoittamana hän antoi alueelle nimen Bay of Plenty. Retkemme suuntautuu Uuden-Seelannin maorikulttuurin keskukseen Rotoruaan. Käymme Agrodomessa ja saamme tietoa Uuden-Seelannin tärkeimmästä eläimestä, lampaasta. Vierailemme puistossa, jossa tulikuumat geysirit ja kuplivat muta-altaat muistuttavat alueen tuliperäisyydestä. Te Puian kylässä tutustumme maorien kulttuuriin ja tapoihin. Laivamme lähtee kohti Aucklandia klo 19.00. (TH)

19. päivä, lauantai Auckland

 1. Risteilymme päättyy aamulla klo 6.30 Uuden-Seelannin suurimpaan kaupunkiin Aucklandiin, joka sijaitsee suuren luonnonsataman äärellä. Kiertoajelullamme käymme mm. museossa, jossa on laaja maorien historiallisten esineiden kokoelma. Iltapäivällä majoitumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Stamford Plaza -hotelliin (★★★★). Jäähyväispäivällinen. (A, P)

20. päivä, sunnuntai Auckland – Doha

 1. Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 14.40–22.10 lento (Qatar Airways) Dohaan. Majoitumme ensimmäisen luokan Doha Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)

21. päivä, maanantai Doha

 1. Doha on perustettu 1820-luvulla ja Qatarin pääkaupungiksi tämä nopeasti kasvava liikekeskus tuli vuonna 1971. Perinteisten basaarien rinnalle on rakennettu lukuisia pilvenpiirtäjiä ja pinta-alaa on kasvatettu tekosaarilla. Aamulla teemme maastoautoilla dyynikierroksen, jonka jälkeen syömme lounaan. Iltapäivällä tutustumme Dohan kaupunkiin lyhyellä kiertoajelulla. Saamme pitää huoneet siihen saakka, kunnes myöhään illalla lähdemme lentokentälle. (A, L)


22. päivä, tiistai 

 1. Klo 1.35–7.15 lento (Qatar Airways) Helsinkiin.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: 21 päivää alk. /hlö 7 790 €


Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (165 e) matkan hintaan.


Huom. Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on 2.730 e. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Qatariin tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Australiaan tarvitaan viisumi, jonka Olympia hankkii puolestanne. Toimitamme Teille toimintaohjeiden yhteydessä viisumiin liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot B:

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • Viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • Myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 3.5.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Kirjoita teksti tähän

Star Tours Oy

Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu