PAPUA - 

 

UUSI-GUINEA

Matka-ajat:

16.11.-29.11.2017 (lisälähtö)

Vaikka olet jo käynyt melkein kaikkialla, et ole ehkä vielä ennättänyt tutkia Papua-Uuden-Guinean viidakoita ja vuoristoja. Paikallisten heimojen erikoisia arjen ja juhlan rituaaleja seuratessa on lähes mahdotonta kuvitella, että elämme nykyhetkeä.

Papua-Uudessa-Guineassa – tuhannen kulttuurin maassa – puhutaan yli 700 erilaista kieltä eikä yksikään trooppisen maan maakunnista ole toisensa kaltainen. Myös maisemat vaihtelevat jylhistä vuorenhuipuista, rehevistä ja viljavista laaksoista ja sademetsistä upeisiin hiekkarantoihin ja korallisaariin.

Vaikeakulkuinen maasto on eristänyt monet heimot muun maailman vaikutuksilta ja perinteiset elämäntavat ovat säilyneet satoja vuosia. Parhaiten ulkomaailmassa muistetaan värikkäistä kasvonaamioinneista ja omatekoisista peruukeista tunnetut huliheimon miehet.

Karawarissa ja Ambuassa majoitumme melko vaatimattomiin lodgeihin, kaupungeissa hyvätasoisiin hotelleihin.

 

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (7 päivänä täysihoito, 4 päivänä puolihoito)

1. päivä, torstai 

 1. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 23.55 suoralla lennolla Hongkongiin.

2. päivä, perjantai Hongkong

 1. Saavumme Hongkongiin klo 15.30. Majoitumme Kowloonin niemimaalla sijaitsevaan hyvään keskitason Park-hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

3. päivä, lauantai Hongkong

 1. Keskipäivällä luovutamme hotellihuoneet ja lähdemme kiertoajelulle Hongkongin saarelle. Nousemme kuuluisalla Peak Tram -rinnejunalla ylös Victoria-kukkulalle ihailemaan maisemia ja käymme ostoksilla Stanley Marketilla. Varhaisen päivällisen jälkeen siirrymme lentokentälle, josta klo 20.50 lähtee lentomme (Air Niugini) Papua-Uuteen-Guineaan. (A, P)

4. päivä, sunnuntai Port Moresby – Mount Hagen

 1. Aikaisin aamulla saavumme Port Moresbyyn. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen jatkamme vuorokoneella keskusylängölle, Wahgin laaksossa sijaitsevaan Mount Hagenin kaupunkiin. Majoitumme 3 yöksi Kuborvuoren rinteellä sijaitsevaan hyvään keskitason Rondon Ridge -hotelliin, josta avautuu upea näkymä kaupunkiin. Kevyen lounaan jälkeen on mahdollisuus lähteä kävelyretkelle hotellin luontopolulle. (L, P)

5.–6. päivä, ma–ti Mount Hagen

 1. Teemme kumpanakin päivänä kiertoajelut Mount Hagenissa ja Wahgin laaksossa. Alueen melpa-heimon vanhat tavat ovat säilyneet nykyajan muutospaineista huolimatta. Klaanin elämä tulee meille tutuksi kylävierailuilla. Kenties tapaamme retkellämme myös ”mutamiehiä” (Mud Men). Mount Hagenin suurella torilla tutustumme erilaisiin vihanneksiin ja hedelmiin sekä paikalliseen käsityötarjontaan. (2xA, 2xL, 2xP)

7. päivä, keskiviikko Mount Hagen – Karawari

 1. Lennämme tilauskoneella maan pohjoisosaan, Sepikin maakuntaan. Siellä tiheää alavaa viidakkoa riittää silmänkantamattomiin. Jatkamme veneellä pitkin Karawarijokea majapaikkaamme, vaatimattomaan Karawari Lodgeen, jonne majoitumme 2 yöksi. Olkikattoinen sepik-heimon taiteella koristeltu rakennus muistuttaa tyyliltään perinteistä henkien taloa. Lounaan jälkeen teemme veneretken lähikylään. (A, L, P)

8. päivä, torstai Karawari

 1. Koko päivän veneretki vie meidät Karawarijoella sekä ylä- että alajuoksun kyliin. Näemme, miten kätevästi kyläläiset hankkivat elantonsa luonnon antimista kuten jo vuosisatoja sitten. Saamme hyvän kuvan heidän yksinkertaisesta ja kiireettömästä elämästään, jonka kohokohtia ovat erilaiset juhlat ja seremoniat. Veneemme lipuessa rehevän sademetsän läpi voimme nähdä mm. jokivarren värikkäitä lintuja ja perhosia. Auringon laskiessa luonto täyttyy äänistä. (A, RL, P)

9. päivä, perjantai Karawari – Ambua

 1. Lennämme tilauskoneella ylös vuoristoon Tariin, josta jatkamme majapaikkaamme Ambuaan. Lentokoneesta saamme hyvän kuvan maan vaihtelevista muodoista ja maiseman väreistä. Majoitumme 2 yöksi noin 2100 metrin korkeudella sijaitsevaan melko vaatimattomaan mutta tunnelmalliseen Ambua Lodgeen, josta avautuu upeat näkymät Tarin laaksoon. Iltapäivällä teemme kävelyretken lähialueille. Luontopolut ja riippusillat ohjaavat meidät tutkimusmatkalle syvänvihreään luontoon katselemaan vesiputouksia sekä harvinaisia kasvilajeja. Illan hämärtyessä meillä on mahdollisuus nähdä paratiisilintuja.  Linnut ovat pieniä, mutta sitäkin näyttävämpiä. Koiraiden sulat ovat loistavan värikkäitä ja pyrstösulat pitkiä. (A, L, P)

10. päivä, lauantai Tari

 1. Tari on kesyttömän huli-heimon asuinaluetta. Heimo tunnetaan miesten käyttämistä koreista peruukeista, jotka on tehty omista hiuksista ja koristeltu kukilla ja lintujen sulilla. Usein toistuviin juhlatilaisuuksiin hulit maalaavat kasvonsa kirkkailla väreillä sotaisan näköisiksi. Aamiaisen jälkeen ajamme Tarin laaksoon. Käymme paikallisissa kylissä, joissa vierailemme mm. kodissa, peruukkikoulussa ja ehkä myös poppamiehen luona. Hulien juhlat eli singsingit ovat erityinen tapahtuma ja niihin valmistaudutaan huolellisesti. Ehkä vaikuttavinta Tarissa ovat juuri asukkaat ja heidän ainutlaatuiset perinteensä, joihin kuuluu esimerkiksi tapa lepyttää naapuria tai vihamiestä antamalla hänelle elävä porsas. (A, RL, P)

11. päivä, sunnuntai Ambua – Tari – Port Moresby

 1. Päivällä lennämme Tarista Port Moresbyyn. Majoitumme lähelle lentokenttää ensimmäisen luokan Airways-hotelliin. Teemme lyhyen kiertoajelun Port Moresbyssä ja vierailemme kaupungin luonnonpuistossa. (A, P)

12.–13. päivä, ma–ti Port Moresby – Singapore

 1. Maanantaina klo 14.30–18.35 lento (Air Niugini) Singaporeen, jossa majoitumme ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★). Singapore on aasialaisen tehokkuuden ja toimivuuden näyteikkuna. Hyvin hoidetut, ympäri vuoden kukkivat puistot, tyylikkäät ostoskeskukset ja lukuisat maailman eri keittiöiden herkkuja tarjoavat ravintolat ovat tyypillistä Singaporea. Tiistaina aamupäivällä teemme kaupungissa kiertoajelun. Saamme pitää huoneet klo 18.00 asti. Jäähyväispäivällisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 23.55 lähtee suora lento (Finnair) Suomeen. (2xA, 1xP)

14. päivä, keskiviikko 

 1. Saavumme Helsinkiin klo 6.15

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: 13 päivää alk. /hlö 8 270 €


Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1.320 e
Huom! Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö

 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • Myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

 

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 3.5.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Kirjoita teksti tähän

Star Tours Oy

Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu