JAPANIN

KIERTOMATKA 

Matka-ajat:

8.10-22.10.2017

29.10-12.11.2017

 

Osaka – Hiroshima – Himeji – Kioto – (Nara) – Takayama – Shirakawa-go – Hakone – Kamakura – Yokohama – Tokio – (Nikko)

 

Japanilla on kahdet kasvot, yhtä aikaa perinteiset ja modernit. Laaja ja perusteellinen kiertomatkamme kuljettaa meitä suuriin kaupunkeihin ja uinuviin kyliin, betonisten pilvenpiirtäjien keskelle ja kylpylöiden lämpimiin vesiin, luotijunan kyytiin ja historian poluille. Juuri ikivanhat traditiot kuten hienostunut teeseremonia, ikebana eli kukka-asetelmien tekeminen, furokylpylät ryokan-majataloissa ja luonnonhenkien kunnioittaminen shintopyhäköissä yhdistettynä tämän päivän pilvenpiirtäjien, shinkansenien ja huipputeknologian maailmaan tekevät Japanista houkuttelevan matkakohteen.

Keisarillisen Kioton kujien kätköissä töihinsä kiirehtivät geishat ja buddhalaistemppeleiden verkkaiset seremoniat vievät matkustajan shoguneiden ja samuraiden Japaniin. Luotijuna kiidättää hänet hetkessä Osakan ja Tokion vilinään.

Maailman suurimpiin kuuluvissa metropoleissa kaupunginosien välillä vallitsee selkeä työjako ja hyvä järjestys. Jättiläismäisten rautatieasemien kymmenet metrolinjat kuljettavat etsimään elektroniikkaa Akihabarasta, huvituksia Roppongilta, muotia Ginzalta ja kirsikankukkien paljoutta Uenosta.

Japanin Alppien vuoristoisessa maisemassa uinuvat Takayaman kaltaiset pienet kaupungit ruokokattoisine taloineen. Vain pari kertaa vuodessa järjestettävät matsurit, kylvämiseen ja sadonkorjuuseen liittyvät juhlat, herättävät paikkakunnan eloon. Hiroshimassa toinen maailmansota ja unelma Aasian herruudesta loppui Japanin osalta äänettömän salaman leimahdukseen. Saarten kansa on oppinut elämään meren kanssa ja merestä.

Matka Japaniin on myös matka japanilaiseen keittiöön, missä tuoreilla meren antimilla on keskeinen osuus.

 

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

1. päivä, sunnuntai

Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.25 suoralla lennolla Osakaan.

2. päivä, maanantai    Osaka

Aamulla klo 10.00 saavumme Osakaan. Nykyisin noin 2,6 miljoonan asukkaan kiihkeärytminen talouskeskus pommitettiin lähes maan tasalle toisessa maailmansodassa. Sitä on vaikea uskoa, kun katsoo tämän päivän Osakaa pilvenpiirtäjineen, vilkkaine katuineen ja kujineen. Lähdemme suoraan lento­ken­tältä kaupunkikierrokselle, jonka aikana käymme mm. 167 metrin korkeuteen rakennetulla näköalatasanteella sekä Osakan linnassa. Iltapäivällä majoitumme ensimmäisen luokan Nikko-hotelliin (★★★★). Tervetuloillallinen. (P)

3. päivä, tiistai    Osaka – Hiroshima

Aamulla lähdemme shinkansen-luotijunalla Hiroshimaan, josta jatkamme bussilla ja lautalla läheiselle Miyajima-saarelle. Saarella sijaitsevan shinto-pyhäkön merestä nouseva oranssinvärinen torii-portti on yksi Japanin kauneimmista ja kuvatuimmista. Saaren viehättävässä pikkukaupungissa on mukava vaellella ja nauttia mm. paikallisista herkuista. Paluumatkalla Hiroshimaan käymme tutustumassa ostereiden kasvatukseen. Majoitumme ensimmäisen luokan Rihga Royal -hotelliin (★★★★). (A)

4. päivä, keskiviikko   Hiroshima – Himeji – Kioto

Aamupäivällä vierailemme Rauhan puistossa, joka on omistettu Hiroshiman atomipommin uhreille. Tutustumme myös koskettavaan Rauhan museoon, joka omalla karulla tavallaan kertoo atomipommin tuhoista. Iltapäivällä matkaamme luotijunalla Kiotoon. Matkalla pysähdymme Himejissä, jossa tutustumme Japanin tunnetuimpaan samurailinnaan. Himejin linna – Valkoinen Haikara – rakennettiin jo vuonna 1580 ja se on Unescon maailmanperintökohde. Linna oli vuosia remontissa, mutta nyt siihen pääsee taas tutustumaan. Kioto rakennettiin Kiinassa kukoistaneen Tang-dynastian pääkaupungin mallin mukaisesti vuorten ympäröimään Kamojoen laaksoon. Kaupungin yli tuhatvuotinen historia maan pääkaupunkina alkoi keisari Kammun siirryttyä Narasta silloiseen Heiankyohon (nykyinen Kioto) vuonna 794. Kioton historialliset monumentit ovat myös ansainneet paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Kaupungin lukuisat puusta rakennetut buddha­lais­­­temppelit, shintopyhäköt sekä japanilaisen puutarha-arkkitehtuurin helmet tunnetaan ympäri maailman. Majoitumme 4 yöksi keskitason hotelliin. (A)

5. päivä, torstai    Kioto

Aamulla aloitamme koko päivän kiertoajelun, jonka aikana tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Käymme Nijon linnassa, joka alun perin rakennettiin vuonna 1603 shogun Tokugawa Ieyasun kotilinnaksi. Pääsemme seuraamaan kimonoesitystä Nishijinin tekstiilikeskuksessa. Tutustumme jo vuonna 798 rakennettuun, vahvasti Kioton historiaan liittyvään Kiyomizu-buddhalaistemppeliin. Temppeli on rakennettu vuoren rinteelle ja sen arvokasta päähallia kannattelevat sadat puupilarit. Näemme myös Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin, joka rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin sittemmin zenbuddhalaiseksi temppeliksi. Myöhemmin iltapäivällä palaamme hotelliin. Iltahämärissä mainosvalot houkuttelevat tutkimaan Pontochon huvialuetta ja geisha-kortteleita. (A)

6. päivä, perjantai    Kioto (– Nara)

Aamulla on mahdollisuus lähteä matkanjohtajan kanssa junalla koko päivän omakustanteiselle (n. 30 e) retkelle Kioton lähellä sijaitsevaan vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin Naraan. Vierailemme Todai-jissa eli Suuren Buddhan temppelissä, jonka rakentaminen alkoi keisari Shomun hallintokaudella vuonna 745. Suuren pronssisen buddha-patsaan ympärille rakennettua temppeliä pidetään maailman suurimpana muinaisena puurakennuksena. Todai-jin ympärille levittäytyvä Naran puisto vapaana käyskentelevine kauriineen ja mahtavine tammineen on yksi Naran tunnusmerkeistä. Käymme myös shintolaisessa Kasuga-pyhäkössä, johon johtavaa tietä reunustavat lukuisat, lähes satumaiset sammalpeitteiset kivilyhdyt. Retkelle voi ilmoittautua paikan päällä. (A)

7. päivä, lauantai    Kioto

Vapaapäivä. Tänään voi levätä tai tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Kiotossa on lukuisten temppeleiden ja pyhäköiden lisäksi mm. useita laadukkaita tavarataloja ja houkuttelevia kauppakujia. Illalla on mahdollisuus osallistua ainutlaatuiselle lisämaksulliselle retkelle, joka vie hienostuneelle päivälliselle geishan kanssa kauniin puutarhan ympäröimään Ganko Takasegawa Nijoen -ravintolaan. Geishoilla on takanaan pitkä koulutus, jonka aikana perehdytään mm. klassiseen tanssiin, laulamiseen, kolmikielisen shamisenin soittoon ja kukkienasetteluun. Näemme illan aikana taidokkaan tanssi- ja musiikkiesityksen. Pyydämme ilmoittautumaan tälle retkelle jo matkaa varatessanne. Retken hinta on 135 e sisältäen japanilaisen kaiseki-aterian. Kaiseki on usean ruokalajin juhla-ateria, jonka raaka-aineet vaihtuvat vuodenaikojen mukaan niin että tarjolla on aina kauden parhaita antimia. (A)

8. päivä, sunnuntai    Kioto – Takayama

Aamulla lähdemme junalla Japanin Alppien alueelle, Honshun saaren keskiosassa sijaitsevaan Takayamaan. Kaupunki on onnistunut säilyttämään vanhan keskustansa lähes koskemattomana, ja täällä voikin aistia vanhan japanilaisen pikkukaupungin tunnelmaa – kauniita vanhoja puutaloja, kapeita kujia, houkuttelevia pikku myymälöitä, useita sakepanimoita ja ystävällisiä ihmisiä. Vaikka Takayama on pieni, se on japanilaisten keskuudessa erittäin tunnettu vuosittaisista sadonkorjuujuhlistaan ja taidokkaasta puukäsityöperinteestään. Esimerkiksi Kioton tunnettujen temppelien kerrotaan olevan Takayaman alueen taitavien puunveistäjien taidonnäytteitä. Kaupungin vanhaan keskustaan on mukavinta tutustua kävellen. Iltapäivällä vierailemme kaupungin vanhassa hallintorakennuksessa Takayama-jinyassa sekä tutustumme japanilaisen teeseremonian saloihin. Majoitumme 2 yöksi keskitason Takayama Green -hotelliin (★★★). (A)

9. päivä, maanantai    Takayama – Shirakawa-go

Varhain aamulla voi pistäytyä perinteisillä aamumarkkinoilla, joilla maanviljelijät ja käsityöläiset myyvät tuotteitaan. Aamupäivällä tutustumme kaupungin värikkääseen juhlaperinteeseen. Koko Takayaman kaupunki on mukana rakentamassa vuosittaisia kevään ja syksyn juhlia, joihin saapuu jopa puoli miljoonaa vierasta ympäri maata. Juhlissa käytettäviä arvokkaita, kauniisti koristeltuja, monikerroksisia alttarivaunuja näemme Yatai Kaikan -museossa. Lounaan jälkeen teemme retken vanhaan maatalouskylään Shirakawa-go’hon, joka on kuin elävä museo. Historiallisessa kylässä asuu nykyään n. 600 asukasta. Vanhat ruokokattoiset talot idyllisessä vuoristomaisemassa ovat kaunis näky. Myöhemmin iltapäivällä palaamme takaisin Takayamaan. (A, L)

10. päivä, tiistai    Takayama – Hakone

Aamulla lähdemme bussilla kohti Hakonea. Vierailemme The Hakone Open-Air -museossa, jossa on esillä mm. Picasson teoksia ja Henry Mooren veistoksia. Jos sää suosii, näemme majesteettisen lumihuippuisen Fuji-vuoren. Iltapäivällä majoitumme Yunohana-majataloon, joka on perinteinen japanilainen onsen ryokan.Pääsemme omakohtaisesti tutustumaan japanilaisten suosimaan kylpylä- ja majatalokulttuuriin. Asumme kauniissa ja yksinkertaisen tyylikkäissä huoneissa. Nautimme illallisen ja aamiaisen harmonisessa ympäristössä. Jokainen pieni ruoka-annoskin on kuin ainutlaatuinen taideteos ja vie ihastuttavalle makumatkalle japanilaiseen ruokamaailmaan. Tämä on japanilaisuutta parhaimmillaan. (A, P)

11. päivä, keskiviikko    Hakone – Kamakura – Yokohama – Tokio

Aamiaisen jälkeen lähdemmebussilla Kamakuraan, Minamoto-shogunien entiseen pääkaupunkiin. Näemme kaupungin tunnetuimman nähtävyyden, suuren Daibutsu Buddhan. Innoitus istuvan pronssisen Buddhan rakentamiselle saatiin Narasta, Suuren Buddhan temppelistä. Pysähdymme myös tunnetussa satamakaupungissa Yokohamassa. Halukkaat voivat nousta yhdellä maailman nopeimmista hisseistä (lisämaksullinen, n. 1000 jeniä) näköalatorniin, josta näkyy laaja satama-alue. Illansuussa saavumme Tokioon. Majoitumme 4 yöksi ensimmäisen luokan Keio Plaza -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee modernissa, pilven­piirtäjistään tunnetussa Shinjukun kaupunginosassa. (A)

12. päivä, torstai    Tokio

Yli 12 miljoonan asukkaan Tokion – Itäisen pääkaupungin– kasvu alkoi vuonna 1603, kun Tokugawa-klaani siirsi sotilashallintonsa keskuksen samuraineen silloiseen Edoon, nykyiseen Tokioon. Kiotossa hoviaan pitäneen keisarin asema heikkeni ja muuttui enemmän symboliseksi. Vuonna 1868 keisari muutti hoveineen Tokioon, josta tuli silloin myös maan virallinen pääkaupunki. Puolen päivän kiertoajelulla pysähdymme keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Nykyinen keisari Akihito on krysanteemivaltaistuimen 125:s haltija. Hänen vuonna 1989 alkanutta hallintokauttaan kutsutaan nimellä Heisei. Tutustumme myös Ueno-puistossa sijaitsevaan Kansallismuseoon. Puisto on erityisen kaunis keväisessä kirsikankukkaloistossaan. Asakusan kaupunginosassa vierailemme armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppelillä ja sen läheisyydessä olevalla ostosalueella. Iltapäivällä kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti. Tokiossa on nähtävää ja koettavaa yllin kyllin, vanhaa japanilaista kulttuuria ja modernia teknologiaa rintarinnan. Kävelymatkan päässä hotellistamme on useita hyvinvarustettuja tavarataloja, ja metrolla voi mennä ostoksille esim. Akihabaran elektroniikka-alueelle tai ihastuttavalle Kappabashin astiakadulle. Jo pelkästään maanalaisella matkustaminen on kokemus, mutta kannattaa välttää ruuhka-aikoja. (A)

13.–14. päivä, pe–la    Tokio (– Nikko)

Vapaata. Tokiotarjoaa erinomaiset mahdollisuudet vapaapäivien viettoon. Perjantaina voi osallistua lisämaksulliselle kokopäiväretkelle Nikkoon. Kaupunki temppeleineen oli 750-luvulta alkaen suosittu buddhalaisten munkkien koulutuspaikka. Kun Tokugawa-klaani nousi valtaan vuonna 1603, se valitsi Nikkon kaupungin hautapaikakseen. Kaupungin alueella on lukemattomia, toinen toistaan kauniimpia temppeleitä ja pyhäköitä. Päivän aikana tutustumme kaupungin päänähtävyyksiin, mm. Toshogu-pyhäkköön, joka on Unescon maailmanperintökohde. Lisäretken hinta on 190 e (sisältää lounaan). Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varatessanne. Matkanjohtaja auttaa myös muiden retkikohteiden valinnassa. Lauantaina nautimme jäähyväispäivällisen. (2xA, 1xP)

15. päivä, sunnuntai    Tokio – Helsinki

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 11.00–15.20 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: 4.990 € (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 278 €)


Ennakkomaksu 350 €/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1.090 € 

Lisäretket:

Kaiseki-päivällinen geishan kanssa 145 € 
Nikko 190 € 

Hinta sisältää:

 1. suorat reittilennot turistiluokassa
 2. lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 3. majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 4. aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 5. ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
 6. palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa (osassa hotelleista ei ole kantajapalvelua)
 7. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 8. juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 9. suomalainen matkanjohto

 

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 7.5.2015 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Passin tulee olla voimassa vielä 2 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Japanissa suuret matkalaukut eivät mahdu junaan, vaan matkalaukuille on erillinen kuljetus. Junassa matkustetaan matkakassin tai repun kanssa. Hiroshiman ja Takayaman vierailuille otetaan mukaan yöpymisvarusteet, jotka voi pakata esim. lentolaukkuun. Ryokanissa nukutaan lattialle levitetyillä futon-patjoilla. Japanissa hotellihuoneet ovat pieniä.

Peruutusehdot A:


Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 1. viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 2. 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 3. 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 4. 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 5. myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

 

Star Tours Oy

Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu