NEW YORK –

 

METROPOLIEN

 

YKKÖNEN 

Matka-ajat:

14-21.10.2017, 7 päivää

 

Enemmän kuin ehkä mistään muusta maailman metropolista New Yorkista voi hyvällä syyllä sanoa, että siellä on kaikkea: Manhattanin pilvenpiirtäjistä ja Broadwayn valomerestä Keskuspuiston vehreyteen, maailmanluokan nähtävyyksiin ja museoihin – puhumattakaan lyömättömästä kulttuuritarjonnasta ja monipuolisista ostosmahdollisuuksista. Oma lukunsa on kaupungin ravintolatarjonta, jonka ansiosta kulinaristit voivat todella nauttia kaiken maailman keittiöiden tarjoamista makuelämyksistä. New York on loistava matkakohde, jossa on loputtomasti näkemistä ja tekemistä. Hotellimme sijaitsee keskellä Manhattania Times Squaren alueella, kävelymatkan päässä Broadwaylta. Kaupunkiin on myös helppo tutustua metrolla tai bussilla – tai takseilla, joita kadut ovat keltaisenaan. Mat­kan hintaan sisältyy koko matkan ajan voimassa oleva lippu julkisiin kul­ku­vä­li­nei­siin. Halukkailla on myös mahdollisuus osallistua lisäretkeen Philadelphiaan, jossa Yhdysvaltain itsenäisyysjulistus allekirjoitettiin vuonna 1776.

Matkalla on mukana Olympian suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa sekä vierailukohteiden valinnassa että jakaa kokemuksiaan kaupungin arkielämästä.

A=aamiainen, P=päivällinen

1. päivä, lauantai Lähtö Helsingistä klo 14.10 suoralla lennolla (Finnair) New Yorkiin, jonne saavumme klo 15.50. Majoitumme 6 yöksi Manhattanille keskitason hotelliin. Loppuilta vapaata.

2. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen aloitamme tutustumisen amerikkalaiseen kulttuuriin ja lähdemme bussilla Harlemiin seuraamaan vauh­di­kas­ta gospel-ju­ma­lanpalvelusta, jonka rytminen ja melodinen musiikki sekä vauhdikas tunnelma tempaavat hel­pos­ti mukaansa. Iltapäivällä on hyvää aikaa suunnitella matkanjohtajan kanssa mitä kaikkea matkan aikana haluaisi nähdä ja tehdä. Konsertit, museot, taidenäyttelyt, katukahvilat, puistot, historialliset rakennukset, tavaratalot ja putiikit sekä lukemattomat muut nähtävyydet odottavat kävijöitä. Monet newyorkilaiset viettävät sunnuntaipäivää menemällä piknikille Kes­kus­puis­toon (Central Park). Tämä pyöräilijöiden, lenkkeilijöiden ja rullaluistelijoiden suosima 3,4 km2:n kokoinen puisto on tunnettu monista tv-sarjoista, elokuvista ja tapahtumista ja siellä vierailee vuosittain yli 25 miljoonaa kävijää. (A)

3. päivä, maanantai Aamulla teemme Manhattanilla noin neljän tunnin kiertoajelun, jonka aikana näemme keskustan tunnetuimpia rakennuksia ja kaupunginosia, kuten Metropolitan-oopperan, Apollo-teatterin, Guggenheimin mu­seon, Metropolitanin tai­de­mu­seon sekä Rockefeller Centerin; jatkamme Little Italyn kautta Chi­na­tow­niin, jossa pysähdymme jaloittelemaan. Näemme myös Ground Zeron – entisen World Trade Centerin alueen – johon on hiljattain avattu syyskuun yhdennentoista päivän muistomerkki ja museo. Marraskuussa 2014 paikalle valmistunut One World Trade Center (entinen Freedom Tower) on Yhdysvaltain korkein rakennus (antenneineen 541 m). Lopuksi pistäydymme vielä Turtle Bayn alueella YK:n päämajassa, joka seisoo ylväänä East Riverin laidalla. YK:sta palaamme hotellille julkisilla kulkuneuvoilla. Turtle Bayn alueella asuivat aikoinaan mm. Greta Garbo ja Katherine Hepburn. Iltapäivällä voi vaikka nauttia Upper Westsiden alueen mielenkiintoisista kahviloista ja ravintoloista. Myös kulinaristiset ret­ket ovat erittäin suosittuja ja esim. Brooklynin pizzakierros saa monelle veden kielelle. Vastaavanlaisia retkiä on myös tv-maailman nähtävyyksille, kuten Sopranos-, Gos­sip Girl- ja Sinkkuelämää-tv-sarjojen kuvauspaikoille. (A)

4. päivä, tiistai Tänään teemme puolentoista tunnin risteilyn Circle Linen laivalla. Manhattanin lu­kui­sat sil­lat ja rakennukset tulevat näin tutummiksi uudesta perspektiivistä. Näemme laivalta myös Vapauden patsaan se­kä Ellis Islandin, jonka kautta siirtolaiset saapuivat Yhdysvaltoihin vuosina 1892–1954. Risteilymme läh­tö­sa­taman vieressä on myös lentotukialus Intrepid, joka toimii nykyään museona. Matkan hotellin ja lai­va­sa­ta­man välillä teemme jul­ki­silla kulkuneuvoilla. Times Squaren alue on kuuluisa lukuisista teattereistaan, joten menemme illalla katsomaan jotakin suosittua Broadway-musikaalia. Mikäli haluatte nauttia show-esityksistä myös muina päivinä, TKTS-lippupalvelu (toimipiste mm. Times Squa­rella) myy jäljellä olevia lip­puja saman päivän teatteri- ja musikaaliesityksiin 25–50 %:n alen­nuk­sel­la. (A)

5. päivä, keskiviikko Tänään on halukkaille tarjolla lisämaksullinen kokopäiväretki Philadelphiaan, ”veljellisen rakkauden kaupunkiin”, joka toimi Yhdysvaltojen pääkaupunkina vuosina 1890–1900. Retken aikana näemme mm. Yhdysvaltain itsenäisyyden symbolina pidetyn Liberty Bellin ja vanhan kaupungintalon (Independence Hall), jossa vuonna 1776 allekirjoitettiin USA:n itsenäisyysjulistus ja vuonna 1787 perustuslaki. Vierailemme myös vanhankaupungin alueella sekä nautimme retkeen sisältyvän tyypillisen amerikkalaisen lounaan. Harvassa amerikkalaisessa kaupungissa on yhtä paljon historiallista nähtävää kuin Philadelphiassa. Lisäretken hinta on 180 euroa. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varatessanne. Retken toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa.
New Yorkiin jäävillä on koko päivä aikaa tutustua vaikka museoihin ja gallerioihin, jotka ovat normaalisti avoinna arkisin klo 10–17. Myös katedraalit ja kirkot tarjoavat mielenkiintoisia taiteellisia elämyksiä. Metrolla pääsee myös Brooklynin kaupunginosan eteläosassa sijaitsevalle Coney Islandin huvialueelle, josta uimarannan, ravintoloiden ja baarien, museon ja putiikkien lisäksi löytyy myös perinteinen, monista elokuvistakin tuttu huvipuisto. Sen klassinen 1927 rakennettu vuoristorata Cyclone on brooklynilainen instituutio ja ”pakollinen” kohde ainakin kaikille Linnanmäen vuoristoradan ystäville. Iltayhdeksältä huvipuistossa on yleensä ilotulitus. (A)

6. päivä, torstai Tänään on vielä aikaa tehdä vaikka viime hetken ostoksia. Lukuisat tavaratalot ja myymälät tarjoavat loistavat ostosmahdollisuudet. Matkanjohtajamme auttaa ostospaikkojen löytämisessä. Viimeisen illan kunniaksi kävelemme suosittuun illallisravintolaan ja nautimme jäähyväispäivällisen. Aterian lomassa on mukava vertailla kokemuksiaan muiden matkustajien kanssa. (A, P)

7. päivä, perjantai Aamupäivällä voi vielä nauttia New Yorkin tunnelmasta. Kansainvälisen käytännön mukaan hotellihuoneet tulee luovuttaa ennen puol­ta­päi­vää. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 17.40 lähtee suora lento (Finnair) koh­ti Hel­sin­kiä. (A)

8. päivä, lauantai Saavumme Helsinkiin klo 8.50.

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: alk. 2.990 € (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 341 €)


Ennakkomaksu 450 €/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1.140 €

Lisäretki: Philadelphia 180 € (sis. lounaan)
(edellyttää vähintään 10 osallistujaa)

Hinta sisältää: 

 1. Reittilennot turistiluokassa
 2. Lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 3. Majoitus kahden hengen huoneissa mainitussa tai vastaavassa hotellissa
 4. Aamiaiset sekä jäähyväispäivällinen
 5. Ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
 6. Matkan ajaksi lippu paikallisliikenteeseen
 7. Lippu Broadway-musikaaliin
 8. Palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotellissa
 9. Lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 10. USA:n matkustuslupa (ESTA)
 11. Juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 12. Suomalainen matkanjohto

 

Matkan hinta perustuu 21.11.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti lopullinen hinta mää- ritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua. Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi, jonka tulee olla biometrisesti luettava. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ESTA), jonka Olympia hankkii puolestanne. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olette vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Syyriassa tai Sudanissa, tarvitsette tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olette matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillanne tiedoilla hankittua matkustuslupaa, joudutte hankkimaan USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.


Peruutusehdot B:

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 1. Viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 2. 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 3. 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 4. 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 5. Myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa ei suoriteta mitään takaisinmaksua

 

Star Tours Oy

Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu