Pohjois-Korea - aidosti erilainen 

Matka-ajat:

5.9 - 15.9.2017

10.10 - 20.10.2017

 

Peking – Pjongjang – Mt. Myohyang – Pjongjang – Peking

Korean niemimaalla vahvistettiin toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1948 alueen jako kahdeksi erilliseksi valtioksi. Pohjoisesta osasta tuli muusta maailmasta eristäytynyt Korean demokraattinen kansantasavalta. Vielä tänä päivänä Pohjois-Koreaa voidaan pitää maailman suljetuimpana valtiona, johon vain harvat ovat voineet tutustua. Aloitamme matkan Pekingistä, josta matkustamme junalla Pjongjangiin. Pohjois-Koreassa asumme Pjongjangin lisäksi myös Myohyangvuoren kauniissa maisemissa. Maan luonto ja pääkaupungin mahtavat muistomerkit ovat mieleenpainuvia elämyksiä. Vierailemme myös Koreoiden välisellä rajalla – yhdellä maailman tarkimmin vartioiduista alueista.

 

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, RE=retkieväät (Matkalla on useimpina päivinä täysihoito)

1. päivä, tiistai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 18.05 suoralla lennolla Pekingiin.

Peking
2. päivä, keskiviikko Saavumme Pekingiin klo 6.55. Lentokentältä ajamme suoraan tutustumaan Taivaallisen rauhan aukioon. Lounaan jälkeen majoitumme hyvään keskitason Capital-hotelliin (★★★★★). Loppupäivä on varattu rentoutumiseen. (L)

Peking – Pjongjang
3. päivä, torstai Aamulla vierailemme Pekingin eläintarhan pandatalossa sekä tutustumme Keisarilliseen kesäpalatsiin, minne hovin väki pakeni pääkaupungin tukahduttavaa hellettä. Lounaan jälkeen kohteenamme on Taivaan temppeli. Keisarit tulivat tänne rukoilemaan hyvää satoa tulevalle vuodelle. Rukouksia siivittivät alttarilla suoritetut uhrit. Junamme kohti Pjongjangia lähtee klo 17.30. Junassa retkieväät ja majoitus 4 hengen makuuhyteissä. (A, L, RE)

Pjongjang
4. päivä, perjantai Junamatkalla on mielenkiintoista seurata, miten maisemat radan varrella muuttuvat, kun ylitämme Yalujoen ja siirrymme Pohjois-Korean puolelle. Illansuussa saavumme maan pääkaupunkiin Pjongjangiin ja majoitumme ensimmäisen luokan Koryo-hotelliin (★★★★). (2xRE, P)

Pjongjang
5. päivä, lauantai Pjongjang on pilvenpiirtäjien ja suurten monumenttien kaupunki. Leveät kadut, joita vain vähäinen liikenne kuluttaa, ylittävät hiljalleen virtaavan Taedongjoen. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen kiertoajelulla, jonka aikana näemme mm. maailman korkeimman riemukaaren, Kim Il-sungin syntymäkodin, puolueen perustamisen monumentin, sotamuseon, taidemuseon sekä Juche-aatteen tornin. Juche on valtion virallinen ideologia, jonka Kim Il-sung kehitti jo teini-ikäisenä. Tutustumme myös Pjongjangin metroon ja sen upeasti koristeltuihin asemiin. Hot-Pot päivällinen. (A, L, P)

Pjongjang – Mt. Myohyang
6. päivä, sunnuntai Aamulla vierailemme Kim Il-sungin ja Kim Jong-ilin mausoleumissa (kesäkuun matkalla vierailemme kansalliskirjastossa, joka on Juche-ideologian keskus) ja marttyyrien hautausmaalla. ”Suuri johtaja” Kim Il-sung kuoli vuonna 1994 ja hänen poikansa ”Rakastettu johtaja” Kim Jong-il kuoli vuonna 2011. Heille rakennettu mausoleumi on Pohjois-Korean kansalaisille pyhä paikka. Juhlallista rakennusta koristavat lukemattomat, ”Suuren johtajan” mukaan nimettyjen tummanpunaisten orkideoiden, kimilsungioiden, rykelmät. Lounaan jälkeen jatkamme pohjoiseen, kohti Myohyang-vuorta, joka on kuuluisa kiinankatajametsistä, vesiputouksista sekä tuoksuvista kasveista. Ennen päivällistä teemme pienen kävelyretken läheiseen laaksoon.  Majoitumme hyvään keskitason Hyangsan-hotelliin (★★★★★). (A, L, P)

Mt. Myohyang – Pjongjang
7. päivä, maanantai Alueen nähtävyyksiin kuuluu mm. ”kansainvälinen ystävyysnäyttely”, joka esittelee Pohjois-Korean johtajien eri maista saamia tuhansia lahjoja. Iltapäivällä palaamme Pjongjangiin ja näemme Pjongjangin sirkuksen esityksen. Majoitumme jo tuttuun Koryo-hotelliin. (A, L, P)

Panmunjom ja Kaesong
8. päivä, tiistai Aamulla lähdemme vajaan kolmen tunnin ajomatkan päähän Koreoiden väliselle raja-alueelle Panmunjomiin. Näemme historialliset paikat, missä Korean sodan aseleposopimuksista neuvoteltiin ja missä nämä asiakirjat allekirjoitettiin – lopullista rauhansopimusta ei vieläkään ole saatu aikaan. Pääsemme näkemään maiden välisellä rajaviivalla sijaitsevat neuvottelurakennukset, joita sekä pohjoinen että etelä käyttävät. Rajalta jatkamme Kaesongiin, tuhat vuotta sitten kukoistaneen Koryo-dynastian pääkaupunkiin. Korean sota pyyhki 1950-luvulla useita kertoja niemimaan yli hävittäen paljon vanhaa. Täältä löytyy kuitenkin vielä perinteiseen tapaan rakennettuja kaupunginosia. Kaesong tunnetaan myös Aasiassa arvostetusta lääkekasvista, insam-ginsengistä. Kaesongista palaamme Pjongjangiin, jossa tutustumme kuuluisaan Lastenpalatsiin. Täällä riittää pieniä mestareita mm. baletissa, eri soitinten hallinnassa ja koruompelussa. Jäähyväispäivällinen. (A, L, P)

Pjongjang – Peking
9. päivä, keskiviikko Aamulla kuljetus rautatieasemalle, josta klo 10.40 alkaa junamatkamme kohti Pekingiä. Matkan aikana voimme rentoutua ja muistella matkan kohokohtia. (A, 2xRE)

Peking
10. päivä, torstai Junamme saapuu Pekingiin klo 8.30. Kuljetus jo tuttuun Capital-hotelliin, jossa voimme nauttia aamiaista. Majoittumisen jälkeen on vapaata aina päivälliseen asti, joten tänään ehtii hyvin hyödyntämään esimerkiksi kaupungin oivallisia ostosmahdollisuuksia. (A, P)

11. päivä, perjantai Aamulla kuljetus lentokentälle, josta klo 10.55–14.25 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: 2.890 € (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 428 €)


Ennakkomaksu 350 e/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 640 e
(ei mahdollinen junassa)

Hinta sisältää: 

 1. suorat reittilennot turistiluokassa
 2. lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 3. majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, junissa 4 hengen makuuhyteissä
 4. useimpina päivinä täysihoito, eli aamiaisen lisäksi kaksi kiinalaista/korealaista ateriaa päivittäin (Kiinassa sisältäen myös lasillisen olutta tai virvoitusjuomaa), junassa retkieväät
 5. ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
 6. verot, palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 7. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 8. juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 9. suomalainen matkanjohto

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 7.5.2015 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Matkalla tarvitaan Kiinan ja Pohjois-Korean viisumit. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tulemme pyytämään matkalla käyttämänne passin tiedot n. 2 kk ennen matkaa ja passin 3 viikkoa ennen matkaa.
Huom! Tietyille ammattiryhmille (esim. sotilaat ja toimittajat) ei välttämättä myönnetä viisumia Pohjois-Koreaan. Tutustukaa Kiinan-matkojen erityisehtoihin.

 

Peruutusehdot A:

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 1. viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 2. 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 3. 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 4. 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 5. myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat ja retket
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu