Keski-Kiinan

kierros

Matka-ajat:

7-15.10.2016,    8 päivää

 

Chongqing – Chengdu – Ya’an (pandareservaatti) – Leshan – Emeivuori

Perinteinen kiinalainen ajattelu on pyrkimystä harmoniaan, vastakohtien tasapainoon. Vastakkaiset voimat – yin ja yang – ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Harmoniaa haetaan kaikkialta: ihmisen asuinympäristöstä, hänen elämäntavoistaan, terveydestä ja keittiöstä. Sitä pidetään yllä harjoittamalla kuntoa esimerkiksi taijin avulla ja myös kiinalaisen lääketieteen keinoin, akupunktiolla ja hieronnalla. Sichuanilainen keittiö pyrkii samaan. Seudun oma tulinen pippuri ja rohkeus yhdistellä eri makuja tekevät siitä yhden maailman rakastetuimmista.

Pääsemme tutustumaan kiinalaiseen hyvinvointiajatteluun käytännön tasolla matkallamme ”Taivaalliseksi maakunnaksi” kutsuttuun Sichuaniin. Siellä harmonian ainekset ovat läsnä jo maisemassa. Kautta aikain rakastetuin kiinalainen runoilija Li Po jo ylisti kotiseutunsa vehreitä jokien halkomia bambumetsiköitä ja niitä ympäröiviä vuoria, joilta löytyy viimeinen suojapaikka myös isopandalle, yhdelle maailman uhanalaisimmista eläimistä. Buddhalaiset pyhiinvaeltajat ovat jo kaksituhatta vuotta etsineet mielen tyyneyttä Emei-vuoren hiljentymispaikoista ja luostareista. Intiasta Kiinaan levittäytynyt uskonto jätti matkareitin varteen lukemattomia muistomerkkejä. Näyttävin näistä, suuren Buddhan patsas, löytyy matkallamme Leshanista.

 

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
(Matkalla on täysihoito)

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.40 suoralla lennolla Chongqingiin.

Chongqing
2. päivä, lauantai 
Klo 7.10 saavumme Chongqingiin, yli 30 miljoonan asukkaan suurkaupunkiin. Kaupunki on rakennettu Jangtse- ja Jialingjokien välisille kukkuloille, joten maisema on kumpuileva ja vehreä. Matkalla keskustaan vierailemme Erling-puistossa, joka on tyypillinen kiinalainen puutarha lootuslampineen, paviljonkeineen, kiemurtelevine polkuineen ja siltoineen. Lounaan jälkeen majoitumme ensimmäisen luokan JW Marriott -hotelliin (★★★★★). Lyhyen lepohetken jälkeen vierailemme Chongqingin ”vanhassakaupungissa”, Ciqikoun kylässä, jonka kapeilla kaduilla on hyvät ostosmahdollisuudet. (L, P)

Chongqing – Chengdu
3. päivä, sunnuntai
 Aamiaisen jälkeen siirrymme rautatieasemalle, josta jatkamme pikajunalla (n. 2 t) Sichuanin maakunnan historialliseen pääkaupunkiin Chengduun. Kun Chengdusta aikoinaan muodostui eteläisen Silkkitien alkupiste, kaupungilla oli jo takanaan pitkä historia. Täällä rakennettiin tiettävästi maailman ensimmäinen kastelujärjestelmä ja otettiin käyttöön maailman ensimmäinen paperiraha.Majoitumme 2 yöksi keskitason Tianfu Sunshine -hotelliin (★★★★★). Lounaan jälkeen vierailemme Wangjiangloun puistossa, jossa on yli 200 bambulajia. Tutustumme tämän ihmeellisen kasvin lukuisiin käyttötapoihin aina rakennustarvikkeista vaatemateriaalien valmistukseen. Päivän päätteeksi osallistumme kiinalaiseen teeseremoniaan ja saamme kuulla vihreän teen terveydellisistä vaikutuksista. (A, L, P)

Chengdu
4. päivä, maanantai 
Ennen aamiaista käymme seuraamassa taiji-aamuvoimistelua, johon halukkaat voivat osallistua sekä saada opetusta taijin perusteista. Aamiaisen jälkeen lähdemme kuuluisaan hoitokeskukseen perehtymään perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen ja saamme vinkkejä oman kehon huoltoon. Paikallisessa kauppahallissa näemme luonnon omia rohtoja ja yrttejä sekä kuulemme niiden parantavista vaikutuksista. Kiinassa on jo varhain opittu arvostamaan terveellistä, monipuolista ja taitavasti maustettua ruokaa. Ruoka-aineiden valmistelu, kuten suikalointi, viipalointi ja paloittelu vievät yleensä enemmän aikaa kuin ruuan kypsennys. Jatkuva polttopuun puute onkin opettanut käyttämään nopeita ruuanvalmistusmenetelmiä. Lounaalla pääsemme Sichuanilaisen ruuan museon keittiöön, jossa kokki opettaa meille sichuanilaisen ruuanvalmistuksen saloja. Myöhemmin iltapäivällä käymme historiallisella Jinli-kadulla, jossa voi aistia paikallista tunnelmaa ja tehdä ostoksia. (A, L, P)

Chengdu– Ya’an (pandareservaatti)
5. päivä, tiistai 
Jatkamme parin tunnin bussimatkalla Ya’anin kaupunkiin, jossa majoitumme keskitason Hongzhu-hotelliin (★★★★) ja syömme lounaan. Iltapäivällä vierailemme vuoristossa Bifengxian pandareservaatissa, jossa tutustumme pandan elämään. Vuoristoisista bambumetsistä voi päätellä isopandan viihtyvän juuri näillä alueilla myös luonnossa – missä niitä näkee kuitenkin ani harvoin, sillä arvion mukaan isopandoja elää luonnossa enää alle 1000 yksilöä. Vuonna 2003 valmistunut reservaatti on rakennettu mahdollisimman lähelle pandan luonnollista elinympäristöä ja siellä elää noin 70 isopandaa. Tutustumme alueeseen kävellen ja näemme pienten pandojen päiväkodin. (A, L, P) 

Ya’an – Leshan – Emeivuori
6. päivä, keskiviikko 
Aamiaisen jälkeen ajamme noin tunnin matkan Leshanin kaupunkiin.  Risteilemme kolmen joen risteyskohdassa ihailemassa kallioon kaiverrettua 71 metrin korkuista Buddha-veistosta, joka on tyynesti katsonut maailman menoa jo yli 1000 vuotta. Veistos kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Lounaan jälkeen nousemme bussilla Emeivuorelle. Majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Hong Zhu Shan -hotelliin (★★★★★), joka rakennettiin aikoinaan Tšiang Kai-šekin kartanoksi. Iltapäivällä on mahdollisuus nauttia hotellin lähellä olevista kuumista ulko- ja sisäaltaista tai hemmotella itseään muilla hyvinvointipalveluilla (lisämaksullisia). Kirkkaalla säällä maisemat houkuttelevat myös kävelemään hotellin ympäristössä. (A, L, P)

Emeivuori
7. päivä, torstai 
Unescon suojelema Emeivuori (3099 m) on yksi kiinalaisten neljästä pyhästä vuoresta. Ensimmäiset buddhalaiset temppelit rakennettiin tänne jo ajanlaskumme alkuaikoina Intiasta Kiinaan johtaneen kauppareitin varteen. Nousemme kabiinihissillä Wannianin luostarille (1020 m), josta kävelemme noin 3–4 tuntia kivettyjä polkuja ja portaita pitkinalaspäin. Hiljentymispaikat, vesiputoukset ja kauniit kalliomuodostelmat antavat kävelylle upeat puitteet. Kävelemme myös puusiltoja pitkin kauniin kanjonin pohjalla, jossa hyvällä onnella näemme vuorella asuvia apinoita. Iltapäivällä palaamme hotelliimme, jossa on vielä mahdollisuus hemmotella itseään kuumissa altaissa. (A, L, P)

Emeivuori – Chengdu – Chongqing
8. päivä, perjantai 
Aamulla lähdemme bussilla Chengduun, josta palaamme pikajunalla Chongqinqiin. Majoitumme jo tuttuun JW Marriott -hotelliin. Iltapäivällä on aikaa käydä vaikka ostoksilla. Jäähyväispäivällinen. (A, L, P)

9. päivä, lauantai Aikaisen aamiaisen jälkeen lähdemme lentokentälle, josta klo 9.20–14.35 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Matkan hinta: 1980€ (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 328 e)


Ennakkomaksu 350 e/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 340 e

Hinta sisältää: 

 1. suorat reittilennot turistiluokassa
 2. lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 3. majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 4. täysihoito eli aamiaisen lisäksi kaksi kiinalaista ateriaa päivittäin sisältäen lasillisen olutta tai virvoi­tusjuomaa
 5. ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
 6. palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 7. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 8. juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 9. suomalainen matkanjohto

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 7.5.2015 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Kävely pandareservaatin alueella sekä Emeivuoren kiviportailla edellyttävät hyvää terveydentilaa ja liikuntakykyä.

Matkalla tarvitaan Kiinan viisumi.Viisumin hankintaa varten pyydämme passinne toimistoomme n. 3 viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tutustukaa Kiinan-matkojen erityisehtoihin.

 

Peruutusehdot A:

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 1. viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 2. 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 3. 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 4. 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 5. myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat ja retket
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu