Kiinan kiertomatka 

Matka-ajat:

4.9 - 17.9.2017

9 - 22.10.2017

PEKING – XI’AN – HANGZHOU – WUZHEN – SHANGHAI

Kiina on melkein yhtä suuri kuin oma Eurooppamme. Maanviljelykselle hedelmällisimmät seudut löytyvät Keltaisenjoen ja Jangtsen väliseltä alueelta. Sinne syntyi muinainen Keskustan valtakunta ja siellä ovat nyky-Kiinan merkittävimmät kaupungit edelleenkin. Kaksiviikkoisella matkallamme Kiinaan tutustumme kolmeen suureen kaupunkiin ja niihin liittyviin kolmeen historian aikakauteen. Myös runoilijoiden ylistämät maisemat Länsijärvellä ja Keisarinkanavalla tulevat tutuiksi.

Ensimmäinen Kiinan keisari Qin Shihuangdi valitsi Xi’anin pääkaupungikseen jo yli kaksituhatta vuotta sitten ja Xi’anissa hän myös valmistautui tuonpuoleiseen rakennuttamalla tuhansien terrakottasotilaiden armeijan torjumaan kuoleman jälkeistä vihollista. Pohjoisesta tulleet vihamieliset paimentolaisheimot pakottivat myöhemmät keisarit siirtämään pääkaupungin pohjoiseen, Pekingiin. Sen Kielletystä kaupungista valtakuntaa hallittiin lähes 500 vuotta ja sen suojaksi on rakennettu myös mahtava Kiinan muuri. Taivaallisen rauhan aukio puolestaan on Mao Zedongin perustaman kansantasavallan ja myös nyky-Kiinan keskus. Shanghai syntyi runsaat sata vuotta sitten keisarivallan romahduksesta ja länsivaltojen kiivaasta halusta päästä käsiksi Kiinan markkinoihin. Eurooppalainen arkkitehtuuri synnytti toinen toistaan komeampia palatseja Bundin rantabulevardille, jossa kansainvälinen kauppa ja vilkas kulttuurielämä kukoistivat. Oopiumi kävi kaupaksi ja Peace-hotellissa soi jatsi. Kosmopoliitti elämänmeno on palannut Shanghaihin; tällä kertaa sen päänäyttämö on Bundia vastapäätä, joen toisella puolella Pudongissa.

Länsijärveä ylistävät kaikki: keisarit, runoilijat, luostareiden munkit ja Marco Polo. Sitä on verrattu paratiisiin lempeän ilmaston ja vehreän luonnon vuoksi, ja sen rannoilla kasvaa maan hienoimmaksi arvostettu tee. Keisarinkanavakin alkaa Länsijärveltä. Tuhat viisisataa vuotta kanava on yhdistänyt suuren maan etelää ja pohjoista. Sen varrella Wuzhenin kaltaisissa pikkukaupungeissa asutaan yhä puutaloissa – pyykit kuivuvat ulkona, ukot pelaavat mahjongia ja paikallisen viinatehtaan luona leijuu mäskin lemu. Laakeapohjainen ruuhi kuljettaa matkustajaa pitkin lyhtyjen valaisemaa kanavaa.

 

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
(Joka päivä vähintään puolihoito)

1. päivä, maanantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 18.05 suoralla lennolla Pekingiin.

Peking
2. päivä, tiistai Saavumme Pekingiin klo 6.55. Ajamme lentokentältä kaupungin keskustaan ja käymme Taivaallisen rauhan aukiolla, jota ympäröivät Kiinan tärkeimmät hallintorakennukset. Lounaan jälkeen majoitumme 4 yöksi hyvään keskitason Capital-hotelliin (★★★★★). (L)

Peking
3. päivä, keskiviikko Aamupäivällä kohteenamme on Kielletty kaupunki, keisarien asuin- ja hallintopalatsi, jonka lohikäärmevaltaistuimelta Keskustan valtakuntaa hallittiin lähes 500 vuoden ajan. Lounaan jälkeen tutustumme Pekingin arkkitehtonisesti vaikuttavaan, moderniin ellipsoidin muotoiseen oopperataloon, jota paikalliset kutsuvat valtavaksi munaksi. Käymme myös silkkikaupassa, joka on erikoistunut perinteisiin silkkivaatteisiin, kodin tekstiileihin, aamutakkeihin ja kankaisiin. (A, L)

Peking
4. päivä, torstai Aamulla lähdemme bussilla (n. 2 t) kohti Mutianyuta, jossa vierailemme mahtavalla Kiinan muurilla. Nousemme köysiradalla muurin juurelle, mistä voi kiivetä ylös muurille jaloittelemaan ja ihailemaan komeita maisemia. Päivän aikana vierailemme myös cloisonné-myymälässä, jossa meille esitellään taidokkaiden soluemalitöiden valmistusta. (A, L)

Peking
5. päivä, perjantai Aamulla vierailemme Pekingin eläintarhan pandatalossa, onhan isopanda Kiinan symboli. Retkemme jatkuu Keisarilliseen kesäpalatsiin, joka järvineen ja pitkäikäisyyden kukkuloineen on yksi Kiinan kuuluisimmista puutarhoista. Qin-dynastian keisari Qianlong rakennutti alueen 1750-luvulla syntymäpäivälahjaksi äidilleen. Iltapäivällä on vapaa-aikaa. Päivällisellä nautimme mm. kuuluisaa Pekingin ankkaa. (A, L, P)

Peking – Xi’an
6. päivä, lauantai Aamulla lähdemme lentokentälle, josta jatkamme parin tunnin lennolla Xi’aniin, entiseen Chang’anin suurkaupunkiin, joka oli Silkkitien alkupiste. Majoitumme 2 yöksi vanhan kaupunginmuurin kupeessa sijaitsevaan keskitason Grand Park -hotelliin (★★★★★). Lounaan jälkeen opiskelemme kiinalaista kalligrafiaa Pienen villihanhipagodin vieressä sijaitsevassa taidegalleriassa. Oppitunnin jälkeen kävelemme puiston läpi viereiseen Xi’anin museoon, jossa näemme mm. värikästä keramiikkataidetta Tang-dynastian ajalta. (A, L)

Xi’an
7. päivä, sunnuntai Kiinan ensimmäinen keisari, Qin-dynastian Qin Shihuangdi, yhdisti taistelevat pikkuvaltiot Kiinaksi 200-luvulla eKr. Heti aamulla lähdemme katsomaan hänen hautaansa vartioivaa tuhansien sotilaiden terrakotta-armeijaa, jonka paikalliset talonpojat löysivät kaivoa tehdessään vuonna 1974. Lounaan jälkeen vierailemme värikkäässä muslimien kaupunginosassa. Päivällisellä nautimme jiaozi-taikinanyyttejä (dumplings) monilla erilaisilla täytteillä – mutta emme, ennen kuin olemme seuranneet niiden valmistusta ja ehkä kokeilleet sitä itsekin. Illalla on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle (n. 35 e) retkelle seuraamaan Tang-kauden musiikki- ja tanssiesitystä. Retkelle ilmoittaudutaan paikan päällä. (A, L, P)

Xi’an – Hangzhou
8. päivä, maanantai Puolenpäivän jälkeen lento (n. 2,5 t) Hangzhouhun, jossa majoitumme 2 yöksi keskitason Ramada-hotelliin (★★★★). Tämä Eteläisen Song -dynastian (1127–1279) pääkaupunki on jo vuosisatojen ajan ollut myös suosittu matkailukaupunki. Vanhin säilynyt matkailijoille laadittu Hangzhoun kaupunkiopas on vuodelta 1584. Sitä ovat saattaneet lukea myös Hangzhoussa viihtyneet Qing-dynastian keisarit, jotka ottivat mieluusti mallia alueen maisemista ja rakennustyylistä rakentaessaan puutarhojaan Pohjois-Kiinaan. Kauniisti hoidetut puistot reunustavat kuuluisan Länsijärven rantaa, jossa käymme lyhyellä kävelyllä ennen päivällistä. (A, P)

Hangzhou
9. päivä, tiistai Tänään tutustumme Hangzhoun nähtävyyksiin. Järviristeilyn lisäksi käymme mm. Hangzhoun merkittävimmässä buddhalaisessa temppelissä, vaikuttavassa ”Inspiroituneen vetäytymisen luostarissa” (Lingyinsi), sekä luostarin lähellä sijaitsevalla kallioveistosalueella, jonka noin 300 buddhalaista veistosta ovat peräisin 900–1300-luvuilta. Vierailemme myös kauniissa ja rauhallisessa Guo-perheen puutarhassa sekä läheisellä teeviljelmällä, jossa saamme maistaa alueen teelaatuja. Illalla on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle (n. 50 e) seuraamaan Zhang Yimoun ohjaamaa vaikuttavaa musiikki- ja tanssiesitystä. Esityksen katsomo on Länsijärven rannalla ja näyttämö 3 cm järven pinnan alla. Retkelle ilmoittaudutaan matkan aikana. (A, L)

Hangzhou – Wuzhen
10. päivä, keskiviikko Aamulla lähdemme bussilla (n. 2 t) Wuzhenin kanavakaupunkiin. Alueen yli 2000-vuotinen historia näkyy yhä vanhoissa kivisilloissa, katukiveyksissä sekä talojen puukoristeissa. Näemme päivän aikana mm. riisiviinin valmistusta, perinteistä kankaanvärjäystä sekä vierailemme paikallisessa kotimuseossa, jossa on esillä mm. koreita puusänkyjä. Iltapäivällä majoitumme hyvään keskitason Waterside-hotelliin (★★★★★), joka on rakennettu osittain veden päälle. (A, L, P)

Wuzhen – Shanghai
11. päivä, torstai Jatkamme bussilla (n. 3 t) matkamme viimeiseen kohteeseen Shanghaihin. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen Huangpujoen itäpuolelta, nopeasti kasvavasta, modernista Pudongin kaupunginosasta. Nousemme yli 400 metriä korkean pilvenpiirtäjän näköalatasanteelle, josta saamme käsityksen kaupungin laajuudesta. Majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason Courtyard by Marriott Puxi -hotelliin (★★★★). Illalla on mahdollisuus lähteä katsomaan Shanghain valoja lisämaksulliselle (n. 40 e) iltaristeilylle Huangpujoelle. Retkelle ilmoittaudutaan paikan päällä. (A, L)

Shanghai
12. päivä, perjantai Tänään tutustumme kuuluisaan rantakatuun Bundiin. Käymme myös Shanghain museossa, joka on kuuluisa ainutlaatuisesta pronssi- ja keramiikkaesineiden kokoelmastaan. Shanghain kaupunkisuunnittelunäyttely valottaa meille kaupungin menneisyyttä ja huimia tulevaisuudenvisioita. Päivällisen jälkeen näemme värikkään ja vauhdikkaan akrobatiaesityksen. (A, L, P)

Shanghai
13. päivä, lauantai Viime vuosikymmenten nopea talouskasvu on johtanut Kiinassa suuriin muutoksiin. Se, miten tämä näkyy paikallisen perheen arjessa, selviää meille, kun aamulla vierailemme Chaoyangin kaupunginosassa asuvan perheen luona. Pistäydymme myös ruokatorilla, missä monet alueen asukkaat tekevät päivittäiset ruokaostoksensa. Lounaan jälkeen on vapaata aikaa vaikka tuliaisostoksiin. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen. (A, L, P)

14. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 9.20–14.35 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: alk. 3.120 € (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 338 €)


Ennakkomaksu 350 e/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta maaliskuussa 520 e,
huhti-, syys- ja lokakuussa 590 e

Hinta sisältää: 

 1. suorat reittilennot turistiluokassa
 2. lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 3. majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 4. puolihoito, 5 päivänä täysihoito; kiinalaiset ateriat sisältäen lasillisen olutta tai virvoitusjuomaa
 5. ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
 6. palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 7. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 8. juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 9. suomalainen matkanjohto

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 7.5.2015 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Matkalla tarvitaan Kiinan viisumi. Viisumin hankintaa varten pyydämme passinne toimistoomme n. 3 viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tutustukaa Kiinan-matkojen erityisehtoihin.

 

Peruutusehdot A:

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 1. viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 2. 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 3. 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 4. 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 5. myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat ja retket
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu