Peking ja Shanghai 

Matka ajat:

14.10 - 22.10.2017

 

NYKY-KIINAN NÄYTEIKKUNAT

Kiinan nopea nousu maailman johtavien valtioiden ja talousmahtien joukkoon näkyy parhaiten sen kahdessa edustavimmassa näyteikkunassa, Pekingissä ja Shanghaissa. Vajaassa kahdessakymmenessä vuodessa molemmat kaupungit ovat muuttuneet polkupyörien ja korttelikomiteoiden kansoittamista keskuksista modernin arkkitehtuurin, viimeisimmän muodin ja uusimman teknologian metropoleiksi. Kuitenkin molemmat ovat säilyttäneet myös paljon vanhaa. Peking Kiellettyine kaupunkeineen, Kesäpalatseineen ja Kiinan muureineen on merkittävä osa Keskustan valtakuntaa hallinneiden keisaridynastioiden historiaa, ja rikšan kyydissä pääsee vielä tänäänkin mutkittelemaan kapeiden hutongien sokkeloihin. Maon aikakausi kansantasavallan aikaisine mahtipontisine edustusrakennuksineen löytyy Pekingin sydämestä, Taivaallisen rauhan aukiolta.

Maailman laajin luotijunaverkko yhdistää pääkaupungin Shanghaihin. Eurooppalaisten rakentaman ”Idän Pariisin” kohdalla historia toistaa itseään. Kaupungista on taas tullut maailmankaupan kosmopoliittinen keskus. Sen uljas julkisivu on futuristinen Pudongin kaupunginosa Huangpu-joen itäpuolella. Wau-arkkitehtuuri on saanut Shanghaista erinomaisen tukijan ja toteuttajan. Joen vastarannalla elegantti Bundin rantakatu palatseineen muistuttaa menneestä kulta-ajasta sata vuotta sitten, kun länsivaltioiden keskenään jakamissa kaupunginosissa kauppa kukoisti, satama toi tavaraa ja väkeä ja oopiumi- ja peliluolat täyttivät kaupungin. Peace-hotellissa soi jatsi yhä vielä kuin silloin ennen – vain muusikot ovat ajan saatossa vaihtuneet.

 

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
(Matkalla on puolihoito)

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 18.05 suoralla lennolla Pekingiin.

Peking
2. päivä, lauantai Saavumme Pekingiin klo 6.55. Lentokentältä ajamme kaupungin keskustaan ja käymme Taivaallisen rauhan aukiolla, jota ympäröivät Kiinan tärkeimmät hallintorakennukset. Aukion pohjoislaidalla sijaitsee Taivaallisen rauhan portti, joka oli aikanaan ns. Keisarillisen kaupungin eteläinen sisäänkäynti. Tällä paikalla puhemies Mao 1.10.1949 julisti Kiinan kansantasavallan syntyneeksi. Nautimme tervetulolounaan, jonka jälkeen majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason Capital-hotelliin (★★★★★). (L)

Peking
3. päivä, sunnuntai Aamupäivällä kohteenamme on Kielletty kaupunki, keisarien asuin- ja hallintopalatsi, jonka lohikäärmevaltaistuimelta Keskustan valtakuntaa hallittiin lähes 500 vuoden ajan. Lounaan jälkeen vierailemme Pekingin kaupunkisuunnittelunäyttelyssä, jossa näemme mm. taidokkaan pienoismallin nykypäivän Pekingistä. Pilvenpiirtäjien keskellä on säilynyt vielä pala aivan toisenlaista maailmaa, johon tutustumme rikša-ajelulla: perinteiset pekingiläiset asuinkorttelit kapeine kujineen eli hutongeineen. Käymme myös silkkikaupassa, joka on erikoistunut perinteisiin silkkivaatteisiin, kodin tekstiileihin, aamutakkeihin ja kankaisiin. (A, L)

Peking
4. päivä, maanantai Aamulla lähdemme bussilla (n. 2 t) kohti Mutianyuta, jossa vierailemme mahtavalla Kiinan muurilla. Nousemme köysiradalla muurin juurelle, mistä voi kiivetä ylös muurille jaloittelemaan ja ihailemaan komeita maisemia. Paluumatkalla käymme cloisonné-myymälässä, jossa meille esitellään taidokkaiden soluemalitöiden valmistusta. Päivän kruunaa maittava ateria, jossa saamme maistella mm. kuuluisaa Pekingin ankkaa.
(A, L, P)

Peking – Shanghai
5. päivä, tiistai Aamulla vierailemme Pekingin eläintarhan pandatalossa, onhan isopanda Kiinan symboli. Retkemme jatkuu Keisarilliseen kesäpalatsiin, joka järvineen ja pitkäikäisyyden kukkuloineen on yksi Kiinan kuuluisimmista puutarhoista. Qin-dynastian keisari Qianlong rakennutti alueen 1750-luvulla syntymäpäivälahjaksi äidilleen. Lounaan jälkeen kuljetus Pekingin eteläiselle rautatieasemalle, josta matkaamme modernilla luotijunalla vajaassa kuudessa tunnissa Shanghaihin. Perillä majoitumme 4 yöksi hyvään keskitason New Jing Jiang Tower -hotelliin (★★★★★), joka sijaitsee vain muutaman korttelin päässä kaupungin keskeisimmistä ostoskaduista. (A, L)

Shanghai
6. päivä, keskiviikko Tänään tutustumme Shanghain nähtävyyksiin. Käymme pilvenpiirtäjistään tunnetussa Pudongin kaupunginosassa sijaitsevassa yli 400 metriä korkeassa rakennuksessa ihailemassa huimaa näköalaa yli Huangpujoen. Vierailemme mielenkiintoisessa Jade-buddhan temppelissä, jonka kaksi valkoisesta jadesta tehtyä buddhanpatsasta on tuotu Burmasta 1870-luvulla. Tutustumme myös Shanghain ”vanhaankaupunkiin” ja sen vilkkaisiin kauppakujiin. Illalla näemme vauhdikkaan akrobatiaesityksen. (A, L)

Shanghai
7. päivä, torstai Aamupäivällä vierailemme Chaoyangin kaupunginosassa asuvan perheen luona ja saamme kuulla, miten paikallisen perheen normaali arkielämä sujuu. Pistäydymme myös ruokatorilla, missä monet alueen asukkaat tekevät päivittäiset ruokaostoksensa. Lounaan jälkeen tutustumme Shanghain museoon, joka on kuuluisa ainutlaatuisesta pronssi- ja keramiikkaesineiden kokoelmastaan. Käymme myös Shanghain kaupunkisuunnittelunäyttelyssä, joka kertoo kaupungin menneisyydestä ja mielenkiintoisista tulevaisuudenvisioista. (A, L)

Shanghai (– Zhujiajiao)
8. päivä, perjantai Tänään on koko päivä aikaa omatoimisiin retkiin tai vaikka tuliaisostoksiin. Vaihtoehtoisesti voi lähteä lisämaksulliselle puolipäiväretkelle viehättävään Zhujiajiaon kanavakaupunkiin, jonne on noin tunnin ajomatka hotellistamme (lisäretken hinta on osanottajamäärästä riippuen n. 35 e). Retkelle ilmoittaudutaan paikan päällä. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen. (A, P)

9. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 9.20–14.35 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: maaliskuussa 1.990 € (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 330 €)


Ennakkomaksu 350 e/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta:
maaliskuussa 280 e
huhti- ja loka-marraskuussa 310 e

Hinta sisältää: 

 1. suorat reittilennot turistiluokassa
 2. lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 3. majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 4. puolihoito, kiinalaiset ateriat sisältäen lasillisen olutta tai virvoitusjuomaa
 5. ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
 6. palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 7. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 8. juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 9. suomalainen matkanjohto

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 7.5.2015 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Matkalla tarvitaan Kiinan viisumi. Viisumin hankintaa varten pyydämme passinne toimistoomme n. 3 viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tutustukaa Kiinan-matkojen erityisehtoihin.

 

Peruutusehdot A:

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 1. viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 2. 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 3. 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 4. 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 5. myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat ja retket
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu