KANADAN KIERROS 

 

Matka-ajat:

24.8.2017 - 3.9.2017

 

Kauniita vesireittejä ja kulttuurien rikkautta

Kanadan nimi juontuu huron-intiaanien jo sukupuuttoon kuolleen kielen sanasta ”kanata”, joka tarkoittaa pientä kylää. Tänä päivänä tämä ”pieni kylä” on maailman toiseksi suurin valtio, jolla on tarjota matkailijalle valtavasti elämyksiä.

Niagarajoki mahtavine putouksineen virtaa Yhdysvaltain ja Kanadan rajalla Eriejärvestä pohjoiseen Ontariojärveen. Saint Lawrencen meritie yhdistää Pohjois-Amerikan Suuret järvet Saint Lawrence -joen kautta samannimiseen lahteen Atlantin valtamereen. Tällä suluista, kanavista ja vesiväylistä muodostuvalla vesireitillä on suuri taloudellinen merkitys sekä Kanadalle että Yhdysvalloille.

Tutustumme kiertomatkallamme Kanadan historiaan ja kulttuuriin – alkuperäiskansoja unohtamatta – sekä Ontarion ja Québecin provinssien omaleimaisiin kaupunkeihin Saint Lawrencen meritien varrella. Näemme myös Niagaran putoukset ja risteilemme kauniissa Thousand Islandsin saaristossa Saint Lawrence -joen ja Ontariojärven yhtymäkohdassa. Moni suomalainenkin siirtolainen on kotiutunut tähän monien mahdollisuuksien maahan.

 

Toronto - Niagaran putoukset - Kingston ja Thousand islands - Ottawa - Wendake - Québec - Montréal

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Toronto
1. päivä, torstai 
Lähtö Helsingistä (Icelandair) klo 8.45 Reykjavíkin kautta Torontoon, jonne saavumme klo 12.25. Majoitumme 3 yöksi keskustassa sijaitsevaan keskitason Sheraton Centre -hotelliin (★★★★). Illansuussa tutustumme Toronton vuonna 1976 valmistuneeseen maamerkkiin, yli 553 metriä korkeaan CN Tower -televisiotorniin. Nautimme tervetulopäivällisen tornin näköalaravintolassa. (P)

Toronto
2. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen lähdemme kiertoajelulle katsomaan kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Kanadan suurimman kaupungin Toronton kaupunkikuvaa hallitsee moderni arkkitehtuuri. Suomalaista arkkitehtuuria täällä edustaa Viljo Revellin suunnittelema, vanhan kaupungintalon vierelle vuonna 1965 valmistunut ns. uusi kaupungintalo. Piipahdamme myös St. Lawrencen kauppahallissa. Iltapäivällä on vapaa-aikaa aikaa tutustua tarkemmin Torontoon. Suositeltavia museoita ovat esimerkiksi ”kaikenkattava” Royal Ontario -museo tai monet kiehtovuudellaan yllättävä Batan kenkämuseo. Ontarion taidegalleriassa voi tutustua mm. suureen Henry Moore -kokoelmaan. Kaukana ei myöskään ole Kanadan kansallisurheilulle omistettu jääkiekkomuseo Hockey Hall of Fame, jonka kunniagallerian ainoa suomalaisjäsen on toistaiseksi Jari Kurri. Toronto tunnetaan myös monikulttuurisena kaupunkina, jonka monet etniset kaupunginosat rikastuttavat esimerkiksi ravintolatarjontaa. Keskustassa sijaitseva Eatonin ostoskeskus on yksi Pohjois-Amerikan suurimmista. (A)

Niagaran putoukset ja viinialue
3. päivä, lauantai 
Tänään on vuorossa noin 2 tunnin (130 km) ajomatka Niagaran putouksille. Yhdysvaltain ja Kanadan rajalla sijaitsevat Niagaran putoukset ovat näyttävimmillään Kanadan puolelta katsottuina. Niiden vaikuttavuus perustuu enemmän leveyteen ja valtaviin vesimassoihin kuin melko vaatimattomaan 51 metrin korkeuteen. Risteilemme Hornblower-aluksella aivan putousten edustalle. Niagaran seutu on saanut mainetta myös viinialueena. Vierailemme viinitilalla, missä saamme tutustua alueen viinituotannon erityispiirteisiin ja pääsemme maistelemaan tilan viinejä. Alue tunnetaan erityisesti mainioista Icewineistaan. Nautimme tilalla lounaan. Pysähdymme myös läheisen Niagara on the Laken pikkukaupungin idyllisessä keskustassa, ennen kuin palaamme illaksi Torontoon. (A, L)

Toronto – Kingston ja Thousand Islands – Ottawa
4. päivä, sunnuntai 
Lähdemme Ontariojärven pohjoisrantaa myötäilevää kaunista reittiä (n. 450 km) pitkin kohti Kanadan pääkaupunkia Ottawaa. Noin 3 tunnin ajon jälkeen pysähdymme Kingstonissa, jonka 1800-luvulla rakennetut linnoitukset ovat osa Unescon maailmanperintöä. Risteilemme noin tunnin Saint Lawrence -joella Thousand Islandsin (suom. 1000 saarta, joskin saaria on oikeasti yli 1800) alueella. Näille Kanadan ja Yhdysvaltojen välisen alueen pienille saarille on rakennettu jopa linnoja. Paikallisen kalastajan vaimon kehittämä Thousand Island -salaattikastike on noussut täältä maailmanlaajuisesti tunnetuksi herkuksi. Lounaan jälkeen ajamme vielä vajaat 3 tuntia Ontarion viljelysalueiden halki Ottawaan, jossa majoitumme 2 yöksi keskitason Sheraton Ottawa -hotelliin (★★★). (A, L)

Ottawa
5. päivä, maanantai 
Kaupunkikiertoajelulla näemme mm. Unescon maailmanperintökohteen Rideaun kanavan, joka on yhdistänyt Kanadan entisen pääkaupungin Kingstonin nykyiseen pääkaupunkiin Ottawaan. Tutustumme myös kiehtovaan Canadian Museum of History -museoon, jossa saamme hyvän käsityksen Kanadan ja ihmiskunnan historiasta jopa 20 000 vuotta taaksepäin. Museossa on erinomainen toteemipaalukokoelma. Iltapäivällä vierailemme Kanadan parlamenttikukkulalla, jossa hyvällä onnella näemme seremoniallisen vahdinvaihdon. Läheisillä markkinoilla on paljon viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. (A, L)

Ottawa – Wendake – Québec
6. päivä, tiistai 
Meillä on noin 5 tunnin (450 km) ajomatka Québeciin. Pysähdymme Wendakessa huron-intiaanien kulttuurikeskuksessa, jossa pääsemme tutustumaan heimon tapoihin ja historiaan. Nautimme lounaan intiaaniravintolassa. Jatkamme matkaa vielä noin tunnin Québeciin, jossa majoitumme 2 yöksi hyvätasoiseen Château Laurier -hotelliin (★★★). (A, L)

Québec
7. päivä, keskiviikko 
Québecin provinssin pääkaupunki, vuonna 1608 perustettu Québec on Kanadan vanhin ja ranskalaisin kaupunki. Unescon suojelemaa viehättävää vanhaakaupunkia ympäröi noin 5 kilometriä pitkä kaupunginmuuri, joka on ainoa laatuaan koko Pohjois-Amerikassa. Aamupäivällä teemme kaupunkikierroksen, jonka aikana tutustumme mm. kaupunkikuvaa hallitsevaan historialliseen Château Frontenac -hotelliin, jonka rautatieyhtiö rakennutti 1800-luvun lopulla matkustajien le­popaikaksi. Hotellissa väitetään kummittelevan. Iltapäivällä on vapaa-aikaa esimerkiksi vanhankaupungin mukulakivikaduilla vaelteluun, mikä onkin paras tapa tutustua Québeciin. (A)

Québec – Montréal
8. päivä, torstai 
Aamulla on vapaa-aikaa, ennen kuin matkamme jatkuu reilun 3 tunnin (260 km) bussimatkalla Montréaliin. Ylittäessämme yhden kaupungin monista silloista näemme taustalla siintävän Mont Royal -vuoren, josta Montréal on saanut nimensä. Majoitumme 2 yöksi keskitason Delta Montreal hotelliin (★★★). (A)

Montréal
9. päivä, perjantai
 Ranskalaisten 1600-luvulla perustamasta pienestä Ville-Marien siirtokunnasta on kasvanut Kanadan monikulttuurisin suurkaupunki Montréal. Ranska on kaupungissa edelleen puhutuin kieli, mutta täällä osataan verrattain hyvin myös englantia. Turkiskauppaa seurannut teollinen vallankumous tarjosi työtä mm. rautateitä rakentaneille kiinalaisille. Vaikka avomerelle on täältä 1600 kilometriä, ovat vesiväylät rikastuttaneet kaupunkia. Vauraus näkyy rakentamisena: Montréalissa on enemmän museoita, kirkkoja ja vanhoja rakennuksia kuin yhdessäkään Pohjois-Amerikan kaupungissa. Montréal on merkittävä gastronominen keskus ja se tunnetaan myös Kanadan kulttuuripääkaupunkina. Festivaalit ja tapahtumat värittävät kaupunkikuvaa upeissa historiallisissa puitteissa kesäisin. Aamulla aloitamme puolen päivän kaupunkikierroksen. Tutustumme mm. vanhaankaupunkiin ja käymme Mont Royal -vuoren näköalapaikalla. Lopuksi vierailemme vuoden 1976 kesäolympialaisten olympiapuistossa. Illalla kokoonnumme jäähyväispäivälliselle. (A, P)

Montréal
10. päivä, lauantai 
Tänään on vielä mahdollisuus tutustua Montréalin monipuoliseen museotarjontaan tai tehdä vaikkapa ostoksia maailman suurimman maanalaisen kompleksin ostoskeskuksessa RÉSOssa. Illalla kuljetus lentokentälle, josta klo 21.05 lento (Icelandair) Reykjavíkin kautta Helsinkiin. (A)

11. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 13.50.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: alk.3.290 € (sis. lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 261 €)


Hinta sisältää: 

 1. Reittilennot turistiluokassa
 2. Lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 3. Majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 4. Aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 5. Ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen                     
 6. Palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 7. Kanadan matkustuslupa
 8. Lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 9. Juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 10. Suomalainen matkanjohto

Lisämaksu yhden hengen huoneesta v. 2016 heinä-elokuussa 630 e ja syyskuussa 820 e, v. 2017 630 e

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 13.1.2016 (vuoden 2017 matkojen osalta 3.5.2016) voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Kanadaan tarvitaan sähköinen matkustuslupa, jonka Olympia hankkii puolestanne. Toimitamme Teille toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi.

Huom. Matkalla kävellään paljon. Matkustajilta edellytetään hyvää liikuntakykyä.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot B:

 1. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansaviimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 2. 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 3. 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 4. 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 5. myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

 

 

 

 

 

Star Tours Oy

Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu