AUSTRALIAN

 

KIERTOMATKA

Matka-ajat:

15.1 - 2.2.2018 

 

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

1. päivä, sunnuntai

 1. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 23.55 Singaporeen.

2. päivä, maanantai Singapore

 1. Saavumme Singaporeen klo 17.30. Majoitumme ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★).

3. päivä, tiistai Singapore – Melbourne 

 1. Huoneen luovutuksen jälkeen teemme puolen päivän kaupunkikiertoajelun ja syömme lounaan. Lentomme (Qantas) Melbourneen, Victorian osavaltion pääkaupunkiin, lähtee klo 19.50. (A, L)

4. päivä, keskiviikko Melbourne

 1. Saavumme Melbourneen klo 6.30. Majoitumme heti aamulla kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan InterContinental The Rialto -hotelliin (★★★★★). Tämä päivä on varattu lepoon. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P)

5. päivä, torstai Melbourne

 1. Ballaratin kultasuonen löytyminen vuonna 1851 sai aikaan ryntäyksen Melbourneen. Kaupunkikuvaa hallitsevat leveät, puiden varjostamat bulevardit, jotka modernien pilvenpiirtäjien lomassa luovat ilmavuutta kaupungin keskustaan. Maan toiseksi suurin kaupunki on Australian johtava kulttuuri- ja finanssikaupunki, joka tunnetaan myös mm. formula- ja tenniskisoistaan. Aamupäivän kaupunkikiertoajelulla teemme tuttavuutta tämän viehättävän kaupungin kanssa. (A)

6. päivä, perjantai Melbourne

 1. Vapaapäivä. Kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti esimerkiksi raitiovaunuajelulla St. Kildan merenrantakaupunginosaan. Iltaa voi viettää mukavasti Southgate Centerin alueella, joka sijaitsee kaupunkia halkovan Yarrajoen rannalla. Rannan läheisyydessä sijaitsee Federation Squaren taidekeskus ja Victorian osavaltion kulttuurikeskus, jonka esiintymislavoilla on usein ohjelmaa. Tarjolla on myös kansainvälisiä lisäretkiä esimerkiksi lähiseudun viinitiloille (hinta n. 120 e), Phillip Islandille katsomaan pingviinejä (hinta n. 150 e) tai Great Ocean Roadille – kauniille näköalatielle (hinta n. 170 e). Nämä retket varataan ja maksetaan paikan päällä. (A)

7. päivä, lauantai Melbourne – Uluru (Ayers Rock)

 1. Aamupäivällä lähdemme lentäen keskelle Australian mannerta. Uluru, niin kuin aboriginaalit pyhää paikkaansa kutsuvat, nousee ylväänä tyhjästä autiomaasta 348 metrin korkeuteen. Tämä punainen, maailman suurin hiekkakivimonoliitti on epäilemättä maan tunnetuin luonnonmonumentti. Iltapäivällä majoitumme 2 yöksi Yularan kylässä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Sails in the Desert -hotelliin (★★★★★). Illalla lähdemme nauttimaan alueen erikoisuuksia huikaisevan tähtitaivaan alle katetulle Sound of Silence -illalliselle. (A, P)

8. päivä, sunnuntai Uluru

 1. Uluru–Kata Tjutan kansallispuisto liitettiin Unescon maailmanperintökohteisiin vuonna 1987. Varhain aamulla pääsemme näkemään, kuinka aamun ensimmäiset valonsäteet värjäävät hätkähdyttävää Uluru-monoliittia. Iltapäivällä teemme retken Kata Tjutan kallioille, jotka tunnetaan myös nimellä The Olgas (Olgavuoret). Tämä aboriginaalien pyhä paikka koostuu 36:sta osittain toisissaan kiinni olevasta jyrkästä kalliosta, joista korkein (Mount Olga) kurottaa 546 metrin korkeuteen autiomaan pinnasta mitattuna. Perillä teemme lyhyen kävelyretken Walpa Gorge -solassa. Paluumatkalla pysähdymme ihailemaan auringonlaskun Ulurulle luomaa värikauneutta. (A)

9. päivä, maanantai Uluru – Cairns 

 1. Aamupäivällä on vielä vapaa-aikaa. Lounaan jälkeen lennämme Cairnsiin, joka sijaitsee kauniilla paikalla trooppisten vuoristosademetsien ja meren ympäröimänä. Illalla majoitumme 4 yöksi 25 km kaupungin pohjoispuolella sijaitsevaan Palm Coveen ensimmäisen luokan Peppers Beach Club & Spa -hotelliin (★★★★★). Palm Coven hiekkarannat houkuttelevat sekä paikallisia että matkailijoita lomanviettoon. (A, L)

10. päivä, tiistai Iso valliriutta

 1. Australian koillisrannikon edustalla sijaitseva Iso valliriutta muodostaa noin 2300 km:n pituisen korallisaarten ja riuttojen helminauhan. Teemme kokopäiväretken tälle maailman suurimmalle meriluonnonsuojelualueelle, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Nopeakulkuinen katamaraani vie meidät Agincourt-ulkoriutalle, jossa tukikohtanamme on riutalle ankkuroitu lautta. Syömme siellä lounaan. Riuttaan voi tutustua kuivin jaloin vedenalaisella havaintoasemalla ja lasipohjaveneellä. Halukkaat voivat ihailla riutan kauneutta myös snorklaten. Elävät korallit ovat kauniita ja mielikuvituksellisia muodoiltaan, eivätkä kalat jää niistä jälkeen värikkyydessään. Palaamme hotelliin illansuussa. (A, L)

11. päivä, keskiviikko Kuranda

 1. Aamulla lähdemme kokopäiväretkelle Kurandan kylään, jonne matkustamme vanhanajan ”maisemajunalla”. Myöhemmin tutustumme sademetsän rehevään kasvustoon ja sen moninaiseen eläimistöön armeijan amfibio-auton kyydissä. Seuraamme myös aboriginaalien tansseja ja syömme lounaan. Iltapäivällä palaamme takaisin Kurandasta 7,5 km pitkällä köysiradalla, joka kulkee useita metrejä sademetsän yläpuolella. Köysiradan kuuden hengen gondoleista avautuvat upeat maisemat aina merelle saakka. (A, L)

12. päivä, torstai Cairns

 1. Vapaapäivä. Tänään on mahdollisuus rentoutua hotellin uima-altaalla tai tehdä lisämaksullisia retkiä. Matkanjohtaja auttaa retkikohteiden valinnassa. (A)

 
13. päivä, perjantai 
Cairns – Sydney

 1. Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta lento Sydneyyn, yhteen maailman kauneimmista kaupungeista. Maisemaa hallitsee valtava luonnonsatama, jonka rannoilla kohoavat keskustan puhdaslinjaiset pilvenpiirtäjät ja esikaupunkialueiden viehättävät asuintalot puutarhoineen. Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Sydney Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)

14. päivä, lauantai Sydney

 1. Aamiaisen jälkeen teemme kiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Bondi Beach -uimarannan sekä The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva oopperatalo on Sydneyn ja koko Australian symboli. Iltapäivä on vapaa. (A)

15.–16. päivä, su–ma Sydney

 1. Vapaapäiviä. Näinä päivinä voi halutessaan tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Sydney on kaupunki, jonka kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja erinomaisissa ravintoloissa. Matkanjohtaja auttaa myös retkikohteiden valinnassa. Tarjolla on esim. retki Blue Mountains -vuoristoon (hinta n. 180 e), vierailu akvaariossa tai vaikka kiipeäminen Harbour Bridge -sillan korkeimmalle tasanteelle. Maanantai-iltana ohjelmassamme on jäähyväispäivällisristeily. (2xA, 1xP)

17. päivä, tiistai Sydney – Hongkong

 1. Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 11.35–17.45 lento (Qantas) Hongkongiin. Majoitumme ensimmäisen luokan Harbour Grand Kowloon -hotelliin (★★★★★). (A)

18. päivä, keskiviikko Hongkong

 1. Aamiaisen jälkeen lähdemme kiertoajelulle Hongkongin saarelle. Nousemme kuuluisalla Peak Tram -rinnejunalla ihailemaan Victoria-kukkulalta avautuvaa upeaa maisemaa ja käymme ostoksilla Stanley Marketilla. Saamme pitää huoneet klo 18 asti. Nautimme päivällisen, ennen kuin lähdemme lentokentälle. (A, P)

19. päivä, torstai 

 1. Klo 0.45–5.25 suora lento (Finnair) Helsinkiin.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Vastuulliinen matkanjärjestäjä

OLYMPIAMATKAT

Matkan hinta: alk. 7540 €


Lisämaksu yhden hengen huoneesta 2.120 €
Huom. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta.

Australiaan tarvitaan viisumi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • Viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • Myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu v 2018 matkojen osalta 5.5.2017  voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen vielä

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu