16-21.9 Ivalo ruskamatka,

16.9 La        Ivaloon

 1. Lähtö: Turku l-a as. 3.15, Raisio tsto pys. 3.25, Mynämäki, 3.50,Porin linja-autoasema 0510, Tampere linja-autoasema - 07.00, Oulu -Rovaniemi - Ivalo ja sovitusti reitin varrelta voi nousta bussiin
 2. Ajamme halki Suomen kohti Lappia taukoja matkalla pitäen.
 3. Majoituminen hotelli Ivalo
 4. Illallinen

17.9 Su        Raja-Jooseppi

 1. Aamiainen
 2. Aamiaisen jälkeen ajamme Raja-Joosepin "kentälle" Luttojoen rantaan. Matkalla kuulemme Joosepin ja Tildan värikkäästä elämästä, joka on monin paikoin tosi traaginenkin. Paikan päällä näemme heidän asuinsijansa, mitä museovirasto on hyvin entisöinyt.
 3. Joosepin kentältä lähdemme entisellä Virtaniemen rajanylityspaikalla sekä Paatsjoen sillalla jonka alta virtaa kaikki Inarijärven vedet kohti jäämerta. Matkamme vie Nellimin kautta joka oli aikoinaan suuri kauppapaikka ennen vuotta 1944. Se oli Suomen ainoa tie sulan jäämeren rantaan, Petsamoon.
 4. Iltapäivällä palaamme hotelliin ja halukkaat voivat jälleen saunoa ennen illallista.
 5. Illallinen

18.9 Ma        Lemmenjoki

 1. Aamiainen
 2. Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti taruhohtoista Lemmenjokea.
 3. Huom!! Suosittelemme vuokraamaan HOTELLISTA lämpöhaalarit (5€) mukaan, venematka voi olla tosi viileä.
 4. Ajamme hotellilta Lemmenjoen rantaan n. 1 h 10 min, josta lähdemme ikimuistoiselle vaneretkelle Euroopan suurimman kansallispuiston maisemiin
 5. Veneellä matkaamme jokea pitkin ylittäen kaksi pientä koskipaikkaa, joiden kohdalla joudumme nousemaan veneestä ja kävelemään 150-200m rannalla. Venematkan päätteeksi saavumme Ravadaskönkäälle, ihailemme Ravadasputousta ja kävelemme n. 400m Ravadasjärven autiotuvalle. Nuotiopaikalla juomme veneisäntien keittämät nokipannukahvit ja syömme eväät. Kuukkelitkin siellä jo mahdollisesti odottavat toivossa saada matkalaisilta leivän muruja. Nuotiolla kuulemme kerrontaa paikallisesta menneestä ajasta.
 6. Paluumatkalla poikkeamme aidolla Saamelaisella porotilalla. Pihapiirissä näemme ja voimme ruokkia poroja sekä saamme tietoa poroista ja niiden hoidosta. Opettelemme myös suoponginheittoa.
 7. Kampanisukahvit juomme kotatulilla, saamme tietoa Saamelaisuudesta ja heidän oloista ennen ja nyt. Opettelemme myös joikaamaan isäntäväen johdolla.
 8. Paluu hotellille jossa saunat lämpiminä
 9. Illallinen

19.9 Ti         Pykeija

 1. Aamiainen
 2. Heti aamiaisen jälkeen suuntaamme bussimme kohti Norjan Neideniä ja Pykeijaa. Ajoreittimme kulkee myötäillen Inarijärven kauniita rantamaisemia kohti Näätämöä, jossa ylitämme Suomen ja Norjan rajan. Neiden sijaitsee vuonon rannalla keskellä kaunista luontoa ja rauhaa. Jäämeren, tunturien ja jokien läheisyys on tehnyt siitä retkeilijöiden suositun kohteen. Näemme tosi komean Neidenin lohikosken
 3. Reittimme jatkuu Varangenin vuonojen rantoja pitkin Pykeijaan. Suomalaisten 1800-luvun nälkävuosina perustamaa Pykeijan kaunista, jäämeren tuulien ja tuiskujen hopeoimaa kylää kutsutaan satumaaksi. Pykeijassa saatamme kuulla edelleen Suomenkieltä ja kylän historia kerrotaa matkalaisille matkan aikana.
 4. Kahvit ja eväät nautitaan sopivassa paikassa luonnonhelmassa.
 5. Paluumatka kulkee edelleen jäämerenrantoja myötäillen Nuorgamiin, sieltäTenojoen vartta Utsjoelle. jossa pysähdymme hetkekksi historiallisilla kirkkotuvilla.
 6. Paluu hotelille jossa saunat lämpiminä
 7. Illallinen

20.9 Ke        Pielpajärven kirkko

 1. Aamiainen
 2. Klo. 8.30 suuntaamme matkamme Inarin satamaan. Siellä nousemme m/s Inari alukseen. Noin tunnin risteilyn jälkeen rantaudumme ikivanhalle uhrisaarelle, Ukonkivelle. Kiipeämme sen laelle pitkin turvallisia kaideportaita.
 3. Ukosaarelta risteilemme khti Pielpavuonoa. Matkalla ohitamme myös vanhan hautausmaasaaren, jossa vieläkin on nähtävissä puuristejä.
 4. Nousemme maihin Pielpavuonossa ja lähdemme vaeltamaan Elias Lönnrotin jalanjälkiä seuraten Pielpajärven erämaakirkoa. Kirkko on piilossa eerämaan keskellä ja on aikojen ja sotien läpi säilyneenä suoranianen helmi. Kirkon alue on vanha käräjöinti- ja kaupanteon keskus, vanhanajan kohtauspaikka.
 5. Vaellusmatka on vuonolta n. 3,5 km ja paluupolku n. 4,5 km. Kirkolle ei ole laikaan tietä, kuljemme siis kivikkoista ja juurakkoista polkua pitkin, joka on vaativa sekä paikoin jopa vaikea kulkuista polkua. Juurakot ja kivikot voivat olla tosi liukkaitakin. Ikipolut ovat mennen tullen luontoelämyksiä pienine järvineen ja mahtavine metsineen.
 6. Kirkolla pidämme pienen tauon ja syömme eväät, jonka jälkeen kuulemme kirkon vaiherikkaan historian monine tapahtumineen ja kirkon harras tunnelma saa ryhmän virittäytymään lauluun.
 7. Paluu vaellus takaisin bussille (4,5 km), joka odottaa meitä sovitulla parkkipaikalla
 8. Paluu hotelliin jossa saunat lämpiminä
 9. Illallinen

21.9 To        Kotiin

 1. Aikainen aamiainen
 2. Heti aamiaisen jälkeen pakkaamme matkatavarat bussiin ja kiitämme hotellin väkeä hyvästä hoidosta
 3. Lähdemme haikein mielin kohti kotia, Inarin/Ivalon mukavat muistot mielessä.
 4. Matkaamme läpi Suomen taukoja pitäen.
 5. Myöhään illalla kotona.

Matkan hinta: 695 €


1 hh lisä  148 €       

Hintaan kuuluu:

 1. Kuljetukset turistibussilla
 2. Päivittäset retket ohjelman mukaan
 3. Majoitus 2hh.ssa hotelli Ivalo
 4. Opastukset, Juhani Moisio
 5. Puolihoito menopäivän illallisesta lähtöpäivän aamiaiseen
 6. Eväät retkipäivinä ( vesipullo/mehu, 2 voileipää, hedelmä, karkki/rusinoita)
 7. Geliakia sairastavat voivat huoletta lähteä matkaamme, teille Gluteeniton ruokailu.

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat

Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvitsemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa, joka sisältää peruutus- turvan esim. sairaustapaukset.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

StarTours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu