11.5 Hyrsylän mutka

Hyrsylän mutka on juuri sellainen, joka on jäänyt mieleen monista lehtiartikkeleista. Melkein jo tietää mitä odottaa. Aira Samulin itse odottaa kahvipannu kuumana vieraaksi tulevia ryhmiään.

Hyrsylän mutka on ollut olemassa jo 1500-luvulla. Kun Karjalan Hyrsylästä piti lähteä, oli Aira Samulin nuori tyttö, mutta ajatteleva nuori. Isä luotti häneen perheen "kokoajana" enemmän kuin muihin lapsiinsa. Perheen evakkoon lähtiessä ja kootessa tavaroitaan, otti Aira mukaansa vanhat valokuvat. Niistä on tehty nyt suurennoksia ja ovat kaiken kansan nähtävissä nukketalossa.

Aira Samulin on keräilijä - myös muistojen keräilijä. Hän kertoo vierailleen elämästään sodan jaloissa, hän muistelee isäänsä ja setäänsä kultamitalinyrkkeilijä Sten Suviota. Nämä kaksi miestä vaikuttavat hänen elämäänsä vieläkin.

Hirsilinnan lelu- ja nukkemuseo saa mielen tulvimaan muistoista satoine nalleineen ja nukkeineen sekä puu- että peltileluineen.
Pihamaalta löytyy mm. kesäpäviljonki jota ympäröi luonnonkukkaniitty, Remontti-Reiskan kanssa rakennettu Hoivatalo, 1700-luvun hirsiaitat miesten sekä naisten käsitöineen ja lummelampi. On veturia, Miina Äkkijyrkän Woimasonnia ja vaikka mitä!
Koko aluetta kattaa Ekku Peltomäen istuttama Arboretum.
Vierailun aikana tarjoamme uunituoreet kanelipullat ja kuumat kahvit ruusukupeista Airan kertoessa teille tarinoita.

 

Lähtö: Raisio tsto pys. 7.45, Turku l-a as laituri 8,  8.00 ja matkan varrelta voi sovitusti nousta bussin kyytiin.

  1. Ennen Hyrsylän mutkaa poikkeamme ensiksi Kasvihuoneilmiössä.
  2. Hyrsylän mutka ja Airan tarinatuokio sekä kahvit ruusukupeista.
  3. Ruokailu lounasravintola-kahvila Eväs-Torpassa.
  4. Ruokailun jälkeen jatkamme matkaa Kaarteen sotamuseolle, jossa on opastettu kierros ja vielä mansikkana päälle vieraillaan Teija Kaarteen, TeijArt Mosaiikkigalleriassa - Mosaiikinviemää.
  5. Kaarteen sotamuseolta alkaa kotimatka

Matkan hinta: 85 €


Hintaan sisältyy:

  1. Kuljetus
  2. Hyrsylän mutka ja kahvit
  3. Ruokailu
  4. Kaarteen sotamuseo ja TeijArt

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvitsemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa, joka sisältää peruutusturvan esim. sairaustapaukset.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

StarTours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu