9.6.2018 Ilmajoen Musiikkijuhlat, Mannerheim-ooppera

 

MANNERHEIM – OOPPERA

Mannerheim eli ja koki kouriintuntuvasti Suomen ja maailmanhistorian suuret vaiheet: aateliston kuihtumisen, kansanvallan nousun, Suomen synnyn väkivallan vuodet ja eheytymisen demokratiaan. Tätä taustaa vasten Mannerheim on itseoikeutettu ja luonteva päähenkilö uuteen kotimaiseen oopperaan maamme juhlavuotena 2017. Suomen oopperamaisin historian henkilö ansaitsee oopperansa.

Mannerheim kertoo tarinan miehestä, joka menetti isänsä, kotinsa, maansa ja lähes kaikki rakkaansa. Hän onnistui silti – oman onnellisuutensa kustannuksella – turvaamaan maan, kodin ja isällisen suojan lähes kokonaiselle kansakunnalle. Mannerheim- ooppera kuvaa paitsi nuoren miehen taivalta kasvukipujen ja kompuroinnin kautta aikuiseksi myös nuorta Suomea matkalla vaikeuksien ja valtataistelujen kautta täysikasvuiseksi valtioksi.

Erityinen ansio teoksessa ovat sen modernit naisroolit; suurmiehestä kertovan oopperan kuudesta pääroolista neljä kuuluu naisille: äiti Helenistä piirtyy kuva häpeään hautautuvana yksinhuoltajana, vaimo Anastasia kokee pika-avioliiton myrskyisät karikot jo alttarilla, taloudenhoitaja Ida on marsalkampi kuin marsalkka itse ja pikkusisko Annicka liikuttaa Mannerheimin omanatuntona ja suojelusenkelinä.

Oopperataide syttyy suurista tunteista, vavahduttavista käänteistä, mahtipontisesta ylöspanosta ja lyyrisistä tuokioista, jolloin henkilö pysähtyy pohtimaan tekojaan ja tuntojaan. Niin toimii myös Mannerheim-ooppera. Se näyttää nimihenkilön kliseistä riisuttuna, monisyisenä, toimivana ja tuntevana karaktäärinä. Kansalainen Mannerheim epäilee, pettää ja pelkää, hän uskoo, toivoo ja rakastaa. Mannerheim on poika, mies, isä, sotilas, kelmi, johtaja, erakko ja sankari. Sanalla sanoen: ihminen.

9.6 La

 1. Lähtö: Turku l-a as. 7.00,  Raisio tsto pys. 7. 15, Naantali l-as 7.30
 2. Huittinen ABC, 15 min. wc-tauko
 3. n. 10.10 Tei-Tupa ruokailu

MANNERHEIM-OOPPERA klo 13.00, kesto 2 h 45 min väliajan kanssa.

 • Mannerheim: WALTTERI TORIKKA
 • Muissa rooleissa: JOHANNA RUSANEN - KARTANO, ESSI LUTTINEN, MIA HEIKKINEN,JENI PACKALEN, ANNAMI HYLKILÄ,MARKUS NYKÄNEN, PETRI BÄCKSTRÖM, MARKUS SUIHKONEN, KRISTIAN LINDROOS JA NIKLAS SPÅNGBERG
 1. Väliaikatarjoilu kahvi/tee/leivos
 2. Lounas ( noutopöytä)  Hotelli Ravintola Alma
 3. Kahvitauko matkalla

 

Matkan hinta: varaus 21.11 mennessä 128 € (jälkeen 21.11 matkanhinta 138 € )


Hintaan kuuluvat:

 1. Kuljetukset 
 2. Tei-Tupa ruokailu (noutopöytä)
 3. Mannerheim-ooppera 9.6
 4. Väliaika kahvit
 5. Ruokailu

 

Star Tours Oy
Ritvan matkat

Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu