30.8 - 5.9 Sotahistoriamatka entisessä Itä-Preussissa, asiantuntiaoppaana Sampo Ahto

1. pvä          Lento-Gdansk (aika -1h)

 1. Lähtö: Raisio 4.15, Turku l-a 4.30 ja matkan varrelta voi sovitusti nousta kyytiin.
 2. Wizz Air lento lähtee Helsingistä 9.10  kohti Gdanskia ja saapuu Gdanskiin 9.35. Kentältä ajamme Gdanskiin  ja teemme vielä kävelykierroksen vanhassa kaupungissa oppaan johdolla. Majoittuminen ja Illallinen.

2. pvä          Gdansk-Malbork-Olstyn

 1. Aamiaisen jälkeen lähdemme Westerplatteen, siellä käytiin syyskuun alussa 1939 toisen maailmansodan ensimmäinen Saksan ja Puolan välinen taistelu. Näemme aiheeseen liittyvän muistomerkin. Jatkamme matkaa Marlbokin linnaan. Marlborkin linna on saksalaisen ritarikunnan rakennuttama  goottilainen Euroopan suurin punatiililinna. Linnasta jatkamme kohti Olstynia jonne majoitumme ja teemme vielä kävelykierroksen kaupungilla. Näemme restauroituja rakennuksia ajalta, jolloin se oli Itä-Preussin tärkeimpiä keskuksia.
 2. Illallinen

3. pvä          Olstyn-Gizycko

 1. Aamiaisen jälkeen matkaamme Swieta Lipkaan ja Heiligelinden barokkiluostariin, joka on entisen Itä-Preussin kauneimpia ja muistuttaa etelä Baijerin luostarikirkkoja. Luostarista jatkamme Ketrzyniin (Görliz), jossa sijaitsee Hitlerin entinen päämaja Sudenpesä (Wolf´s Lair), josta Hitler johti sotaa vuosina 1941-44. Vaikka bunkkerit on räjäytetty, tekee niiden massiivisuus edelleen vaikutuksen ja niiden sijainnista selviää suuren esikunnan toiminta. Sudenpesästä jatkamme Mamerkiin (Mauerwald), Saksan maavoimien esikunnan alueelle, missä bunkkerit jäivät räjäyttämättä. Karujen bunkkerien jälkeen matkaamme kauniin järvialueen halki Gizyckoon jonne majoitumme.
 2. Illallinen

4. pvä          Gizycko-Kaliningrad (aika +1h)

 1. Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Kaliningradia. Venäjän rajamuodollisuudet ja rajan ylitys. Tutustuminen Kaliningradin keskustaan, jonka kohteina ovat mm. tuomiokirkko sekä kenraali Laschin maanalainen komentomaja entisessä Königsgartenissa.
 2. Majoittuminen ja illallinen

5. pvä          Kaliningrad-Kuurin kynnäs-Klaipeda

 1. Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Kuurin kynnäkselle. Unescon suojelema alue on lähes 100 kilometriä pitkä hiekkasärkkä, joka kulluu Venäjälle sekä Liettualle. Venäjä-Liettua rajan ylitys. Vietämme tauon viehättävässä Nidan rantalomakaupungissa, jonka jälkeen käynti Nobel-kirjailija Thomas Mann´in huvilalla, josta avautuu mahtava näköala Kuurinlahdelle. Lahden ylitys Klapedaan (Memel) ja käynti vielä vanhan Memelin keskustassa.
 2. Majoittuminen ja illallinen

6. pvä          Klaipeda-Riika

 1. Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Riikaa. Ajamme Palangan rantalomakeskuksen kautta Siauliaihin, jossa käymme kaupungin pohjoispuolella sijaitsevalla ristikukkulalla. Matka jatkuu Riikaan, jossa tehdään vanhan kaupungin kävelykierros.
 2. Majoittuminen ja illallinen

7. pvä          Riika-Tallinna-Koti

 1. Aamiaisen jälkeen ajamme Tallinnaan, jossa suoritamme tuliaisostokset ja laivamme Eckerö Line lähtee Tallinnasta 18.45 ja saapuu Helsinkiin 21.15

 

Matkan hinta: 1369 €


Hintaan sisältyy:

 1. Kuljetukset
 2. 6 x ruokailu
 3. Majoitus 2hh/hlö aamiaisella
 4. Ohjelman mukaiset sisäänpääsy maksut
 5. Lauttalippu Kuurin kynnäs
 6. Laivamatka kansipaikoin Tal-Hki
 7. Venäjän viisumi
 8. Wizz Air lentolippu

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 1.2.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Star Tours Oy
Ritvan matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi tai virallinen henkilökortti.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu