13-16.6 Panimomatka Virossa ja Pohjois-Latviassa

13.6 Ti

Lähtö: Turku l-a as. 7.45, Raisio tsto pys. 8.00 ja matkan varrelta voi sovitusti nousta bussin kyytiin.

 1. Viking Line XPRS lähtee 11.00 Helsingistä ja saapuu Tallinnaan 14.00. Tallinnan satamasta jatketaan suoraan Sakun Olutpanimoon jossa opastettu tutustuminen panimoon ja olutmaistajaiset. Vuodesta 1820 alkaen, kun Sakun kartanon omistaja, kreivi von Rehbinder, perusti panimon, ovat Sakun olutmestarit panneet paikallisesta pohjavedestä, parhaista maltaista, humalasta ja hiivasta hyvää virolaista olutta. Panimon olutmuseo antaa katsauksen Viron ja Sakun oluttehtaan vuosisatojen pituisesta olutperinteestä, tuotannon historiasta ja teknologisesta kehityksestä.
 2. Kierroksen aikana tutustutaan sekä tuotteiden valmistusprosessiin, että maistellaan suoraan tehtaasta tullutta hyvää virolaista olutta. Sakusta jatkuu matka kohti Tarttoa, matkalla pysähdymme Põltsamaan viinikellarissa, joka tarjoaa aidosta mehusta käyttämällä valmistettuja marja- ja hedelmäviinejä, joista toiset ovat nuoria ja raikkaita, toiset taas pitkään kypsyneitä ja arvokkaita. Kaikki raaka-aineet ovat peräisin virolaisista puutarhoista.
 3. Sakulta matkaamme Tarttoon jossa majoitumme
 4. Tarttoon saavuttua vielä pieni kaupunkikierros ja majoitus hotelli Tartu.

14.06 Ke

 1. Aamiaisen.
 2. Tutustuminen A. Le Coqin olutmuseoon. Tartto on Viron olutteollisuuden synnyinpaikka ja olutkaupunki jo lähes 1000 vuotta. Teollisen oluenpanon historian tallettamista varten avattiin vuonna 2003 A. Le Coq -oluttehtaan alueelle olutmuseo. Vuonna 1989 valmistuneessa mallastornissa on esillä lähes 2000 näyttelyesinettä: olutkorkkeja, -pulloja, -tuoppeja ja -tynnyreitä. Esillä on sekä sahdinteon välineitä, että vanhoja teollisia olutlaitteistoja. Mielenkiintoinen esine on 150 vuotta merenpohjassa ollut A. Le Coq -pullo. Kaikki museovierailut päättyvät museon pubissa, jossa vieraat voivat maistella A. Le Coqin juomia.
 3. Tartosta jatketaan Otepään kautta Latviaan, tutustuminen Otepään kaupunkiin ja taliurheilukeskukseen.
 4. Latviassa vierailu Valmiermuižan olutpanimossa. „Valmiermuižas alus" on pieni Valmiermuižan historiallisella alueella Valmieran luona sijaitseva kartanon olutpanimo.
 5. Täällä oluen valmistuksessa käytettään korkealaatuisia raaka-aineita ja noudatetaan rauhallisen oluen panemisen, joka kestää noin kuukauden, periaatteita. Huolellisesti tutkittujen reseptien ansiosta täällä syntyy "elävää" ja pastöroimatonta olutta, jota jokainen herkkusuu osaa arvostaa! Jatkaen Valmiermuižan vanhoja vieraanvaraisuuden perinteitä uuden panimon isännät kutsuvat jokaisen vierailemaan kartanossa ja Valmiermuižan olutpanimossa.
 6. Vierailun aikana on mahdollista saada tietoa oluen valmistamisesta sekä siitä, miten olutta maistetaan kartanoherrojen tavalla ja mitä ruokia nauttia oluen kanssa.
 7. Bussimatka Cēsikseen
 8. Cēsiksessä kaupunkikierros
 9. Cēsissä historia kohtaa nykyajan, mikä tekee siitä erityisen. Se on yksi vanhimmista Latvian kaupungeista, Liivinmaan herran entinen asuinpaikka, ja vanhan Hansaliiton jäsen. Tämä muinainen kaupunki ei ole menettänyt hohtoaan ajan saatossa.
 10. Majoitus hotelli Cēsis.

15.06 To

 1. Aamiainen
 2. Lähdemme käymään Ligatnessa Neuvostoliiton salaisessa bunkkerissa, mikä sijaitsee yhdeksän metrin syvyydessä. Neuvostoliiton aikana tänne oli tehty suojapaikka Latvian kommunistisia johtajia varten ydinsodan varalta. Täältä he yrittäisivät johtaa elämää tuhoutuneella, radioaktiivisella maan pinnalla.
 3. Ligatnesta jatketaan kohti Sigulda ja Turaidan museoreservaattia, mikä on tunnettu kauniin ympäristönsä ja historiansa ansiosta. Muinaislatvialaisten, liiviläisten, kielellä Turaida tarkoittaa "Jumalan tarhaa". Vuonna 1996 museo sisällytettiin Euroopan museoiden vuoden palkinnonsaajien luetteloon.  Mäkisen sijaintinsa vuoksi Siguldaan viitataan Vidzemen Sveitsinä. Kaupungin viehätysvoima on suuri sen maamerkkien, ulkoilmaharrastusten, kulttuurin ja villin luonnon ansiosta, jotka salpaavat henkeä ja esittelevät yhden Latvian todellisista kaunottarista. Siguldian historia alkoi 1000-luvulla, kun suomalaisugrilaiset heimot – liiviläiset – Latvian alkuperäiskansat, rakensivat asutuksia nykyisen Siguldan alueelle. Tällä alueella liiviläisten perinteitä ja kulttuuria vahvistettiin, mikä tekee Siguldasta yhden maan latvialaisemmista kaupungeista.
 4. Paluu Cēsikseen.

16.06 Pe

 1. Aamiainen.
 2. Aamiaisen jälkeen bussimatka Pärnun kautta Tallinnaan.
 3. Viron-Latvian rajalla tuliaisostokset SuperAlkossa.
 4. Viking Line XPRS lähtee 18.00 Tallinnasta ja saapuu Helsinkiin 20.30.
 5. Satamasta jatkamme kohti Turku ja Raisiota.

 

Matkan hinta: 412 €


 

Hintaan sisältyy:

 1. Kuljetus
 2. Majoitus 2hh.ssa aamiaisella
 3. Laivaliput kansipaikoin
 4. Opas
 5. Sakun olutpanimon tutustuminen
 6. A Le Coqin olutpanimon tutustuminen
 7. Valmiermuizan olupanimon tutustuminen
 8. Põltsmaan viikilellari
 9. Turaidan linnan lippu
 10. Nevostoliitton salajaisen bunkkerin tutusuminen

Lisähintaan:

 1. Buffet Bistro laivalla 26 €
 2. Hytti laivalla

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi tai virallinen henkilökortti.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu