13.6 Päiväretki merelliseen Kustaviin

Lähtö: Turku l-a as 8.00. , Raisio tsto pys.8.15 

  1. Opastettu matka merelliseen Kustaviin, vanhan historian ja kulttuurin pariin nauttien hyvästä ruoasta ja saariston kauniista maisemista. 
  2. Vuonna 1738 kuningas Kustaa III antoi luvan uuden kirkkorakennuksen rakentamiseen Kivimaalle, ja näin hänen nimeään kantava seurakunta perustettiin. Näin sai alkunsa Saaristomeren porttina oleva Kustavin kunta, jonka slogan onkin Kustavi - Saariston kuningaskunta.
  3. Retkipäivä alkaa joko maittavalla aamiaisella tai saaristopöydän antimilla Lomavalkamassa, riippuen saapumisajankohdasta. Opastus retkelle alkaa Lomavalkaman pihasta, Kevon kylästä, entiasaikojen kalastus- viljelytilalta. Ensimmäinen tutustumiskohde on Kustavin puinen ristikirkko, jossa on mm. merimiesten upeita votiivilaivoja. 
  4. Tämän jälkeen ylitetään Ströömi lossilla. Matka jatkuu Vartsalan saarelle. Ajetaan vanhaa postitietä pitkin ja opas kertoo tarinoita merenkulusta, laivojen rakentamisesta ja postin kuljettamisesta maailman vaarallisimmalla postireitillä. Jaloittelun ja vaikkapa kahvipaussin aika on sopivasti Vuosnaisten Meriasemalla, jossa on myös paikallisten tuotteiden ostomahdollisuus, mm. kalatuotteita ja aitoa mustaa saaristolaisleipää. Hyvänä vaihtoehtona pysähtymispaikaksi on Vartsalan vanha koulu, jonka kahvilassa voit nauttia oman leipomon lämpimäisistä ja koulun käytävät pursuavat ihanista kynttilöistä sekä lahja- ja sisustustavaroista. 
  5. Retkipäivä päättyy ruokailuun Lomavalkamassa. Se on joko saaristolaispöytä tai noutopöydän iltapala riippuen päivän alotusjankohdasta. 
  6. Retkisuunnitelmaa voidaan muuttaa esim lisäämällä ostosmahdollisuus keskustan käsityö- ja taidemyymälöihin tai suuntaamalla Kustavin Käsityökylään ja Savipajaan. Myös käynti Etelä-Vartsalassa sijaitsevassa Kustavin kotiseutumuseossa on mahdollista.

 

Matkan hinta: 73 €


Hintaan kuuluu: 

  1. Kuljetukset
  2. 2 x ruokailu
  3. Opastus

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu