15.5 Keväinen retki raikkaaseen Asikkalaan

 

Lähtö: Turku l-a as. 6.00, Raisio tsto pys. 6.15 ja reitin varrelta voi sovitusti nousta bussiin.

 1. Ajamme Asikkalaan matkalla pitäen tauon.
 2. 9.15 Saapuminen Vääksyn kanavan pohjoispäässä sijaitsevaan ravintola Majakkapaviljonkiin, jossa opas toivottaa ryhmän tervetulleeksi. Nautitaan tervetulokahvit täytetyn sämpylän kera Päijänteen maisemia ihaillen.
 3. 10.00 Noustaan bussiin ja vuorossa on pieni kävelykierros Vääksyn kanavan nähtävyyksillä, käydään  Toivo Kärki - lavalla, Vaikeiden aikojen muistomerkillä, löydetään Minna Kaupin kiintorasti ja Lauri Rapalan patsas.
  11.00 Vuorossa on ostoskierros Vääksyn ihanissa pikkuputiikeissa. Vääksyn Myllyn lukuisat tuotteet ovat taatusti tuoreita ja lisäaineettomia. Erityisen suosittuja ovat myllyn höyrytetyt, listitetyt kaurahiutaleet. Mylly onkin palkittu Mestarimylly - arvonimellä. Toinen suosittu ostospaikka on Lauran kauppa, se on tavarataivas, josta on vaikea saada asiakkaita ulos. Kenties vielä ennätämme piipahtaa vaaleanpunaisessa Ranskalaisessa kyläkaupassa.
 1. 12.30 Nousemme bussiin ja matka jatkuu. Vääksystä alkaa Suomen kaunein maisematie kohti kirkonkylää. ajamme Pulkkilanharjulle, joka on kahdeksan kilometriä pitkä saarijono,jota erityyppiset sillat yhdistävät.
 2. 13.15 Lounas tilausravintola Lehmonkärjen Ometassa, tasokas buffeelounas, aloitetaan kuohuviinilasillisella ja nautitaan tyylikkäästi uusitussa entisessä 1700 - luvun muhkeassa kivinavetassa. Lounas sisältää myös jälkiruuan ja kahvin.
 1. 14.30 Nousemme bussiin ja ajelemme pikkuteitä puolisen tuntia ja saavumme Kottilan tilalle ihailemaan tulppaanien kukkaan puhkeamista. Kiertelemme alueella ja tutustumme myös vanhaan 1700 - luvin päärakennukseen.
 2. 16.00 Paluumatkan varrella on Asikkalan jylhän kaunis "miljoonan tiilen kirkko"  Kirkon esittely  ja laulamme ryhmän toivoman virren.
 3. 16.30 Vääksyyn saavuttuamme on vielä vuorossa Viipurilaisen Kotileipomon kahvila ja myymälä, jossa nautimme lähtökahvit ja ostamme tuorreita leivonnaisia kotiinviemisiksi. 
 4. 17.30 Kotimatka alkaa.

Matkan hinta: 78 €


Hintaan sisältyy:

 1. Kuljetus
 2. Tervetulokahvit täytetyn sämpylän kera, kävely - ja ostoskierrokset, lounaan kuohuviinilasillisineen, tutustuminen tulppaanitilaan, käynnin kirkossa, lähtökahvit ja oppaan palvelut.

       (minimi 30 henkilöä)

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. 

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu