26.8 Kesäpäivä luonnonkauniissa Asikkalassa, monipuolisen ohjelman ja hyvän ruuan parissa.

Lähtö:  Turku l-a as. 5.30, Auran keidas 6.15

 1. 9.15 saapuminen bussilla Vääksyyn kanavan pohjoispäässä olevaan ravintola Majakka - paviljonkiin, jossa opas toivottaa ryhmän tervetulleeksi. nautitaan tervetulokahvit täytetyn sämpylän kera. Esimakua kuvauksellisista maisemista saamme nauttia kahvikupin ääressä silmien eteen avautuvasta Päijänteestä.
 2. 10.00 pieni ostoskierros ihanissa Vääksyn pikkuputiikeissa. Vääksyn Myllyn höyrytetyt kaurahiutaleet ovat terveysruokaa, samoin myös tuotteet ovat tuoreita ja lisäaineettomia. Lauran kaupan tavarapaljous pursuaa kadulle saakka, ja oppaalla on täysi työ saada asiakkaat kaupasta ulos. Nopeimmat ehtivät vielä poiketa Ranskalaisessa kyläkaupassa. 
 1. 11.10 Tullaan bussilla kanavan pysäköintialueelle ja tutustutaan kanavan nähtävyyksiin kävellen. Käydään Toivo Kärki - lavalla, Vaikeiden aikojen muistomerkillä ja löydetään Minna Kaupin kiintorasti.
 2. 11.30 Matkusjalaiva saapuu kanavaan. Noustaan laivaan ja puolitoista tuntia kestävä leppoisa laivaristeily alkaa. 
 3. 12.40 saavumme Kalkkisten kanavalle,
 4. 13.00 Kalkkisten kylän laiturille, jossa bussi jo odottelee.
 5. 13.20 Viininmaistajaiset ja lounas Viini- ja Puutarhatila Pihamaalla. 
  Janne - isäntä tarjoaa tervetuliaisiksi lasillisen kultamitalilla palkittua rosee - viiniä. Herkullinen lähiruoka lounas on valmistettu ihan tätä ryhmää varten ja se nautitaan Talli - Tupa ravintolan noutopöydästä.
  Kotiin viemiseksi maalaispuodista löytyy tilan marjoja, vihanneksia ja muita paikallisia herkkuja, unohtamatta tilan palkittuja viinejä.
 1. 14.30 Nousemme bussiin ja matka jatkuu pitkin Suomen kauneinta matkailureittiä kohti Pulkkilanharjua, kahdeksan kilometriä pitkää saarijonoa, jota eri tyyppiset sillat yhdistävät. Täältä alkaa Päijänteen puhdas vesi virrata Päijännetunnelia pitkin kohti pääkaupunkiseutua tyydyttäen yli miljoonan  asukkaan veden tarpeen.
 2. 15.15 Saavumme Ruusupuistoon, jossa kevään kukkaloiston juhannuksesta eteenpäin, ruusujen kukinta on upeimmillaan. Puistossa on yli 500 ruusupensasta ja noin 90 erilaista ruusulajiketta, elokuussa näyttävät liljat ovat loistossaan. puistossa on myös paljon muuta nähtävää, esim.hyönteisaholleja ja kyläkeinu. Usein siellä käyskentelevät myös kanat ja komea kukko irrallaan. 
 3. 16.30 Palaamme Vääksyyn ja poikkeamme Viipurilaisen Kotileipomon kahvilaan ja myymälään. Juomme vielä lähtökahvit ja ostamme leipomon tuotteita kotiinvietäväksi.
 4. 17.30 Kotimatkalle lähtö.

Matkan hinta: 99 €


Hinta sisältää:

 1. Kuljetus
 2. Tervetulokahvit täytetyn sämpylän kera Majakkapaviljongissa, ostoskierrokset, kahden kanavan Päijänne risteilyn, viininmaistajaiset ja lounaan  Pihamaan Talli - Tupa ravintolassa, vierailun Ruusupuistossa, lähtökahvit Viipurilaisen Kotileipomon kahvilassa, sekä oppaan palvelut.

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. 

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu