22-27.8 Tornioon, Kilpisjärvelle ja kolmen valtakunnan rajalle

Lähde tutustumaan Suomen viimeiseen koskemattomaan erämaa-alueeseen kolmen valtakunnan rajalle. Kilpisjärven tunturiylängöllä odottavat valloittamista upeat suurtunturit, Saana, Malla tai vaikka Suomen korkein tunturi Halti. Ruskaviikolla Kilpisjärven tunturit värjäytyvät sateenkaaren eri väreihin. Kuinka erilaiselta tunturien rinteet näyttävätkään, aivan kuin olisivat kasvaneet korkeutta. Puhtaalla ilmalla, patikoinnilla tunturipoluilla ja mukavalla yhdessäololla on merkityksensä. Unohda työkiireet ja nautti olostasi kauniissa maisemissa.

22.8 To

 1. Lähtö: Turku l-a as. 7.00, Raisio tsto pys. 7.15, Mynämäki – Laitila – Rauma – Pori kohti Oulua. Matkalla pidämme taukoja sopivin väliajoin. Iltapäivällä saavumme Tornioon, jossa majoitumme Park Hotel Tornio. Illallinen.

23.8 Pe

 1. Aamiainen.
 2. 10.00 matkaamme Ruotsin puolella Torniojokilaaksossa kohti Pajalaa, mikä sijaitsee Ruotsin puolella. Kunnan eteläosassa yhtyvät Tornionjoki sekä Suomen ja Ruotsin rajaa pitkin kulkeva Muonionjoki. Pajala on Ruotsin suomalaisin kunta. 78,1% kunnan asukkaista puhuu äidinkielenään suomea. Pajala on tullut tunnetuksi Mikael Niemen kirjoittamasta romaanista ”Populäärimusiikkia Vittulajänkältä”.
 3. Matka jatkuu Ruotsin puolella Vittangin, Karesuvannon kautta Kilpisjärvelle, jossa majoitumme Kilpisjärven Lapland Hotels Kilpis kahden hengen huoneisiin.
 4. Illallinen.

24.8 La

 1. Aamiaisen
 2. 8.30 lähdemme oppaan johdolla päiväretkelle Kolmen valtakunnanrajalle. Malla - laiva vie Kilpisjärven rannalta Koltaluoktaan, josta lähtee noin 3 km mittainen polku valtakunnan rajapyykille.
 3. Vuonna 1897 venäläiset ja norjalaiset rakensivat rajapyykin Kilpisjärvelle. Ruotsalaiset eivät olleet mukana, koska Norja ja Ruotsi eivät päässeet sopuun yhteisestä rajatoimikunnasta. Tämän vuoksi ns. sydänkivet eivät saaneet näiden maiden vaakunoita. Vuonna 1901 syntyi sopu uudesta rajatoimikunnasta. Uusi rajapyykki tehtiin betonista, mutta valitettavasti sementti riitti vain rajapyykin yläosaan ja se meni nopeasti huonoon kuntoon kovan sään, varsinkin tuulen ja jäätymisen vaikutuksesta. Nykyinen rajapyykki pystytettiin vuonna 1926. Rajapyykin saa vapaasti kiertää, jos mukana ei ole tullattavia tavaroita, sillä kaikki kolme rajaa ovat Schengen-alueen sisärajoja.
 4. Koko retken kesto noin 3-4 tuntia. Retkieväät on mukava nauttia rajalla kävelyn päätteeksi. Kävely rajapyykiltä takaisin Koltaluoktan satamaan, josta venekuljetus takaisin retkeilykeskuksen rantaan. Iltapäivällä tutustuminen luontokeskukseen, Kilpisjärven luontokeskuksen pysyvä näyttely, kertoo Mallan luonnonpuistosta, Saanan luonnonsuojelualueista ja käsivarren erämaa-alueesta sekä Kilpisjärven asukkaista.
 5. Illallinen.

25.8 Su

 1. Aamiainen
 2. 10.00 lähdemme päiväretkelle Skibotniin (Ykeänperä), Norjan puolelle. Skibotnissa voit tutustua vanhaan markkina-alueeseen, norjalaiseen päivittäistavarakauppaan, ihailla upeita Lyngenin alppeja vuonon toisella puolella tai pulahtaa Jäämereen. Paluumatkalla poikkeamme katsomaan Rovijoen vesiputousta, jossa myös keitellään retkikahvit. Vesiputous tunnetaan myös Morsiushuntu-putouksena. Se on 28–30 metriä korkea ja sijaitsee aivan E8-tien vieressä Kilpisjärven ja Skibotnin välisessä laaksossa. Iltapäivällä palaamme takaisin tuttuun hoteliin, ja sieltä halukkailla 16.00 mahdollisuus lähteä oppaan johdolla kohti Saana-tunturin valloitusta, (Saanalle tunturille menijät ottavat sopivat asut mukaan).
 3. Hotellilla illallinen, aika sovitaan edellisenä iltana.

26.8 Ma

 1. Aamiainen ja laukkujen pakkaaminen bussiin. 9.00 lähdemme ajamaan kohti etelää. Poikkeamme Sannin ja Mailan putiikkissa Sonkamuotkassa (Muoniontie 1633), teemme ostoksia ja kahvitauko. Oppaamme kertoo ja viihdyttää mukavilla jutuillaan teitä matkan aikana, pysähdyksiä teemme sopivasti. Illansuussa saavumme Kempelleelle, majoituminen.
 2. Illallinen.

27.8 Ti

 1. Aamiaisen jälkeen 9.00 lähdemme kohti etelää, taukoja pidetään sopivin väliajoin, matkalla syömme lounaan. Kotipaikkakunnilla olemme illalla myöhään.

 

Matkan hinta: 768 €


 

Hinta sisältää:

 1. Kuljetuksen
 2. Majoitus 2hh.ssa aamiaisella
 3. 6 x ruokailu
 4. Ohjelman mukaiset pääsymaksut ja opastukset

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi tai virallinen henkilökortti.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu