11-16.9 Ruskamatka Tornioon, Kilpisjärvelle ja kolmen valtakunnan rajalle.

Lähde tutustumaan Suomen viimeiseen koskemattomaan erämaa-alueeseen kolmen valtakunnan rajalle. Kilpisjärven tunturiylängöllä odottavat valloittamista upeat suurtunturit, Saana, Malla tai vaikka Suomen korkein tunturi Halti. Ruskaviikolla Kilpisjärven tunturit värjäytyvät sateenkaaren eri väreihin. Kuinka erilaiselta tunturien rinteet näyttävätkään, aivan kuin olisivat kasvaneet korkeutta. Puhtaalla ilmalla, patikoinnilla tunturipoluilla ja mukavalla yhdessäololla on merkityksensä. Unohda työkiireet ja nautti olostasi kauniissa maisemissa.

11.9 Ti

Lähtö: Turku l-a as. 6.00 ,Raisio tsto pys. 6.15, Mynämäki – Laitila – Rauma – Pori -Tampere kohti Oulua. Matkalla pidämme taukoja sopivin väliajoin. Iltapäivällä saavumme Tornioon, jossa majoitumme Park Hotel Tornio ja nautimme päivällisen. Illalla omatoimista tutustumista kaupunkiin.

12.9 Ke

Aamiainen hotellissa. Matkaamme Ruotsin puolella Torniojokilaaksossa kohti Pajalaa, mikä sijaitsee Ruotsin puolella. Kunnan eteläosassa yhtyvät Tornionjoki sekä Suomen ja Ruotsin rajaa pitkin kulkeva Muonionjoki. Pajala on Ruotsin suomalaisin kunta. 78,1% kunnan asukkaista puhuu äidinkielenään suomea. Pajala on tullut tunnetuksi Mikael Niemen kirjoittamasta romaanista ”Populäärimusiikkia Vittulajänkältä”. Teemme opastetun suomekielisen kiertoajelun Mikael Niemen jalanjäljillä. Kierroksen kesto on noin 2 tuntia. Matka jatkuu Ruotsin puolella Vittangin, Karesuvannon kautta Kilpisjärvelle, jossa majoitumme Kilpisjärven Retkeilykeskukseen kahden hengen huoneisiin. Päivällinen keskusksen ravintolassa.

13.9 To

Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaan johdolla päiväretkelle Kolmen valtakunnanrajalle. Malla-laiva vie Kilpisjärven rannalta Koltaluoktaan, josta lähtee noin 3 km mittainen polku valtakunnan rajapyykille.
Vuonna 1897 venäläiset ja norjalaiset rakensivat rajapyykin Kilpisjärvelle. Ruotsalaiset eivät olleet mukana, koska Norja ja Ruotsi eivät päässeet sopuun yhteisestä rajatoimikunnasta. Tämän vuoksi ns. sydänkivet eivät saaneet näiden maiden vaakunoita. Vuonna 1901 syntyi sopu uudesta rajatoimikunnasta. Uusi rajapyykki tehtiin betonista, mutta valitettavasti sementti riitti vain rajapyykin yläosaan ja se meni nopeasti huonoon kuntoon kovan sään, varsinkin tuulen ja jäätymisen vaikutuksesta. Nykyinen rajapyykki pystytettiin vuonna 1926. Rajapyykin saa vapaasti kiertää, jos mukana ei ole tullattavia tavaroita, sillä kaikki kolme rajaa ovat Schengen-alueen sisärajoja.

Koko retken kesto noin 3-4 tuntia. Retkieväät on mukava nauttia rajalla kävelyn päätteeksi. Kävely rajapyykiltä takaisin Koltaluoktan satamaan, josta venekuljetus retkeilykeskuksen rantaan. Iltapäivällä tutustuminen Kilpisjärven keskustaan ja luontokeskukseen. Retkeilykeskuksessa päivällinen.

14.9 Pe

Aamiaisen jälkeen lähdemme päiväretkelle Skibotniin (Ykeänperä), Norjan puolelle. Skibotnissa voit tutustua vanhaan markkina-alueeseen, norjalaiseen päivittäistavarakauppaan, ihailla upeita Lyngenin alppeja vuonon toisella puolella tai pulahtaa Jäämereen. Paluumatkalla poikkeamme katsomaan Rovijoen vesiputousta, jossa myös keitellään retkikahvit. Vesiputous tunnetaan myös Morsiushuntu-putouksena. Se on 28–30 metriä korkea ja sijaitsee aivan E8-tien vieressä Kilpisjärven ja Skibotnin välisessä laaksossa. Iltapäivällä palaamme takaisin tuttuun hoteliin, ja sieltä halukkailla mahdollisuus lähteä oppaan johdolla kohti Saana-tunturin valloitusta. Hotellilla päivällinen.

15.9 La

Aamiainen hotellilla ja laukkujen pakkaaminen bussiin. Lähdemme ajamaan kohti etelää. Poikkeamme Sonkamuotkassa juomme kahvit ja teemme ostoksia. Muoniossa  käymme tutustumassa Veli Koljosen erämaa-ateljeeseen, jossa isäntä juttelee mukavia ja soittaa ja laulaa/laulattaa. Koljonen tunnetaan luonnon kuvaajana. Hänen öljyväritöissään Lapin luonto voi näyttäytyä riemullisessa väriloistossa, äänettömässä usvavaipassa tai neitseellisen valkoisessa avaruudessa. Herkimmät voivat löytää maalauksista lappilaiseen luonteeseen kiinteästi liittyvän mystisen kaihon.
Matka jatkuu Leville, Pidämme pienen tauon Levin keskustassa. Leviltä matka jatkuu Rovaniemelle, jossa majoitumme Sokos hotel Vaakunaan kaupungin keskustassa.

16.9 Su

Aikaisen aamiaisen jälkeen lähdemme kohti etelää, taukoja pidetään sopivin väliajoin, syömme myös lounaan. Kotipaikkakunnilla olemme illalla myöhään.

 

Matkan hinta: 698 €


1 hh lisä 194 €

 

Hinta sisältää:

  1. Kuljetuksen
  2. Hotellimajoitus 5 yötä aamiaisella
  3. 6 x ruokailu
  4. Ohjelman mukaiset pääsymaksut ja opastukset

 

Tällä matkalla tarvitaan henkilöllisyystodistus sekä Norjan kruunuja (Skibotnin reissu).

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi tai virallinen henkilökortti.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu