18-24.9

Ruskamatka Ivalo

ja

Murmansk

 

18.9 Ti     Turku - Kempele,                                                                             

 1. Lähtö: Turku l-a as. 6.00, Raisio tsto pys. 6.15, Mynämäki l-a as. 6.40, Laitila 7.00, Pori 8.30 ja matkan varrelta sovitusti bussin kyytiin.
 2. Ajamme läpi kauniin Suomenmaamme taukoja pitäen. Illansuussa saavumme Kempeleelle, jossa on ensimmäinen majapaikkamme. Hotelli Pohjankievari. Illallinen.

19.9 Ke     Kempele - Tankavaaran Kultakylä - Ivalo

 1. Aamiainen. Matkamme jatkuu kohti Sodankylää, matkalla mitä upein silmiä hipova maisema.
 2. Sodankylän Tankavaarassa sijaitsee maailman ainoa kansainvälinen Kultamuseo, joka ehdottomasti on tutustumisen arvoinen paikka.
 3. Kultamuseon perusnäyttely kertoo Suomen Lapin värikkäästä kultahistoriasta, ja vaskoolinmuotoiseen Golden World – rakennukseen on kerätty näyttelyosioita 20 eri maasta. Museoon liittyy kesäisin myös ulkomuseoalue Auraria sekä kullanhuuhdontapaikka jossa on mahdollisuus kokeilla onneaan kullanhuuhdonnassa. Kultamuseo esittelee kullankaivajien elämää esineiden, kuvien, dokumenttien, työkalujen ja erilaisten laitteiden avulla. Ulkomuseoalueella on aitoja kultaryntäysten aikaisia rakennuksia, rännejä, kullankaivussa käytettäviä koneita, turvekota, savusauna ja paljon muuta. Kultamuseon Härkäselän rakennuksessa sijaitseva kivi- ja mineraalikokoelma sisältää useita tuhansia näytteitä, ja se on yksi Suomen parhaista.
 4. Koilliskairan luontokeskus kertoo Urho Kekkosen kansallispuiston eli Koilliskairan tarinan. Se myös tutustuttaa sinut Koilliskairan monipuoliseen luontoon, alueen luonnonkäytön historiaan ja Lapin retkeilyyn. Omassa näyttelyssään esittäytyvät Lapin kiehtovat petolinnut. Illansuussa alkavat maisemat vaihtua, tunturit häämöttää näemme poroja, saavumme illalla Hotelli Ivaloon joka on majapaikkamme koko viikon ajan.
 5. Majoittuminen. Iltasaunat ja uima-allas odottaa kylpijöitä. Ruokailu.   

20.9 To     Lemmenjoen veneretki & Inarin porofarmivierailu

 1. Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti tarunhohtoista Lemmenjokea.
 2. Lähdemme ikimuistettavalle veneretkelle Euroopan suurimman kansallispuiston maisemiin.
 3. Huom!! Suosittelemme vuokraamaan HOTELLISTA lämpöhaalarit (5€) mukaan, venematka on tosi viileä.
 4. Matkaamme pitkillä 16-paikkaisilla jokiveneillä kultamiesten käyttämää reittiä paikoin syvällä Lemmenjoen kanjonissa. Rantaudumme Ravadaskönkäälle, ihailemme Ravadasjoen putousta ja Ravadasjärven autiotuvan tulipaikalla juomme veneisäntämme keittämät nokipannu-kahvit.
 5. Jokiveneseikkailu sopii kaikille, koska kävelymatkaa on kaikkiaan n. 800 metriä.
 6. Kotimatkalla käymme aidolla saamelaisella porotilalla. Inarin porofarmi on porotalouteen erikoistunut tila, jonka omistaa Paadarin perhe. Pihapiirissä voimme ruokkia poroja ja opetella suopunginheittoa. Juomme kampanisukahvit kotatulilla ja kuulemme kerrontaa poronhoidosta ja saamelaisuudesta. Tietenkin opettelemme myös joikaamaan Maarit Paadarin opastuksella. Tilalla on myös myytävänä alkuperäisiä, alueen käsityöläisten tuotteita.
 7. Kotimatkalla pysähdymme Karhunpesäkivelle, joka nähtävyytensä ohella on edullinen matkamuistojen ja villapaitojen ostospaikka.

21.9 Pe    Murmansk

 1. HUOM: Murmanskin matkalta voit myös jäädä Ivaloon ja olla omatoimisesti Ivalossa.
 2. Aamiainen
 3. Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan Murmanskia kohti, Näätämön ja Sevettijärven kylien sekä Norjan Kirkkoniemen kautta.
 4. Rajamuodollisuudet, Norja/Venäjä rajalla.
 5. Matkalla pysähdymme viime sodanaikaisilla muistomerkeillä ja saksalaisten hautausmaalla Petsamovuonon rannalla. Poikkeamme uudella Luostari-alueella, Zapoljarnyissa
 6. Iltapäivällä saavumme Murmanskiin, joka on Venäjän pohjoisin kaupunki ja samalla myös pohjoisen napapiirin suurin kaupunki. Asukkaita kaupungissa on n. 300 000 henkilöä.
 7. Murmanskin perustamisen (1916) syynä oli rautatien rakentaminen Pietarista – sulan Jäämeren rannalle.
 8. Kaupunki onkin juuri täyttänyt komeat 100 vuotta.
 9. Murmanskiin saavuttuamme teemme kaupunkikierroksen.
 10. Mm. Kursk muistomerkki ja kirkko ja Aljosha patsas. Majoittuminen.

22.9 La     Murmansk - Ivalo

 1. Aamiainen.
 2. Aamupäivällä lähtö Ylä-Tuloman kylän kautta kohti  Ivaloa.
 3. Ylä-Tulomassa pidämme tauon.
 4. Murmanskista palaamme tuttuun Hotelli Ivaloon, jossa ovat saunat lämpimänä ja päivällinen tarjolla.

23.9 Su     Pielpajärven erämaakirkko & Inarijärven risteily

 1. Aamiainen
 2. Klo. 8.30 suuntaamme matkamme Inarin satamaan. Siellä nousemme m/s Inari alukseen. Noin tunnin risteilyn jälkeen rantaudumme ikivanhalle uhrisaarelle, Ukonkivelle. Kiipeämme sen laelle pitkin turvallisia kaideportaita.
 3. Ukosaarelta risteilemme kohti Pielpavuonoa. Matkalla ohitamme myös vanhan hautausmaasaaren, jossa vieläkin on nähtävissä puuristejä.
 4. Nousemme maihin Pielpavuonossa ja lähdemme vaeltamaan Elias Lönnrotin jalanjälkiä seuraten Pielpajärven erämaakirkoa. Kirkko on piilossa eerämaan keskellä ja on aikojen ja sotien läpi säilyneenä suoranianen helmi. Kirkon alue on vanha käräjöinti- ja kaupanteon keskus, vanhanajan kohtauspaikka.
 5. Vaellusmatka on vuonolta n. 3,5 km ja paluupolku n. 4,5 km. Kirkolle ei ole laikaan tietä, kuljemme siis kivikkoista ja juurakkoista polkua pitkin, joka on vaativa sekä paikoin jopa vaikea kulkuista polkua. Juurakot ja kivikot voivat olla tosi liukkaitakin. Ikipolut ovat mennen tullen luontoelämyksiä pienine järvineen ja mahtavine metsineen.
 6. Kirkolla pidämme pienen tauon ja syömme eväät, jonka jälkeen kuulemme kirkon vaiherikkaan historian monine tapahtumineen ja kirkon harras tunnelma saa ryhmän virittäytymään lauluun.
 7. Paluu vaellus takaisin bussille (4,5 km), joka odottaa meitä sovitulla parkkipaikalla
 8. Paluumatkalla käymme Tuulispään tunturissa. Nousu tunturin laelle sujuu vaivattomasti linja-autolla. Tunturin laelta näemme Inarijärven koko komeudessaan. Näkymät ovat huikaisevat. Tunturihorisontti näkyy paljain silmin jopa 100 km asti.
 9. Paluu hotelliin jossa saunat lämpiminä
 10. Illallinen

24.9 Ma     Kotiin

 1. Aikainen aamiainen, sanomme hotellin väelle kiitos hyvästä ”hoidosta” ja lähdemme ajamaan kohti etelää, mukavat Inarin muistot kuultaa mieliämme. Iltamyöhään olemme omassa vuoteessa, kauniiden Lapin unien saattelemana.
 2. Pidämme ruoka-ja kahvitaukoja, joista päätämme matkan aikana.

Matkan hinta: 698 €


1 hh lisä 180 €

Hintaan kuuluu:

 1. Kuljetukset bussilla
 2. Päivittäiset retket ohjelman mukaan
 3. Hotelli Pohjankievari 2 hh.ssa
 4. Hotelli Ivalo 2 hh.ssa
 5. Hotelli Park Inn by Radisson Poliarnie Zori 2hh.ssa
 6. Asiantuntija opas retkipäivinä
 7. Puolihoito + eväät retkipäivinä 2

Lisä hintaan:

 1. Viisumi 70 €

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi, joka on voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu