20-26.8

Lapin valloitus

Ivalo ja Pykeija

20.8 Ma

 1. Lähtö: Raisio tsto pys. 7.00, Turku l-a as.  7.15
 2. Ajamme läpi kauniin Suomenmaamme taukoja pitäen. Illansuussa maisemat alkavat vaihtua, saavumme Kempeleelle jossa on ensimmäinen majapaikkamme. Hotelli Pohjankievari. Illallinen

21.8 Ti           Kempele-Ivalo

 1. Aamiainen
 2. Matkamme jatkuu kohti Rovaniemeä, pysähdymme Joulupukin Pajakylään, Napapiirille, täällä voi kahvitella ja tehdä mukavia ostoksia. Matkamme jatkuu kohti Ivaloa. Illansuussa alkavat maisemat vaihtua, tunturit häämöttää näemme poroja, saavumme Inariin ja Hotelli Ivaloon joka on majapaikkamme koko viikon ajan.
 3. Majoittuminen. Iltasaunat odottavat kylpijöitä. Ruokailu.                                                                                                                                                     

22.8 Ke          Lemmenjoki & porofarmi

 1. Aamiaispuuron ja muiden aamiaisherkkujen jälkeen suuntaamme kohti tarunhohtoista Lemmenjokea. Lähdemme ikimuistettavalle veneretkelle Euroopan suurimman kansallispuiston maisemiin.
 2. Matkaamme pitkillä 16-paikkaisilla jokiveneillä kultamiesten käyttämää reittiä paikoin syvällä Lemmenjoen kanjonissa. Rantaudumme Ravadaskönkäälle, ihailemme Ravadasjoen putousta ja Ravadasjärven autiotuvan tulipaikalla juomme veneisäntämme keittämät nokipannu-kahvit.
 3. Jokiveneseikkailu sopii kaikille, koska kävelymatkaa on kaikkiaan n. 800 metriä.
 4. Kotimatkalla käymme aidolla saamelaisella porotilalla. Inarin porofarmi on porotalouteen erikoistunut tila, jonka omistaa Paadarin perhe. Pihapiirissä voimme ruokkia poroja ja opetella suopunginheittoa. Juomme kampanisukahvit kotatulilla ja kuulemme kerrontaa poronhoidosta ja saamelaisuudesta. Tietenkin opettelemme myös joikaamaan Maarit Paadarin opastuksella. Tilalla on myös myytävänä alkuperäisiä, alueen käsityöläisten tuotteita.
 5. Kotimatkalla pysähdymme Karhunpesäkivelle, joka nähtävyytensä ohella on edullinen matkamuistojen ja villapaitojen ostospaikka.

23.8 To          Retki Jäämerelle

 1. Aikaisen aamiaisen jälkeen suuntaamme bussimme kohti Norjan Neideniä ja Pykeijaa. Ajoreittimme kulkee myötäillen Inarijärven kauniita rantamaisemia kohti Näätämöä, jossa ylitämme Suomen ja Norjan rajan. Pysähdymme ihastelemaan Neidenin kuuluisaa koskea.
 2. Matkan varrella pidämme myös tauon Sevettijärvellä, jossa on kolttien perinnetalo ja ortodoksinen hautausmaa.
 3. Reittimme jatkuu Varangerin vuonojen rantoja pitkin Pykeijaan. Suomalaisten 1800 - uvun nälkävuosina perustamaa Pykeijan kaunista, Jäämeren tuulien ja tuiskujen hopeoimaa kylää kutsutaan satumaaksi.
 4. Pykeijassa kuullaan edelleen suomenkieltä ja kylän historia kerrotaan retkeläisille matkan aikana. Kahvit ja retkieväät nautimme sopivana hetkenä luonnonhelmassa.
 5. Paluumatkamme kulkee Jäämeren rantoja myötäillen Nuorgamiin, sieltä Tenojoen vartta Utsjoelle, jossa pysähdymme hetkeksi historiallisille kirkkotuville. Iltamyöhään Ivaloon. Hotellissa ovat saunat valmiina 
 6. Useat ryhmät käyvät myös tervehtimässä Pykeijan Elsaa. Hän pitää pientä majataloa ja kahvilaa kylässä.
 7. Elsan opastuksella teemme bussilla kyläkierroksen Pykeijassa, joka kestää n. 45 min.
 8. Päivän aikana on myös mahdollisuus nähdä kuningasrapu.

24.8 Pe          Pielpajärven erämaakirkko & Inarijärven risteily

 1. Aamiainen, jonka jälkeen suuntaamme matkamme Inariin. Siellä nousemme alukseen, jonka nimi on
 2. M/Y Inari. Noin tunnin risteilyn jälkeen rantaudumme ikivanhalle uhrisaarelle Ukonkivelle. Kiipeämme sen laelle pitkin turvallisia kaideportaita. Ukonsaarelta risteilemme kohti Pielpavuonon satamaa. Matkalla ohitamme myös vanhan hautausmaasaaren, jossa vieläkin on nähtävissä puuristejä.
 3. Nousemme maihin Pielpavuonon satamassa ja lähdemme vaeltamaan kohti Pielpajärven erämaakirkkoa. Se on piilossa erämaan keskellä ja on aikojen ja sotien läpi säilyneenä suoranainen helmi. Kirkon alue on vanha käräjöinti- ja kohtauspaikka. Vaellusmatkaa on mennessä 3,5 km ja paluupolku n. 4,5 km. Kirkolle ei ole lainkaan tietä, mutta ikipolut kirkolle ovat mennen tullen luontoelämyksiä järvineen ja mahtavine metsineen.
 4. Kirkkokentällä on nuotiopaikka sekä autiotupa, jossa pidämme tauon ja syömme eväät.
 5. Kerromme ryhmälle kirkon vaiheikkaan historian monine tapahtumineen ja kirkon harras tunnelma saa poikkeuksetta ryhmän virittäytymään lauluun. Sitten vaellus takaisin autolle, joka odottaa meitä sovitussa paikassa.
 6. Paluumatkalla käymme Tuulispään tunturissa. Nousu tunturin laelle sujuu vaivattomasti linja-autolla. Tunturin laelta näemme Inarijärven koko komeudessaan. Näkymät ovat huikaisevat. Tunturihorisontti näkyy paljain silmin jopa 100 km asti.

25.8 La          Lapin legendat: Raja-Jooseppi ja Huhti-Heikki sekä eksoottinen Nellimin kylä

 1. Suomen ja Venäjän rajavyöhyke sekä Raja-Joosepin vartioasema sijaitsee vain n. 50 km Hotelli Ivalosta. Menemme tutustumaan legendaariseen Joosepin kenttään. Hänen ja Huhti-Heikin (viimeisen helmenpyytäjän) silloinen asuinalue on yksi Suomen kauneimmista asuinmaisemista. Se sijaitsee kauniin helmijoen, Luttojoen rannalla. Joosepin, hänen Tiltansa sekä Heikin värikkään ja paikoin traagisenkin elämäntarinan ryhmä saa kuulla paikanpäällä.
 2. Joosepin kentältä jatkamme Luttojoen rantaan, jossa nautimme eväät ja niin halutessa grillata makkaraa.
 3. Toiset voivat ihailla rantamaisemia, käydä komeaa riippusiltaa pitkin vastakkaisella rannalla ja halukkaat
 4. voivat tehdä pienen patikkaretken Luton rantapoluilla.
 5. Saatamme jopa nähdä rauhoitetun helmiraakun hitaan vaelluksen pohjahiekassa.
 6. Paluumatkalla, voimme vielä tutustua vanhaan Nellimin rajakylään. Nellimin kohteista mainittakoon mm. Pyhän Kolminaisuuden ja Trifon Petsamolaisen ortodoksinen kaunis kirkko, Paatsjoen silta sekä Lapin sodan aikaisia tapahtumapaikkoja

26.8 Su          Kohti kotia

 1. Aikainen aamiainen, sanomme hotellin väelle kiitos hyvästä ”hoidosta” lähdemme ajamaan kohti etelää,
 2. mukavat Inarin muistot kuultaa mieliämme.
 3. Iltamyöhään olemme omassa ”hotellissa” omassa vuoteessa, kauniiden Lapin unien saattelemana.
 4. Pidämme ruoka-ja kahvitaukoja, joista päätämme matkan aikana.

 

Matkan hinta: 679 €


1 hh lisä 155 €

Hintaan sisältyy:

 1. Kuljetukset turistibussilla
 2. Päivittäiset retket ohjelman mukaan
 3. Majoitus Hotelli Pohjankievari 2 hh.ssa
 4. Majoitus Hotelli Ivalossa 2 hh,ssa
 5. Asiantuntija opas mukana retkipäivinä
 6. Puolihoitoruokailut alkaen menopäivän illallisella, päättyen lähtöpäivän aamiaiseen
 7. Eväät retkipäivinä 4
 8. Meno-ja tuolopäivän matkan ruokailut

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi tai virallinen henkilökortti.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu