24-28.9 Unkarin kiertomatka – Värejä, aromeja ja tuoksuja

 

24.9 Ti

 1. Lento Helsinki 9.35 - 10.55 Budapest. Budapestin kentällä on vastassa suomenkielinen opas ja bussi, kuljetus kohti Pécsiä.
 2. Matkalla pysähdymme Paksin kaupungissa, joka on tunnettu mm. Halászcsárda ravintolastaan. Csárdassa maistelemme kuuluisaa halászlé-kalasoppaa.
 3. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa Szekszárdiin. Szekszárd tunnetaan punaviineistään, alueen tyypillisimmät viinirypälelajikkeet ovat cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot ja oporto. Viime aikoina on kasvanut paljon myös kevyempien Szekszárdin rose-viinien suosio. Tutustumme paikalliseen, perheomistuksessa olevan viinikellarin toimintaan ja osallistumme viininmaistiaisiin.
 4. Viininmaistiaisten jälkeen ajamme Pécsiin, majoittuminen.

25.9 Ke

 1. Aamiainen hotellissa.
 2. Salaperäiset roomalaisen ajan hautakammiot, kupolikattoiset roomalaiset moskeijat, solakka minareetti, hienostunut Zsolnay keramiikka, Csontváryn mystiset maalaukset, dekoratiiviset Vasarely kuviot, aikaisin keväällä kukkivat mantelipuut, viihtyiset ravintolat ja kahvilat – nämä kaikki ovat Pécsin tunnusmerkkejä.
 3. Opastetulla kävelykierroksella saamme makupaloja kaupungin värikkäästä kulttuuritarjonnasta.
 4. Kevyen lounaan jälkeen ajamme Dombóváriin ja teemme lyhyen vierailun Gábriel suklaamanufaktuurissa. Omistaja Sándor Gábor on voittanut alan maailmanmestaruuden. Hänen ja vaimonsa tuottamat, käsin tehdyt suklaat valmistetaan tyypillisistä unkarilaisista hedelmistä, saksanpähkinästä, hunajasta ja pálinka – hedelmäbrandystä. Manufaktuurin tuotteiden suurin tilaaja on Ulkoministeriö, sillä diplomaatit mielellään lahjoittavat näitä maailman parhaita suklaita ulkomaalaisille kolleegoilleen.
 5. Dombóvárista ajamme Balaton-järven rannalle ja nautimme illallisen Kistücsök- ravintolassa, joka on useasti valittu Unkarin 10 parhaan ravintolan joukkoon ja joka tarjoaa Balatonin alueen parhaita, tyypillisiä herkkuja.
 6. Illallisen jälkeen ajamme Keszthelyin kaupunkiin, majoittuminen.

26.9 To

 1. Aamiainen
 2. Aamiaisen jälkeen tutustumme Keszthelyin Festetics-palatsiin, joka on maan suurimpia barokkirakennuksia, Unkarin kolmanneksi suurin linna. Linnamuseon 16 salissa voi tutustua 1700 – 1800 lukujen säätyläiselämään, asekalleuksiin ja trofea kokoelmaan.
 3. Linnan entinen omistaja, György Festetics perusti vuonna 1797 Euroopan ensimmäisen maatalouskoulun, Georgikonin.
 4. Seuraavaksi ajamme Unkarin ja Itävallan rajalla sijaitsevaan Sopronin kaupunkiin.
 5. Matkalla nautimme lounas ja tutustumme Balatonin alueen viineihin.
 6. Majoitus Sopronissa.

27.9 Pe

 1. Aamiainen
 2. Aamupäivä kuuluu kaupunkiin tutustumiseen. Sopron kuuluu ilmastoltaan miellyttävään subalpiiniseen vyöhykkeeseen. Euroopan halki kulkeneen meripihkatien varrella sijaitsi roomalaisen ajan Scarbantia, jonka kivenkappaleita ja patsastorsoja säilytetään kaupungin tunnuskuvana pidetyn 61 m korkean, näköalapaikkanakin toimivan Palotornin
 3. tiloissa. Kaupungin tunnelmallinen, historiallinen keskusta tarjoaa runsasta määrää nähtävää.
 4. Kaupunkikiertokävelyn jälkeen ajamme Itävallan puolelle ja Rustin kylässä nautimme lounaaksi tuhti annos maalaisruokaa.
 5. Tutustumme kylään ja lähialueisiin pikkujunalla ja ajamme Fertő – Neusiedler – järven rannalle satamaan Mörbischissä. Nousemme veneeseen ja lyhyellä risteilyllä tutustumme järveen. Laivamme rantautuu Unkarin puolella, Fertőrákosin pikkukylän kohdalla.
 6. Yöpyminen Sopronissa.

28.9 La

 1. Aamiaisen jälkeen ajamme Győrin kautta Budapestiin. Lounaan nautimme keskustan ravintolassa, lounaan jälkeen pidämme vapaa – aikaa.
 2. Lähtö lentokentälle sovitusti
 3. Lento Budapest 16.05 - 18.05 Helsinki

 

Matkan hinta:


Hintaan sisältyy:

 1. Kuljetus Raisio-Turku-Helsingin lentokenttä suunnalta
 2. Lento Helsinki-Budapest-Helsinki
 3. Ohjelman mukaiset ruokailut/maistiaiset
 4. Ohjelman mukaiset museo tms. sisäänpääsymaksut

 

Ilmoittautumislomake

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi tai virallinen henkilökortti.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu