18.6 Vanha Rauma ja Villa Mairea

Vanha Rauma on yksi Suomen seitsemästä UNESCOn maailmanperintökohteesta. Tutustumme kävellen kauniiseen Vanhaan Raumaan puolentoista tunnin opastetulla kierroksella. Kierrok-sen jälkeen siirrymme Villa Tallboon, jossa nautimme herkullisen lounaan noutopöydästä. Kulttuuri ja taide ovat vahvasti esillä matkallamme, sillä lounaan jälkeen bussin nokka kääntyy kohti Noormarkkua ja Villa Maireaa, jossa meillä on myös opastettu kierros ja tutustumisaikaa.

  1. Lähtö: Turku l-a.as. 7.45, Naantali sotilaspatsas 8.00, Raisio keskusta pys. 8.10, Maskun ramppi 8.25, Nousiainen, Mynämäki ja matkan varrelta voi sovitusti nousta bussin kyytiin.
  2. 9.20 poikkeamme kahvitauolle ABC Korpela, Rauma. 10.00 tapaamme oppaan Pyhän Ristin kirkon luona ja tutustumme kävellen kauniiseen Vanhaan Raumaan. Kirkko on vanha kaunis luostari-kirkko ja siellä on erikoisen kauniit kattomaalaukset. Kirkkoon tutustumisen jälkeen opas johdattaa meidät Vanhan Rauman kapeille ja mutkitteville kujille kertoen tämän kulttuurihistoriallisesti arvokkaan alueen historiasta ja nykypäivästä. Matka vie raumalaiseen kulttuuriin ja menneeseen aikaan, merimiesten ja käsityöläisten kotikulmille.
  3. 11.30 siirrymme lounaalle Villa Tallboon, jossa nautimme herkullisen buffet-lounaan.
  4. 12.40 lounaan jälkeen lähdemme kohti Noormarkkua ja Villa Mairea. Villa Maireassa meillä on opastus sekä vapaata aikaa tutustua myös pihaan ja puutarhaan. Villa Mairea rakennettiin vuonna 1939 moderniksi edustuskodiksi. Rakennuttajat Maire ja Harry Gullichsen olivat taiteen ystäviä ja tukijoita. Edistysmielistä ja ennakkoluulotonta pariskuntaa kiinnosti modernismin abstrakti ilmaisu ja utopistinen ideologia. Samanmieliset arkkitehdit Aino ja Alvar Aalto saivat Maireassa tilaisuuden vapaaseen ja kokeilevaan suunnitteluun. Otollisissa olosuhteissa syntyi ainutlaatuinen kokonaistaideteos, joka nykyisin luetaan 1900-luvun arkkitehtuurin huippu- teoksiin. Alvar Aallon tuotannossa Villa Mairea kuuluu vaiheeseen, jossa hän siirtyi pelkistetystä funktionalismista orgaanisempaan mutta moderniin arkkitehtoniseen ilmaisuun, jossa yhdistyy monen sukuisia aiheita. Mairean sisustus toteutettiin Aino Aallon johdolla. Maire Gullichsenin taiteeseen sitoutuneen elämäntyön kautta Villa Mairea kytkeytyy monin tavoin maamme taidelaitoksiin ja muotoilualaan, esimerkiksi huonekaluliike Artekiin ja Galerie Artekiin, Vapaaseen taidekouluun ja Porin taidemuseoon, joiden perustamisessa hänellä oli ratkaiseva osa.
  5. 15.30 lähdemme paluumatkalle ja pysähdymme omakustanteiselle kahville.
  6. Palaamme illaksi kotiin.

 

Matkan hinta: 79 €


 

Hintaan sisältyy:

  1. Kuljetus 21200 Raisio
  2. Opastukset, Vanha Rauma ja Villa Mairea
  3. Buffet-lounas Villa Tallbossa

 

Ilmoittautumislomake

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi tai virallinen henkilökortti.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu