7.5 Kesäretki Hämeen Härkätietä pitkin

 

Hämeen Härkätie on Suomen varhaishistorian merkittävin tie, joka on ollut käytössä jo yli tuhat vuotta sitten. Härkätiellä voi edelleen kulkea esi-isien viitoittamaa reittiä, sillä tie on merkitty ruskeavalkoisin häränpäätunnuksin. Kesäisellä retkellä tutustumme tähän elävään kulttuuriin ja monipuoliseen maisemaan ja luontoon oppaan johdolla.

 1. Lähtö: Raisio 8.45 Turku l-a as. 9.00 ja matkan varrelta voi sovitusti nousta bussin kyytiin.
 2. 10.00 Forssa, linja-autoaseman tilausajolaituri, torin laidalla Vapaudenkadulla, josta opas nousee bussiin
 3. 10.40  Kahvit Härkätien Kynttilässä, Rengossa. Kuittilanraitilla vanhasta navetasta rakennettu ravintola-näyttelytila, jossa on esillä tuhansia esineitä mm. yli tuhat enkeliä, elefanttihuone, Arabian astioita.  Kahvi ja kotitekoinen viineri. Isäntä esittelee talon ja laulaa luikauttaa pari laulua.
 4. 11.45 Rengon Pyhän Jaakon kirkko, tutustumme keskiaikaiseen harmaakivikirkkoon oppaamme johdolla. Rengon kirkko on osa Espanjan Santiago de Compostelaan johtanutta Pyhän Jaakon pyhiinvaellusreittiä.
 5. 12.15 Matkaamme jatkuu kohti Tammelaa ja Portaan kylää, joka aikanaan oli Härkätien tärkeimpiä pysähdyspaikkoja. Nautimme museotien mutkista ja töyssyistä. Seitsemän pitäjän rajalla, Palsankalliolla, ihailemme erämaamaisemaa.
 6. 13.00 Tutustumme Portaanraitilla kylän historiaan ja tarinoihin kestikievareista ja majataloista, sekä vierailemme Portaan nahkurinverstaalla, jonka juuret ovat peräti 1870-luvulta. Nahkurinverstas oli käytössä noin sata vuotta. Verstas on entisöitynä harvinainen, täällä museokierros.
 7.  
 8. 14.00  Lounais-Hämeen Pirtillä lounas, herkullista hämäläistä perinneruokaa ja uusia makuelämyksiä keittiömestari Kim Palhusin tapaan, Lounaan aikana opas kertoo Pirtin sekä Saaren kansanpuiston historiaa, joka tunnetaan mm. Saaren Kartanosta ja sen edesmenneestä omistajasta, kaupunginjohtaja Erik von Frenckellistä.
 9. 15.30 Ruokailun jälkeen jatkamme matkaa Kuivajärven ja Pyhäjärven rantamaisemissa kohti Tammelan kirkonkylää, ohitamme keskiaikaisen harmaakivikirkon ja jatkamme kohti Forssaan. (mahdollisuus poiketa myös Mustialan Kuninkaankartanon, nyk. HAMK:n maatalousoppilaitos, pihapiirissä, noin puoli tuntia.)
 10. 16.00 Finlaysonin tehtaanmyymälä, on viimeinen kohteemme. Kannattaa soittaa etukäteen, sillä ryhmille on 20 % alennus normaalihintaisista tuotteista, myynnissä on paljon II laatua ja muita tarjouksia.
 11. n. 16.30 Opas jää kyydistä linja-autoasemalla.

 

Matkan hinta: 65 €


Hintaan sisältyy:

 1. Kuljetus
 2. Opastus
 3. Kahvi viinerin kera
 4. Ruokailu noutopöydästä Lounais-Hämeen Pirtillä

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu