25-27.6 Uppsalan matka

Pohjoispuolella Tukholman saaristoa ja rannikkoa, sijaitsee Roslagenin maakunta. Historiallisesti, se oli käytetty nimi koko Itämeren rannikkoalueelle, käsittäen myös itäisen osan Mälaren järvestä. Maakunnan suurin kaupunki Uppsala, on tunnettu sen historiallisen vanhasta yliopistostaan, joka perustettiin vuonna 1477, ja kantaa pohjoismaiden vanhimman yliopiston titteliä. Itse Uppsalan ja vanhan Uppsalan juuret löytyvät jo viikinkien aikakaudelta. Tämä on täydellinen kohde kokea aito ja maalaismainen Upplandin maakunnan historia. Kuuluisa, 1300-luvun lopun katedraali, yliopisto ja 1600-luvun Uppsalan linna ovat suosittuja vierailukohteita. Myös Linnes Hammarbyn kasvitieteellinen puutarha on mukava paikka vierailla, ja nähdä 1800-luvulla tunnetun ruotsalaisen kasvitieteilijän Carl Linnaeuksen töitä. Uppsalan moderni puoli tarjoaa vuonna 2007 valmistuneen konsertti- ja kongressi rakennuksen. Nauti kaupungin kahvila- ja ravintolatarjonnasta, tai kiertele kaupoissa ja putiikeissa, joissa paljon Ruotsalaisia design - tuotteita myynnissä.

25.6

 1. Lähtö: Turku l-a as. 20.40, Raisio tsto pys. 20.00. Finnlines lähtee Naantalista 22.30.

26.6

 1. Aikainen aamiainen laivalla. Finnlines saapuu Kapellskäriin 6.15.
 2. Aloitamme päivän Ofvandahlsin Hovikonditoriosta, joka sijaitsee Uppsalan keskustassa. Täällä nautimme herkulliset kakut, leivonnaiset ja kahvit upeassa, historiallisessa miljöössä. 1800-luvulla avatun viehättävän kahvila-konditorion asiakkaina olivat myös silloinen Prinssi Eugen ja Gunnar Wennerberg.
 3. Uppsalan Tuomiokirkko on Skandinavian suurin katedraali. Se rakennettiin vuosien 1270 ja 1435 välissä ja on Ruotsin arkkipiispan kotipaikka. Tänne on haudattu mm. Eric IX, Kuningas Kustaa Vasa ja Carl von Linne.
 4. Ravintola Borgen sijaitsee aivan Uppsalan keskustassa, Fyris joen varrella. Upeat tilat ja miljöö tässä v. 1911 valmistuneessa rakennuksessa, tarjoavat nautinnollisen lounashetken.
 5. Gustavianum museo sijaitsee Uppsalan yliopiston, vanhimmin säilyneessä rakennuksessa, jossa on esineitä niin Egyptin kuin Pohjoismaidenkin antiikista. Katseltavaa löytyy muumioista, viikinkien miekoista, taiteeseen ja muinaisiin kolikoihin.
 6. Uppsalan Yliopiston kasvitieteellinen puutarha on vanhin Ruotsissa, ja siellä kasvaa yli 8000 eri kasvilajia monista eri kasvuympäristöistä ja maailman eri kolkista. Useimmat kasveista ovat villilajikkeita, jotka esiintyvät vain luonnossa, mutta täältä löytyy myös laaja valikoima uusia ja vanhoja viljeltyjä kasveja.
 7. Illalla 21.30 Kapellskäristä Laivalla Naantaliin

27.6

 1. Aikainen aamiainen laivalla. Finnlines saapuu Naantaliin 7.10. Naantalista matkaamme Raision kautta Turun l-a asemalle jonne matkamme päättyy.

Matkan hinta: 299 €


MATKA SISÄLTÄÄ:

 1. Kuljetus
 2. Laivamatka NAANTALI-KAPELLSKÄR-NAANTALI, sisähyti, 2 x aamiainen ja 1 illallinen
 3. Suomenkielinen opas
 4. Lounas, kahvi + kakku
 5. Sis. pääsy Uppsala tuomiokirkko, Gustavianum museo, kasvitie.puutarha

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi tai virallinen henkilökortti.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu