30.9 - 9.10

Lähde mukaan

 

Turkulaisen riemukkaalle LUKIJAMATKALLE Kroatiaan, Montenegroon ja Albaniaan 

 

30.9 1 pv

Lähtö: Raisio tsto pys.2.00, Turku l-a as. 2.15, Kaarina, Paraistentienhaara ja  reitinvarrelta voi sovitusti nousta bussin kyytiin.

 1. Finnair Lento Helsinki AY1841 30.9,klo 6.20
 2. Ryhmä saapuu Helsingistä Splitiin klo 8.20
 3. Ajo Dubrovnikiin, jossa majoittuminen tasokkaaseen Argosy **** hotelliin, ja nautimme yhteisen illallisen.

 

1.10. 2. pv

 1. Buffetaamiainen hotellissa Kaupunkikierros Dubrovnikissa, Dalmatian rannikolla sijaitseva ”Adrianmeren helmi” oli Välimeren mahtina alkaen 1200-luvulta. Vaikka v.1667 maanjäristys sai aikaan suurta tuhoa, on Dubrovnik pystynyt säilyttämään kauniit goottilais-renesanssi – ja barokkityyliset kirkkonsa, luostarinsa, palatsinsa sekä suihkulähteensä. Suojamuurin ympäröimä vanha kaupunki kuuluu UNESCON maailmanperintölistalle. Hyvä tapa saada kokonaiskuva Dubrovnikista, on kiertää kävellen kaupungin muurit. Iltapäivä vapaata. Yöpyminen tasokkaassa hotellissa, ja nautimme yhteisen illallisen.

2.10. 3. pv

 1. Montenegro, vanhat kaupungit Buffetaamiainen hotellissa Retki Montenegron maahan eli ”Mustien vuorien maahan” Montenegron kaupungit ovat pääasiassa vanhoja, ja rannikko on täynnä värikästä historiaa sekä pursuvia pikkukaupunkeja. Yhtenäisen Montenegron historia alkaa 600-luvulta, jolloin slaavit perustivat oman valtionsa sisämaan vuoristoon. Montenegro on vanha kulttuurivaltio, sodilta melko hyvin säästynyt, mutta vuoden 1979 maanjäristys teki tuhojaan. Tutustumme tähän kulttuurikehtoon.

2. Kotor on Montenegron rannikon helmi. Historiallisten rakennusten lisäksi Kotorin suurin nähtävyys on sitä ympäröivät maisemat, joita pääsemme ihailemaan sekä vanhat, vuorille kohoavat muurit. Budvassa tutustumme vanhaan kaupunkiin ja käymme Citadellan linnoituksella. Yöpyminen Budvassa, Montenegrossa jossa majoittuminen tasokkaaseen Bracera *** hotelliin, ja nautimme yhteisen illallisen.

3.10. 4 pv

 1. Aamiainen hotellissa, Albanian tasavalta. Matkamme jatkuu Albaniaan. Albanian tasavalta sijaitsee pohjoisrajoilla Montenegron ja Kosovon kanssa, sekä idässä Makedonian ja etelässä Kreikan kanssa. Länsipuolella Albaniaa on Adrianmeri ja Joonianmeri. Albaniassa on 3 miljoonaa asukasta. Albania on varsin tuntematon alue matkailijoille. Jatkamme Tiranaan, pysähdymme viinitilalle; maistiaiset ja pientä suolaista syötävää.

2. Jatkamme kohti Albanian pääkaupunkiin. Kävelykierroksella Tiranan keskustassa näemme mm. kansallissankari Scanderbegin aukion, vanhan moskeijan, ”pyramidi”-rakennelman ja blokin, joka oli aikoinaan virkamieseliitin suljettu asuinalue. Sieltä löytyy runsaasti kahviloita, butiikkeja ja pieniä ruokapaikkoja. Myös monet länsimaiset merkkiliikkeet ov at avanneet butiikkinsa Tiranan keskustaan. Yöpyminen tasokkaassa Tirana **** hotellissa, ja nautimme yhteisen illallisen.

4.10. 5. pv

 1. Aamiainen hotellissa. Albaniasta ajamme upeita vuoristoteitä, maisemat päivän aikana ovat silmiä hivelevät. Lounastauko joen varrella ravintolassa Skadarissa. Yöpyminen Dubrovnikissa tasokkaassa Importanne **** hotellissa, ja nautimme yhteisen illallisen. 

 

​5.10. 6. pv

 1. Dubrovnik – vapaapäivä. Illallinen hotellissa

6.10. 7. pv

 1. Aamiainen hotellissa. Splitiin lähdemme Mostarin kautta. Pysähdymme kahvitauolle Neumissa matkan varrella. Lounaalle aikaa Mostarissa. (omakustanne) Yöpyminen tasokkaassa Luxury Hotel Jupiter **** hotellissa, ja nautimme yhteisen illallisen.

 

7.10. 8. pv

 1. Aamiainen hotellissa, Krkan kansallispuisto on oikein hieno kohde. Palaamme bussilla Splitiin ja majoittuminen hotelliin.Yhteinen illallinen

 

8.10. 9. pv

 1. Aamiainen Kaupunkikierros Splitissä. Split on Kroatian toiseksi suurin kaupunki. Keisari Diolectianus rakennutti sinne eläkeläispalatsinsa 300-luvulla. Myöhemmin palatsin alkuperäisiä rakennuksia on purettu ja tilalle rakennettu uusia, joten sen roomalainen yleisilme on kadonnut. Alkaen 1700-luvulta on palatsin roomalaisia aineksia yritetty varjella ja sen alkuperäistä ulkoasua jäljittää. Palatsialue on kooltaan 215x180 metriä ja sen kaikilla sivustoilla on portti. Koko palatsialue on UNESCON maailmanperintösuojelukohde. Kierroksen jälkeen vapaata Splitissä. Illallinen hotellissa

9.10. 10. pv

 1. Aamiainen, viimeiset shoppailut ennen kotiin lähtöä Splitissä, iltapäivällä Trogirissa ruokailu, viiniä ja lähtö lentokentälle.
 2. AY1844 9.10 lento Split  21.00- Helsinki  00.55, bussimme vastassa kentällä ja kuljetus Turku-Raisio suunnalle.
   

Ruoka allergiat ja Guteenittomat, voitte turvallisesti lähteä matkaan.
Ole hyvä ilmoita ajoissa !

Matkan hinta: 1698 €


1 hh lisä 390 €

Hinta sisältää:

 1. Kuljetukset Turku-Hki-Vantaa-Turku
 2. Lennot Hki-Split-Hki
 3. Majoitukset laadukkaissa hotelleissa 2 hengen huoneissa puolihoidolla
 4. Kuljetukset uusilla ilmastoiduilla turistibusseilla
 5. Suomea puhuva asiantuntijaopas koko matkan ajan
 6. Paikallisoppaat
 7. Ruokailut 9 illallista, 9.10 Trogirin ruokailu viinin kera
 8. Mahdolliset sisäänpääsymaksut
 9. 8 kg käsimatkatavara
 10. 23 kg ruumaan menevä laukku

       Kroatian valuutta Kuna HRK 
       Albanian valuutta Lek LEK
       Montenegro Euro

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu