25.9 Retki Hämeen härkätietä pitkin

 

Hämeen Härkätie on Suomen varhaishistorian merkittävin tie, joka on ollut käytössä jo yli tuhat vuotta sitten. Härkätiellä voi edelleen kulkea esi-isien viitoittamaa reittiä, sillä tie on merkitty ruskeavalkoisin häränpäätunnuksin. Retkellä tutustumme tähän elävään kulttuuriin sekä monipuoliseen maisemaan ja luontoon oppaan johdolla.

 

 1. Lähtö: Turku l-a as. 7.15, Raisio keskusta 7.30 ja matkan varrelta voi sovitusti nousta bussin kyytiin.
 2. 9.00 Kokoontuminen Tammelan kirkon parkkipaikalla, josta opas Arja Sura tulee mukaan. Lähdemme kohti Renkoa.
 3. 9.30 Kahveet Härkätien Kynttilässä, Rengossa. Kuittilanraitilla vanhasta navetasta on rakennettu ravintola - näyttelytila, jossa on esillä mm. yli tuhat enkeliä, elefanttihuone, tuhansia Arabian astioita ym.  Kahvi ja kotitekoinen viineri. Isäntä esittelee talon ja laulaa luikauttaa pari laulua.
 4. 10.45 Rengon Pyhän Jaakon kirkko, tutustumme keskiaikaiseen harmaakivikirkkoon oppaamme johdolla. Rengon kirkko on osa Espanjan Santiago de Compostelaan johtanutta Pyhän Jaakon pyhiinvaellusreittiä.
 5. 11.15 Matkamme jatkuu Lopelle.  Matkan aikana nautimme museotien mutkista ja töyssyistä. Seitsemän pitäjän rajalla, Palsankalliolla, ihailemme erämaamaisemaa.
 6. 11.45 Kartanoputiikki Punainen Tupa Topenolla on houkutteleva ostoskohde. Putiikin tuotevalikoima koostuu tarkkaan valikoiduista tuotemerkeistä. Putiikista voit hankkia korkealaatuisia ja muodikkaita vaatteita, kenkiä, laukkuja ja asusteita arkeen ja juhlaan.                  
 7. 13.30 Marskin Majalla lounas ja opastettu tutustuminen Marskin Majan historiaan. Ruokailu sisältää useita salaatteja, kaloja, lämpimän ruuan ja jälkiruuan sekä opastuksen.
 8. 15.00 Ruokailun jälkeen jatkamme matkaa kohti Portaan kylää ja nautimme Härkätien maisemista. Tutustumme Portaanraitilla kylän historiaan ja tarinoihin kestikievareista ja majataloista.         
 9. n. 16.00 Olemme taikaisin Tammelan kirkolla ja opas jää kyydistä pois.

 

Matkan hinta: 75 €


Hintaan sisältyy:

 1. Kuljetus
 2. Opastus
 3. Kahvi viinerin kera
 4. Ruokailu Marskin Majalla

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu