25–29.7 Saarenmaan oopperajuhlat

25.7 Ke  Matkaan voi lähteä, Oopperaan ei tarvitse osallistua !

 1. Lähtö: Naantali Föli pys.Turkuun lähtevä 5.00, Raisio keskustan pys. 5.10,Turku l-as 5.30
 2. Eckerö Line m/s Finlandia lähtee Helsingistä 9.00 ja saapuuTallinnaan 11.15. Meriaamiainen laivalla
 3. Tallinnasta ajamme bussilla Virtsun satamaan, josta lauttamatka Saarenmaalle (30min). Kuivastusta bussimatka Kuressaareen, majoittuminen Hotel Mardi
 4. Lounastaukomatkalla.
 5. Illalla 20.00 ooppera, Wolfgang Amadeus Mozart "Figaron häät

26.7 To

 1. Aamiasen jälkeen tutustuminen Kuressaaren kaupunkiin, Sõrven niemimaan sekä Vilsandin kansallispuistoon. Niemimaan eteläkärjessä on Sõrven kynnäs ja sen jatkeena Irbenin salmessa rivi luotoja. Legendan mukaan luodot syntyivät, kun Suur Tõll heitti kivenlohkareita karkottaessaan pirua maalta. Painavimmat lohkareet putosivat lähemmäs ja kevyemmät kauemmas.Viieristin luonnonsuojelualueelta löytyy Kõrgemäen uhrilähde eli Korkeimman taian lähde, jota ihmissukupolvet ovat pitäneet pyhänä ja uskoneet sen parantavaan voimaan.
 2. Vilsandi on Baltian vanhin, vuonna 1910 perustettu luonnonsuojelualue, joka muutettiin Vilsandin kansallispuistoksi vuonna 1993. Vilsandin kansallispuistoon kuuluu yli sata linturikasta saarta, hyljealueita, kalaisia lahtia ja erilaisia rantamaastoja Saarenmaan länsiosassa. Suurin ja mielenkiintoisin on Vilsandin saari. Geologisesti, eläintieteellisesti ja kasvitieteellisesti erittäin mielenkiintoisella alueella on säilynyt rikas mereen liittyvä perinnekulttuuri. Paluu Kuressaareen. Lounas kierroksen aikana.
 3. Illalla 20.00 ooppera, Giuseppe Verdi "La Traviata 

27.7 Pe

 1. Vapaapäivä, voit käydä kaupungilla, tutustua eri liikkeisiin ja shoppailla, mennä rannalle uimaan tai vain viettää leppoisapäivä.
 2. Kaupungilla on hyviä ravintoloita jossa voit kahvitella ja ruokailla.
 3. Illalla 20.00 operetti, Johannes Strauss Jr. "Mustalaisparoni

28.7 La

 1. Aamiaisen jälkeen saarikierros, jonka  aikana  nähdään Pangan rantajyrkänne, mikä on Länsi-Viron ja saarien korkein kallioperäpaljastuma. Silurin rantakallio, joka alkaa Gotlannin saarelta Ruotsista, kulkee Itämeren halki ja nousee Saarenmaan länsirannalla taas maanpinnalle. Jyrkänteen korkeus on 21,3 m. Jyrkänteen leveys on n. 2,5 km.
 2. Ihaillaan historiallisia Anglan tuulimyllyjäTämä on Saarenmaan ainoa alkuperäisen ilmeensä säilyttänyt tuulimyllykukkula.
 3. Tutustutaan keskiaikaiseen Karjan Katariinan kirkkoon, kirkko on rakennettu 1300-luvun alkupuolella ja on säilyttänyt melkein muuttumattomana alkuperäisen muotonsa. Kirkko on yksilaivainen ja siinä ei ole kellotornia.
 4. Sekä katsotaan luonnonkaunista Kaalin meteoriittikraatteriaKaalin meteoriitin putoamisen arvioitu aika on 7500-7600 vuotta sitten. Meteoriitin putoaminen jo asutetulle Meteoriitti hajosi kappaleiksi 5-10 km korkeudessa ja satoi maanpinnalle paloina, joista suurin aiheutti halkaisijaltaan 110 m leveän, 22 m syvän kraatterin sekä 8 pienempää kraatteria.
 5. Lounas päivän aikana
 6. Paluu Kuressaareen.
 7. Illalla 20.00,  Alexela Opera Gala.

29.7 Su

 1. Aamiaisen jälkeen bussimatka Muhun saarelle, jossa katsotaan Koguvan kylä, missä asutaan idyllisissä ruokokattoisissa taloissa, joiden ympärillä on korkeat sammaltuneet kiviaidat. Kuivastu satamasta lauttamatka mantereelle ja bussilla .
 2. Ruokailu Tallinnassa.
 3. Tallinnassa pieni ostosaika, viimeiset ostokset 17.15 bussiin, jolloin bussi ajaa laivaan.
 4. Eckerö Line m/s Finladia lähtee Tallinnasta 18.30 ja saapuu Helsinkiin 21.00.
 5. Helsinkiin saavuttua ja kun kaikki ovat bussissa matka jatkuu samaa reittiä Turku-Naantali.

Matkan hinta: 538 €


1 hh lisä 115 €

Hintaan kuuluu:

 1. Eckerö Line laivaliput kansipaikoin ja meriaamiainen
 2. Lauttaliput Virtsu-Kuivastu-Virtsu
 3. 4 yötä majoitusta aamiaisella Kuressaaressa  hotell Mardi
 4. 4 x lounas tai illallinen
 5. Opas

Lisä hintaan:

 1. Illallisbifet laivalla 26 €
 2. Oopperaliput

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi tai virallinen henkilökortti.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu