6 - 13.7 Keski - Norjan matka

6.7 Pe

 1. Lähtö: Raisio tsto pys. 18.40, Turku l-a as. 18.50 Suuntaamme kohti Turun satamaa. Junalla tulijat tapaaminen satamassa. Nousemme Viking linen Grace laivaan. Illalla voi rentoutua laivan palveluista nauttien. Lisämaksusta on mahdollista nauttia laivan illallisbuffetista.

7.7 La

 1. Varhainen aamiainen laivalla. Saavumme Tukholman satamaan klo 06.30 paikallista aikaa. Tästä suuntaamme läpi Ruotsin ja saavumme iltapäivän puolella Osloon. Vapaata aikaa tutustua Osloon omatoimisesti. Päivän aikana yhteinen lounas.

8.7 Su

 1. Aamupala hotellissa. Aamupäivällä klo 9.00 teemme matkanjohtajamme johdolla kiertoajelun, jonka aikana vierailemme mm. Holmenkollenilla ja upeassa Vigelandin patsas puistossa. Puolen päivän aikaan lähdemme ajamaan kohti Keski-Norjan vuonoseutuja. Matkalla vierailemme Lillehammerissa, jossa katsastamme vanhoja olympialaisten suorituspaikkoja. Lillehammerista suuntaamme Kvamiin, jossa yövymme Kvam vuoren yläosassa sijaitsevassa hotellissa. Yhteinen illallinen.

9.7 Ma

 1. Aamupala Aamulla lähdemme jatkamaan matkaa ja tämän päivän aikana näet jo hengästyttävän paljon toinen toistaan uskomattomampia näkymiä. Ottasta ajamme ensin Dalsnipan huipulle. Tämä huippu kohoaa 1476 mpy ja nousu sinne on jo varmasti mieltä kihelmöivä. Nousu tehdään linja-auton kyydissä ja huikeat maisemat ovat edessämme. Ylhäällä huipuilla voimme ihailla Geirangerin vuonoa ja kylää. Täältä lähdemme laskeutumaan serpentiinitietä pitkin laakson pohjalle. Tämä tie on erittäin suosittu kesäaikaan ja tiellä on tunnelmaa ihan riittävästi. Geirangerin kylään saavuttuamme sinulla on iltapäivä aikaa nauttia tämän kylän ainutlaatuisesta tunnelmasta. Geirangerin vuono on valittu myös UNESCON maailmanperintökohteeksi, eikä varmasti suotta. Upea vuono ja sitä ympäröivät huiput lumoavat katsojansa. Halutessasi sinulla on mahdollisuus lähteä iltapäivällä risteilylle Geirangerin vuonolle (omakustanteinen) tai voit vain kävellä rannoilla ja ihmetellä näkemääsi. Geirangerin kylässä on asukkaita n. 250. Iltapäivän jälkeen siirrymme Valldalin kaupunkiin, jossa majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen.

10.7 Ti

 1. Aamupala Jätämme hyvästit Valldalille ja lähdemme uusiin seikkailuihin. Matka jatkuu kotkien tietä pitkin kohti Peikonpolkua, jossa riittää serpentiiniä ja näkymiä, jotka varmasti saa hengästymään pelkästä katselusta. Hieman jännittäväkin lasku on kuitenkin sen arvoista ja maisema ja tunnelma piirtyvät mieleesi. Alas päästyämme jatkamme matkaa kohti Ruusujen kaupunkia, eli Moldea. Täällä pääsemme ruokailemaan Molden vieressä nousevan huipun päällä olevaan ravintolaan, josta aukeavat myös todella upeat näkymät. Majoittuminen hotelliin ja ilta aikaa tutustua omatoimisesti Moldeen. Yhteinen illallinen.

11.7 Ke

 1. Aamupala. Moldesta suuntamme kohti Kristiansundia, jossa sijaitsee hyvin mielenkiintoinen kohde, Atlantic Road, joka nimensä mukaisesti kulkee Atlantin rannoilla ja osin sen päällä. Upeat avonaiset maisemat Atlantille on suoraa edessämme. Atlantic Road kulkee 8 sillan ja rakennetun maapenkereen kautta saarelta toiselle. Tie on valittu erääksi maailman kauneimmista teistä ja tätä me pääsemme tällä matkalla myös kokemaan ja näkemään. Tien pituus on 8 km. Maisemien ja erikoisten siltojen ihmettelyn jälkeen matkaamme kohti Trondheimia jonne saavumme myöhään iltapäivällä. Kaupunki on Norjan 3. suurin (asukkaita n. 170 000), joten suurkaupungista voidaan puhua. Trondheim oli aikoinaan myös Norjan pääkaupunki, jossa sijaitsi virallinen Norjan kuninkaallisten kruunajaiskirkko. Tuomiokirkko on rakennettu 1070–1300 ja on Norjan merkittävin kirkko ja Pohjois-Euroopan suurimpia kirkkorakennuksia. Trondheimissa majoitumme Scandic hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen.

12.7 To

 1. Aamupala. On aika jättää hyvästit Norjalle. Aamulla Nidarosin kirkossa vierailun jälkeen ajamme Ruotsin halki kohti Örsnköldvikiä, mutta matkalle osuu vielä ainakin yksi sykähdyttävä kokemus. Åren hiihtokeskuksessa nousemme hissillä lähes 1500 mpy ja maisemat ovat myös sen mukaiset. Åren erittäin suosittu hiihtokeskus avautuu eteemme koko komeudessaan. Örnsköldvikissä majoitumme Scandic hotelliin. Yhteinen illallinen.

13.7 Pe

 1. Aamupala. Puolen päivän aikaan ajamme Uumajan satamaan, josta nousemme laivaan ja ylitämme merenkurkun ja saavumme Vaasaan. Tästä matka jatkuu Turkuun, jonne saavumme myöhään illalla.

Matkan hinta: 1238 €


1 hh lisä 430 €

Hinta sisältää:

 1. Kuljetus bussilla
 2. Laivamatka Turku-Tukholma B2 hytissä ja Uumaja-Vaasa kansipaikoin
 3. Hyvätasoisen hotellimajoituksen jaetussa 2hh.ssa
 4. Matkaohjelman mukaiset ruokailut
 5. Kaupunkikiertoajelu Oslossa
 6. Sisäänpääsymaksu Nidarosin tuomiokirkkoon
 7. Hissilippu Åren rinteille
 8. Lauttamaksut
 9. Matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Lisähintaan:

 1. Buffet illallinen Viking Linella 35€/hlö
 2. Ikkunallinen hytti Viking Linella 20€/hlö
 3. Vuonoristeily Geiranger vuonolla 60€/hlö

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi tai virallinen henkilökortti.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu