4.8 Kesäpäivä luonnonkauniissa Asikkalassa

Lähtö: Rusko K-kauppa 5.30, Turku l-a as. 6.00, Raisio tsto pys. 6.15 ja matkan varrelta voi sovitusti nousta bussin kyytiin.

 1. 9.15 Saapuminen bussilla Vääksyyn kanavan pohjoispäässä olevaan ravintola Kanavan Helmi Kanavatie 21 Asikkala, jossa opas toivottaa ryhmän tervetulleeksi. Nautitaan tervetulokahvit täytetyn sämpylän kera. Esimakua kuvauksellisista maisemista saamme nauttia kahvikupin ääressä silmien eteen avautuvasta Päijänteestä.
 2. 10.00 Tullaan bussilla kanavan pysäköintialueelle ja tutustutaan kanavan nähtävyyksiin kävellen. Käydään Toivo Kärki - lavalla, löydetään Minna Kaupin kiintorasti  ja pysähdytään Vaikeiden aikojen muistomerkillä.
 3. 10.30 Matkusjalaiva saapuu kanavaan. Noustaan laivaan ja puolitoista tuntia kestävä leppoisa laivaristeily alkaa. 
 4. 11.40 saavumme Kalkkisten kanavalle
 5. 12.00 Kalkkisten kylän laiturille, jossa bussi jo odottelee rannalla Kalkkisten sillan alla.
 6. 12.20 Viininmaistajaiset ja lounas Viini- ja Puutarhatila Pihamaalla, Siltatie 12 Kalkkinen, Asikkala. Janne - isäntä tarjoaa tervetuliaisiksi lasillisen kultamitalilla palkittua rosee - viiniä. Herkullinen lähiruoka lounas on valmistettu ihan tätä ryhmää varten ja se nautitaan Talli - Tupa ravintolan noutopöydästä. Kotiin viemiseksi maalaispuodista löytyy tilan marjoja, vihanneksia ja muita paikallisia herkkuja, unohtamatta tilan palkittuja viinejä.
 7. 13.30 Nousemme bussiin ja matka jatkuu pitkin Suomen kauneinta matkailureittiä kohti Pulkkilanharjua, kahdeksan kilometriä pitkää saarijonoa, jota eri tyyppiset sillat yhdistävät. Täältä alkaa Päijänteen puhdas vesi virrata Päijännetunnelia pitkin kohti pääkaupunkiseutua tyydyttäen yli miljoonan  asukkaan veden tarpeen.
 8. 14.00 Tutustumme Asikkalan "Miljoonan tiilen kirkkoon", Kirkkotie 42, Asikkala ja laulamme ryhmän toivoman virren.
 9. 14.30 saavumme Vääksyyn ja nyt on vuorossa nyt on vuorossa ostoskierros Vääksyn pikkubutiikeissa. Kotileipureita houkuttelee Vääksyn myllyn puhtaat jauhot, Laura kaupan tavarapaljous ihastuttaa, se on paikka, jos voi tehdä löytöjä.
 10. Hotelli Tallukan läheisyyteen on siirretty valtavan kokoinen tuohiukko Erkki, jonka opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen kävi lokakuussa kastamassa. Tuohiukko on ainutlaatuinen ja tallentuu varmasti retkeläisten kameraan. Tallukan sisätiloissa on tuohimestarin töiden näyttely, jossa on yli 400 tuohityötä.
 11. 16.30 poikkeamme Viipurilaisen Kotileipomon, Lahdentie 198 Vääksy kahvilaan ja myymälään. Juomme vielä lähtökahvit ja ostamme leipomon tuotteita kotiinvietäväksi.
 12. Paluumatkalla poikkeamme vielä Ruusupuistoon, Lammintie 725, Asikkala. Puistossa on yli 500 ruusupensasta ja noin 90 erilaista ruusulajiketta, elokuussa näyttävät liljat ovat loistossaan. puistossa on myös paljon muutakin nähtävää, esim.hyönteisaholleja ja kyläkeinu. Usein siellä käyskentelevät myös kanat ja komea kukko irrallaan. 
 13. 17.30 kotimatkalle lähtö.

Matkan hinta: 99 €


Hinta sisältää:

 1. Kuljetus
 2. Tervetulokahvit täytetyn sämpylän kera Majakka-paviljongissa, kahden kanavan Päijänne risteilyn, viininmaistajaiset ja lounaan Pihamaan Talli - Tupa ravintolassa, vierailun Asikkalan kirkossa, ostos- ja tutustumis käynnit, Ruusupuisto, lähtökahvit Viipurilaisen Kotileipomon kahvilassa, sekä oppaan palvelut.

(minimi 30 henkilöä)

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu