Brändö, upea saaristoretki Ahvenanmaalle

Lähtö: Turku l-a 8.45, Raisio Toimisto pys. 9.00,

  1. Matkatessanne kotiseudulta kohti Kustavia olette jo nähneet mahtavat peltoaukeat, komeat sillat ja vaihtaneet arjen kiireet merituulen tuoksuun ja saaristoluontoon. Aloitatte retkipäivänne maittavalla aterialla n. 10.00 Lomavalkaman seisovasta pöydästä (aamiainen/lounas) Opastus alkaa Lomavalkaman pihasta, Kevon kylästä, entisaikojen kalastus- ja viljelystilalta.
  2.  Kuultuanne tarinoita Kustavista suuntaatte yhdelle Suomen aurinkoisimmalta retkireiteistä. Alussa ylitätte Ströömin lossilla ja jatkatte matkaa vanhaa postitietä pitkin kylien läpi Vartsalan saarella. Ylitätte Vuosnaisista (Osnäs) autolautalla Iniön aukon ja Kihdin selän määränpäänä Åva ja Ahvenanmaa.
  3. Kohtaatte henkeäsalpaavan ulkosaariston, näkymä on yhtä aikaa rikas, mutta karu. Yli tuhannesta saaresta koostuva tuulten ja tyrskyjen muokkaama luonto näyttäytyy, kuin kappaleena Lappia keskellä merta. Brändön alueen pääsaaret on yhdistetty silloilla ja pengerryksillä, joten pääsette vierailemaan n. 25 saarella. Opastuksen siivittämänä näette pienet kylät kallioiden kupeissa, juhannussalot, erikoiskasvit ja aitoa saaristolaiselämää. Nautittuanne "Myrskyluodon Maijan maisemissa" retkikahvit vierailette myös perinteisessä kyläkaupassa ja Brändön kirkossa.
  4. Oppaan tarinoiden siivittämänä palaatte takaisin Lomavalkamaan, jossa nautitte vielä aterian noutopöydästä (päivällinen/iltapala). Kun saaristoilma, maisemat ja aurinko ovat tehneet tehtävänsä, niin onkin aika palata kotimaisemiin antoisan päivän päätteeksi.

Matkan hinta: 78 €


Hintaan kuuluu:

  1. Kuljetukset
  2. 2 x ruokailu ohjelman mukaan
  3. Retkikahvit
  4. Opastus

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. 

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu