11-17.4 Gdansk - Berliini - Tukholma

11.4 Ti Lento Gdanskiin 

Lähtö: Naantali 10.00, Raisio 10.20, Turku 10.40

Wizz Airin lento lähtee Turusta 13.05 ja saapuu Gdanskiin 13.30

Lentokentältä ajamme pienen kaupunkikierroksen ennen majoitusta

Majoittuminen ja illallinen

Novotel Gdansk Centrum ***/Ul. Pszenna 1/80-749 Gdansk/Puola

Kyseessä on keskiluokkainen hotelli Gdanskin keskustassa. Hotellissa on DBL ja TWIN huoneet, ravintola, baari ja kokoustilat. Huoneissa on suihku/WC, TV, puhelin, radio.

12.4 Ke Gdansk - Berliini (noin 500km)

Berliiniin saapumisen jälkeen majoittuminen hotelliin (12-15.4).

Best Western Plus Hotel Amedia Berlin ***+/Kurfürstendamm 203/10719 Berlin

Kyseessä on toukokuussa 2013 avattu moderni hyvän keskiluokan hotelli. Hotelli sijaitsee länsi-Berliinin ydinkeskustassa lähellä ostosaluetta. Hotellissa on 194 huonetta, ravintola, baari. Huoneissa on suihku/WC, TV, puhelin, radio, safe. 

20:00 Illallinen 

Restaurant Schildkröte/Kurfürstendamm 212/10719 Berlin

13.4 To Berliini

Hotelliaamiaisen jälkeen 09:00-12.00 Kaupunkikiertoajelu suomenkielisen oppaan johdolla kolme tuntia. Kiertoajelu alkaa hotellilta ja päättyy ravintolaan. Kiertoajelun aikana näemme merkittävimmät nähtävyydet ja rakennukset - uusia ja maailmansodan runtelemia ja jälleenrakennettuja, Itä-Berliinin ja Länsi-Berliinin ajoilta olevia kohteita. Kuvaustaukoja on kierroksen aikana.

Kierroksen aikana nähdään mm. (muutokset mahdollisia)

 

 • Kurfürstendammin - arkipäiväisemmän Ku'dammin - lähes 4km pitkä kuuluisa bulevardi
 • Keisari Wilhelmin rauniokirkko 
 • Charlottenburgin linna
 • Voitonpylväs - Siegessäule
 • Bellevuen linna - Presidentin edutava toimisto
 • Tiergarten, perustettu 1500-luvulla Brandenburgin vaaliruhtinaiden metsästysalueeksi. 1800-luvulla hovipuutarhuri Lenné suunnitteli siitä erään Euroopan kauneimmista puistoalueista
 • Haus der Kulturen - maailmankulttuurien talo
 • Reichstagsgebäude - Valtiopäivätalo lasikupoleineen
 • vieressä Kanzleramt - liittokanslerin työpaikka
 • Brandenburger Tor, joka on sekä jaetun että yhdistetyn Saksan symboli
 • Holocaust Mahnmahl monumentaalinen Euroopassa murhattujen juutalaisten muistomerkki
 • Checkpoint Charlie - entinen legendaarinen rajanylityspaikka Friedrichstrassella
 • Unter den Linden - Avenue
 • Potsdamer Platz
 • Nikolai - kortteli
 • Gendarmenmarkt - aukio
 • Berliinin tuomiokirkko Dom
 • Hauptbahnhof - päärautatieasema kiertoajelun jälkeen kuljetus oppaan johdolla panimolle

Panimovierailu

Berliner-Kindl-Schultheiss-Brauerei/Indira-Gandhi-Str. 66-69/13053 Berlin

klo 12.30-14.00 panimovierailu ja olutmaistiaiset

Luonas pääruoalla ja yksi olut klo 14.00-15.30

 

14.4 Pe Päiväretki Potsdamiin

Klo 9:00-17:00 Päiväretkellä on suomenkielinen opas. Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Berliinin ulkopuolella Bradenburgissa sijaitsevaan Potsdamiin. Täällä ovat mm. upea Sanssoucin palatsi ja Cecilienhof, jolla oli merkittävä osa II maailmansodan rauhanneuvotteluissa. Potsdamin 150 000 asukkaan kaupunki sijaitsee noin 30km päässä Berliinistä Brandenburgin osavaltiossa, jonka pääkaupunki se myös on (lounaan suuntaan Berliinistä). Kaupungista tuli merkittävä 1600-luvulla, kun siitä tuli Hohenzollern-sukuun kuuluvan vaaliruhtinas Fredrik Vilhelmin myötä Preussin kuninkaallisten residenssikaupunki. Loistokkaasta ajasta muistuttavat yhä Potsdamin monet upeat palatsit ja mahtavat puutarhat , joita on yhteensä noin 20. Kuuluisin Potsdamin palatseista on Sanssoucin palatsi, joka rakennettiin 1745-1747 Fredrik II Suuren kesäasunnoksi. Suoraan käännettynä tämän rokokoo-tyyliä edustavan palatsin nimi tarkoittaa "ilman huolia" tai "huoleton" - Fredrik II Suuri halusikin palatsistaan paikan, jonne vetäytyä Berliinin prameilusta ja seremonioista. Sanssouci valtavine puutarhoineen kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon, kuten itse asiassa suurin osa Potsdamin nähtävyyksistä. 

Opastettu kierros Cecilienhofissa. Opastettu kierros Sanssoucissa ja puistossa. Sanssoucin kuninkaallisen puiston läntisellä puolella sijaitseva Neues Palais on palatsimainen rakennus Potsdamin kaupungissa. Palatsin rakennustyöt aloitettiin vuonna 1763 kuningas Fredrik II Suuren toimesta, ja ne saatiin päätökseen vuonna 1769. Neues Palais on yksi viimeisimpiä preussilaisia suurbarokkipalatseja. Cecilienhofin linna sijaitsee myös Potsdamissa ja se tunnetaan ehkä parhaiten siellä pidetystä II maailmansodan jälkeisestä Potsdamin konferenssista, jossa voittajavallat määrittelivät Saksan uudet rajat. Nykyään Cecilienhof on museo, joka toimii myös hotellina. Myös Cecilienhofin linna kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. 

Eräs Potsdamin suosituimmista alueista matkailijoiden keskuudessa on Hollantilainen kortteli, josta löytyy runsaasti kahviloita, pieniä kauppoja ja baareja ja ennen kaikkea hollantislaistyylisiä tiilitaloja. Talojen historia juontaa juurensa Fredrik Vilhelm I:n aikaan, jolloin hän tarvitsi kipeästi työmiehiä varuskunnan laajennustöihin. Miehet löytyivät rajan takaa Hollannista, ja jotta miehet tuntisivat olonsa kotoisaksi, Fredrik rakennutti heidän käyttöönsä yli 130 hollantilaistyylistä punatiilitaloa 1700- luvun puolivälissä. Korttelissa on yhä rento ja omalaatuinen tunnelma. 

Hollantilaisen korttelin lisäksi Potsdamissa on myös kaupungin pohjoispuolella venäläinen yhteisö Alexandrowka, joka on venäläisen arkkitehtuurin saareke. Alexandrowkan venäläistyyliset talot rakennettiin 1825 joukolle venäläisiä maahanmuuttajia. Talot ovat näyttäviä ja erikoisia ja jotkut niistä toimivat nykyisin esimerkiksi kahvilana tai museona. Myös tämä yhteisö kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. 

Lounas päivällä

Zum Fliegenden Holländer Benkertsrabe 5/14467 Potsdam

Ravintola sijaitsee hollantilaisessa korttelissa, matka Sanssoucista noin 2,2 km.

Lounaan jälkeen vapaata aikaa Potsdamissa. 

Paluu kello 16.00 Berliiniin.

 

15.4 La Berliini - Etelä-Ruotsi

Aamiaisen jälkeen bussimatkat kohti kotia alkaa. 

Lautta Puttgarden - Rodby - Kööpenhamina - Ruotsi bussimatka

 

16.4 Su Etelä-Ruotsi - Tukholma

Aamulla bussilla Tukholmaan (omakustanteinen lounas matkalla).

Iltalähtö Viking Amorella.

Buffet illallinen laivalla.

 

17.4 Ma Turussa

Turussa n. klo 7.35

 

 

 

Matkan hinta:


Star Tours Oy
Ritvan Matkat
Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931040
info@startours.fi

www.startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvisemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset. Matkalla tarvitaan Passi tai virallinen henkilökortti.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4 (katutaso)
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu