17.7 Bengtskärin majakka, päivän virkistäytymisretki

Lähtö: klo 8.00  Raisiosta Varppeen pysäkki, Turku L-A klo 8.15, Paimion ramppi klo 8.35, Kemiön tieh. huoltamo ja matka jatkuu kohti Hankoa. Hangosta merimatka Bengtskärille. Merimatkasta huolehtii Marine Lines Oy.

 1. Bengtskärin majakka on pohjolan korkein majakkarakennus ja Suomen majakoista tunnetuin. Pikkuruisella luodolla Hangon ja Utön välisen laivaväylän varrella majakka on turvallisesti ohjannut merenkulkijoita jo vuodesta 1906 lähtien. Majakan sijainti maamme aluevesirajoilla oli strateginen maamme puolustuksen kannalta. 
 2. Bengtskärin majakka sijaitsee Turun saaristossa Saaristomerellä noin 25 kilometriä Hangostalounaaseen. Majakka rakennettiin vuonna 1906 Bengtskärin matalalle kallioluodolle, jota ympäröivälle merialueelle oli sitä ennen ajanut useita laivoja karille. Majakan rakennusaineena käytettiin graniittia ja tiiltä, ja sen suunnitteli arkkitehti Florentin Granholm. 52 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoava Bengtskär on rakennushetkestään lähtien ollut Pohjoismaiden korkein majakka. Neuvostoliiton armeija yritti räjäyttää majakan jatkosodan aikana käydyssä Bengtskärin taistelussa, joka päättyi kuitenkin suomalaisten voittoon. Majakka automatisoitiin 1960-luvun lopulla, ja tyhjilleen jäänyt majakka alkoi rapistua. Turun yliopisto vuokrasi ja kunnosti majakan 1990-luvun alkupuoliskolla. Majakka avattiin matkailijoille vuonna 1995, ja se on siitä lähtien ollut suosittu matkailukohde. Bengtskärin majakan osti vuonna 2000 Turun yliopistosäätiö. Museoviraston vuonna 2009 julkistamassa inventoinnissa Bengtskärin majakka on määritelty Valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.
 3. Hankoon saavumme n. klo 10.00,  jolloin hetki aikaa jaloitella.
 4. Unohtumaton matka halki saariston, aina Suomen aluevesirajoille asti, jossa sijaitsee Bengtskärin majakka. Se on pohjolan korkein ja nousee ylväänä aallokosta. Majakalla saamme tutustua Bengtskärin kunniakkaaseen historiaan oppaan ja näyttelyiden välityksellä. 
 5. Klo 11.00 lähtö Bengstskärille. Menomatkalla syömme kevyen kalakeitto-lounaan.
 6. klo 12.30 saavutaan Bengtskärille. Majakassa opastus ja mahdollisuus kiivetä torniin ja tutustua näyttelyihin myös omatoimisesti.
 7. Klo 15.00 lähtee paluukuljetus aluksella Hankoon.
 8. Klo 16.30 Hangossa, josta lähdemme bussilla paluumatkalle. Risteilyn kesto n. 5 h 30 min. 

 

Matkan hinta: 98 €


Hintaan kuuluu:
 1. Kuljetukset
 2. Sisäänpääsy ja opastukset Bengtskärillä, kevyt lounas laivalla.

Lisämaksusta:

 1. Saarella Bengtskärin kalakeitto 16.50 €, Rosalan saaristolaislimppu ja kahvi/pulla saarella

 

Star Tours Oy
Ritvan Matkat

Tornikatu 4
21200 Raisio
020 7931 040
info@startours.fi

Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvitsemista vapaaehtoisista vakuutuksista vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä Ritvan Matkat ja StarTours Oy erityisehtoja. Suosittelemme matkavakuutuksen ottoa joka sisältää peruutus turvan esim. sairaustapaukset.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Startours Oy

Osoite
Tornikatu 4
21200 Raisio
Puhelin
020 7931 040*
Sähköposti
info@startours.fi
Get Directions

Ma-To 9.00-17.00
Pe 9.00-16.00
La-Su Suljettu